ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Νεοφύτου: «Από τις προτεραιότητες μου είναι να μειώσουμε νόμους, να φύγουμε τις αλληλοεπικαλύψεις... σκοτώνουν την οικονομία»

Α. Νεοφύτου: «Από τις προτεραιότητες μου είναι να μειώσουμε νόμους, να φύγουμε τις αλληλοεπικαλύψεις... σκοτώνουν την οικονομία»

Την ΠΑΣΥΔΥ επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Χάρη Γεωργιάδη και στελέχη του κόμματος.

Ο κ. Στράτης Ματθαίου εκ μέρους της ΠΑΣΥΔΥ δήλωσε για τη συνάντηση της ηγεσίας της συντεχνίας με τον κ. Νεοφύτου τα εξής:

«Σήμερα έχουμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Είχαμε ένα παραγωγικό και γόνιμο διάλογο, ανταλλάξαμε απόψεις πάνω στα τρέχοντα θέματα και ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν τη δημόσια υπηρεσία. Είναι με χαρά που διαπιστώσαμε συναντίληψη στα πλείστα θέματα που έχουμε συζητήσει».

Ο κ. Νεοφύτου από την πλευρά του τόνισε τα εξής:  

«Ήταν χαρά μου που μαζί με τους συνεργάτες μου είμαι εδώ στα γραφεία της ΠΑΣΥΔΥ. Μιας οργάνωσης που μετρά 33 χρόνια περισσότερα και από αυτή την Κυπριακή Δημοκρατία. Όπως είπα αγαπητέ Πρόεδρε και Γενικέ Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ στη συνάντησή μας, η οικονομία ενός τόπου έχει δυο μηχανές. Η μια είναι η κρατική μηχανή και η άλλη του ιδιωτικού τομέα. Οποιαδήποτε από τις δυο δεν λειτουργεί σωστά την πληρώνει το όχημα της οικονομίας. Αν έχουμε μια δημόσια υπηρεσία που ουδείς λειτουργεί, είναι εις βάρος του ιδιωτικού τομέα. Αλλά και από την άλλη αν δεν έχουμε έναν ιδιωτικό τομέα που να παράγει, δεν μπορείς να συντηρείς την κρατική μηχανή άρα πρέπει όλοι να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου και της οικονομίας. Και θέλω να πω και δημόσια αυτό που μοιράστηκα μαζί σας.

Πέραν της σημαντικής βελτίωσης που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, που ξανά χτίσαμε σε γερά θεμέλια την οικονομία, που αποκαταστάθηκαν σε μεγάλο βαθμό σχεδόν όλες οι περικοπές στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα πρέπει και πέραν της μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας και του συνταξιοδοτικού που στις προσεχείς εβδομάδες θα ψηφίσουμε στη Βουλή, μια από τις προτεραιότητες μου είναι στους πρώτους μήνες της νέας διακυβέρνησης του Δημοκρατικού Συναγερμού μια ομάδα επίλεκτη, στους πρώτους μήνες επαναλαμβάνω, να μειώσουμε νόμους, να φύγουμε τις αλληλοεπικαλύψεις και να κάνουμε λιγότερες διαδικασίες. Είναι αυτές που σκοτώνουν την οικονομία, ταλαιπωρούν τους πολίτες και την ίδια ώρα ταλαιπωρημένοι είναι και οι υπάλληλοι. Γιατί ο υπάλληλος του Κτηματολογίου ταλαιπωρείται εξίσου με τους άλλους πολίτες, όταν θα θέλει να πάρει μια άδεια οικοδομής και πρέπει να πάει σε πέντε έξι κυβερνητικά γραφεία.

Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος και μέσα από την ψηφιακή μεταρρύθμιση που είναι από τις ύψιστες προτεραιότητές μας, να χτυπήσουμε τη γραφειοκρατία, να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, να έχουμε πιο λειτουργική δημόσια υπηρεσία που να υπηρετεί τους πολίτες αλλά να είναι και το καύσιμο της ανάπτυξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Κλήθηκε η δημόσια υπηρεσία, σε τρεις σημαντικές καμπές της ιστορίας μας, το 1974 να ξαναχτίσουμε την οικονομία και απέδειξε τη δυνατότητά της. Δεύτερον όταν αποφασίζαμε να ξεκινήσει το τρένο για την Ευρώπη. Είναι πάνω στη δημόσια υπηρεσία που στηριχτήκαμε για να κάνουμε τις αλλαγές που χρειαζόντουσαν και την πλήρη εναρμόνισή μας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αλλά και στη μεγάλη κρίση του 2013 και τις περικοπές και τις θυσίες του συνόλου του λαού μας, πάλι και η δημόσια υπηρεσία συνέβαλε ώστε να ξαναχτίσουμε την κυπριακή οικονομία. Και ένα τελευταίο. Έχουμε το πρόβλημα γιατί το 1/3 της δημόσιας υπηρεσίας είναι αορίστου χρόνου. Είναι μια στρέβλωση, είναι και αυτό ένα από τα προβλήματα που δημιουργεί δυσλειτουργικότητα αλλά και που νιώθω το αίσθημα της αδικίας σε αρκετούς. Πρέπει να βρούμε λύση αλλά με μια προϋπόθεση.

Η θέση είναι δεδηλωμένη η δική μου. Πρέπει να διορθώσουμε αυτήν τη στρέβλωση. Να βρούμε τον συνταγματικά ορθό τρόπο να τελειώνει. Την ίδια ώρα όμως η προϋπόθεση που θέτω είναι παράλληλα με τη συνταγματική τροποποίηση για να λύσουμε το πρόβλημα 10.000 εργαζομένων αορίστου χρόνου πρέπει να γίνει παράλληλα και συνταγματική ρύθμιση να μην ξανά επαναληφθεί και κανένας μα κανένας να μην ξαναμπεί στη δημόσια υπηρεσία με τους τρόπους που έμπαιναν εδώ και δεκαετίες. Παράλληλα και για τους χαμηλόμισθους, ειδικές ομάδες όπως τους αστυνομικούς, κάποιες κατηγορίες στο στρατό κι αυτές που κουβεντιάσαμε, είμαστε έτοιμοι να τα κουβεντιάσουμε πάλι υπό μια προϋπόθεση. Ως εκεί που τα δημόσια οικονομικά το επιτρέπουν. Το χέρι μας να το ποταυρίζουμε ως τζιαμέ που φτάνει, λέγανε οι πρωτινοί».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των υποψήφιων έφεδρων αξιωματικών της 2024 ΕΣΣΟ

Ενώπιον κακουργιοδικείου οδηγείται ο Ζαννέττου – Υπέγραψε εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ

Καύσιμα: Συνεχίζονται οι μειώσεις – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

Πιάνει δουλειά η Ελεγκτική για δαπάνες υποψηφίων - Το πρόστιμο και οι «τρύπες» στη νομοθεσία

Πυρκαγιά στην Πάφο: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική - Οι πληροφορίες που αξιολογούν για τα αίτιαΓεν.Εισαγγελέας: «Στο παρελθόν είχα οδηγίες από ΠτΔ για διαδικασία παύσης Γεν.Ελεγκτη και δεν το έκανα»

Γεν.Εισαγγελέας: «Στο παρελθόν είχα οδηγίες από ΠτΔ για διαδικασία παύσης Γεν.Ελεγκτη και δεν το έκανα»

Είχε οδηγίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο παρελθόν να ξεκινήσει διαδικασία παύσης του Γενικού Ελεγκτή και δεν το έκανε, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, την Πέμπτη κατά την δεύτερη μέρα αντεξέτασής του ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου σχετικά με το αίτημά του για παύση του Γενικού Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top