ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι 10 καλύτεροι των παγκύπριων εξετάσεων – Τι δήλωσε η... 20άρα Αντιγόνη Αβραάμ (φωτό)

Οι 10 καλύτεροι των παγκύπριων εξετάσεων – Τι δήλωσε η... 20άρα Αντιγόνη Αβραάμ (φωτό)

Έκανε ιδιαίτερα μαθήματα, ωστόσο το κλειδί της επιτυχίας της έχει να κάνει με τους καθηγητές της. Ο λόγος για την Αντιγόνη Αβραάμ, την πρώτη των πρώτων στις Παγκύπριες Εξετάσεις.

Η σημαιοφόρος του Λανιτείου Λυκείου, εξασφάλισε γενικό βαθμό 20 (!).

Μιλώντας στο MEGA είπε ότι είχε πολλή βοήθεια από τους γονείς της, ενώ αν και είπε ότι έκανε και κάποια ιδιαίτερα μαθήματα, εντούτοις στάθηκε ιδιαίτερα στους καθηγητές της.

«Οι καθηγητές μου στο σχολείο ήταν πάρα πολύ καλοί. Με βοήθησαν αρκετά» είπε μεταξύ άλλων απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ την ίδια θέση την επανέλαβε, θέλοντας να υπερτονίσει ότι οι εκπαιδευτικοί της έκαναν και με το παραπάνω το καθήκον τους.

Η Αντιγόνη δεν έχει πάρει τελική απόφαση για τις σπουδές της, καθώς όπως είπε είτε θα κάνει ιατρική στην Αθήνα, είτε μηχανική στην Αγγλία.

Πέντε από τους/τις πρωτεύσαντες (έξι μαθήτριες και τέσσερις μαθητές) αποφοίτησαν από σχολεία της επαρχίας Λευκωσίας, τρεις από την Πάφο, μια από την Λεμεσό και μια από την Λάρνακα.

Τα ονόματα των μαθητών/τριων που είναι στην πρώτη 10άδα: 

Αντιγόνη Αβράμ
Χριστίνα Κελεπέσιη
Διαμάντω Τσιαννή
Μαρία Κωνσταντίνου
Ειρηναίος Τσιάρτας
Παναγιώτης Μαούρης
Παναγιώτα Χριστοδούλου
Μαριέττα Γιουκκά
Θεράπων Κωνσταντίνου
Γιώργος Πιντιρίσιης

Σημειώνεται πως το 36% των επιτυχόντων είχε βαθμολογία άνω του 19, ενώ υψηλό ήταν και το ποσοστό των υποψηφίων με βαθμό 17 και 18. Σε κάποια τμήματα, ωστόσο, εξασφάλισαν θέση ακόμη και υποψήφιοι με βαθμό 11 και 12.

Φ.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top