ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Θέμα ημερών η κατάθεση του πορίσματος για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Πάτρα: Θέμα ημερών η κατάθεση του πορίσματος για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Ο κύκλος της Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί και αναμένονται οι επόμενες κινήσεις των Διωκτικών Αρχών, που θα λάβουν καταιγιστική μορφή, την ερχόμενη εβδομάδα.


Μπορεί το τελευταίο διάστημα να υπήρξε μια στασιμότητα στην υπόθεση – θρίλερ των θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα, όμως αυτό παύει πλέον να ισχύει.

Οι επιστημονικές έρευνες και αναλύσεις έχουν ολοκληρωθεί, ενώ οι τελευταίες καταθέσεις φωτίζουν ακόμα περισσότερο τα δραματικά γεγονότα και οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών βρίσκονται σε διαρκή συναγερμό, με την άσκηση νέων διώξεων να βρίσκονται, όπως φαίνεται, προ των πυλών.

Μετά την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα, σειρά πήρε ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος, χθες σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε απέναντι από τους υψηλόβαθμους αστυνομικούς που κινούν τα νήματα των ερευνών, παρουσία ανακριτικού υπαλλήλου.

Πλέον θεωρείται θέμα ημερών, η κατάθεση του πορίσματος για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, που θα κάνει γνωστό αν οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια, όπως συνέβη με την μεγαλύτερη αδερφούλα τους, την 9 χρονη Τζωρτζίνα.

Αναμένονται καταιγιστικές εξελίξεις
Ο κύκλος της Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί και αναμένονται οι επόμενες κινήσεις των Διωκτικών Αρχών, που θα λάβουν καταιγιστική μορφή, την ερχόμενη εβδομάδα.

Η κατάθεση της κ. Τσιόλα ήταν κρίσιμη, από κάθε άποψη, για να φωτιστεί κυριολεκτικά κάθε πτυχή του τρόπου που έφυγε από τη ζωή η Ιριδα, το 6,5 μηνών βρέφος της οικογένειας Μάνου Δασκαλάκη και Ρούλας Πισπρίγκου.

Σύμφωνα με το pelop.gr, επιβεβαιώνεται ότι θα τηρηθεί το συναδελφικό «φερ πλέι» και δεν πρόκειται να παραδώσουν το πόρισμά τους οι Ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας αν προηγουμένως δεν καταθέσουν οι δύο Ιατροδικαστές (Τσάκωνα – Τσιόλα) που διενέργησαν τις νεκροψίες – νεκροτομές της Μαλένας και της Ιριδας.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο έμπειρος Ιατροδικαστής της Αθήνας Σωκράτης Τσαντίρης υποστήριξε ότι το κρίσιμο πόρισμα θα παραδοθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών αφού προηγουμένως οι δύο ιατροδικαστές λάβουν υπόψη τους τις καταθέσεις Τσάκωνα και Τσιόλα, κάτι που επιβεβαιώνεται, δεδομένου ότι μόλις χθες περιήλθε σε γνώση των δύο και η κατάθεση της δεύτερης.

Το γεγονός τούτο σημαίνει ότι απαιτείται λίγος χρόνος μέχρις ότου γίνουν και οι τελευταίες συνεκτιμήσεις από τους εμπειρότατους πραγματογνώμονες και γι’ αυτό αναμένεται να παραδώσουν το πολυαναμενόμενο πόρισμά τους όχι σήμερα, αλλά από αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Εγκληματική ενέργεια;
Η ενδελεχής επανεξέταση της υπόθεσης και οι πρόσθετες εργαστηριακές εξετάσεις, σε ιστολογικό και τοξικολογικό επίπεδο, έχουν αφήσει τη σαφή εντύπωση ότι -με τη μέθοδο του αποκλεισμού- τα δύο κοριτσάκια δεν έφυγαν από τη ζωή διότι είχαν κάποιο παθολογικό ή γονιδιακό πρόβλημα των γονέων τους.

Υπό αυτό το πρίσμα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Καρακούκης και Καλογρηάς θα κάνουν λόγο στο πόρισμά τους για «ασφυκτικό θάνατο», ήτοι «εγκληματική ενέργεια», κάτι που συνεπάγεται τον σχηματισμό δικογραφίας από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, η οποία και θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Αθηνών.

Πηγη: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top