ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευλογιά των πιθήκων: Ιούλιο φτάνουν τα εμβόλια στην Κύπρο

Ευλογιά των πιθήκων: Ιούλιο φτάνουν τα εμβόλια στην Κύπρο

Μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι παραλαβές των εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων από τα κράτη μέλη της ΕΕ, δήλωσε την Παρασκευή η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, η οποία σημείωσε πως εντός Ιουλίου θα τα έχουν προμηθευτούν όλα τα κράτη μέλη, ανάμεσα τους και η Κύπρος.

Σε δηλώσεις της, μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, η Επίτροπος Υγείας εξήγησε πως τα εμβόλια θα διανεμηθούν αναλόγως αναγκών και κρουσμάτων, για να προσθέσει ότι το κάθε κράτος μέλος θα ζητήσει τον αριθμό εμβολίων που χρειάζεται.

Σύμφωνα με τη Στέλλα Κυριακίδου «αυτή τη στιγμή υπάρχουν χώρες, που έχουν ένα πιο μεγάλο αριθμό περιστατικών και εκεί θα δοθεί προτεραιότητα».

Εξάλλου, αναφερόμενη στο πρωτόκολλο, το οποίο έχει δώσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), ξεκαθάρισε ότι «δεν αναφερόμαστε σε ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα, όπως συνέβη με την Covid - 19».

«Μιλάμε για προστασία των ατόμων, που είναι στο πολύ στενό περιβάλλον κάποιου ατόμου, που έχει παρουσιάσει ευλογιά των πιθήκων. Οπότε δεν μιλάμε για ένα πληθυσμιακό εμβολιαστικό πρόγραμμα, όπως με την Covid 19, αλλά μιλάμε για ένα δίκτυ προστασίας, για τα άτομα στο πολύ στενό περιβάλλον ενός ατόμου, που παρουσιάζει αυτή την ασθένεια», είπε.

Όπως ανέφερε «ο κίνδυνος στον γενικό πληθυσμό είναι χαμηλός προς το παρόν», ωστόσο, διαβεβαίωσε πως η πορεία της ασθένειας παρακολουθείται καθημερινώς.

Τέλος, είπε ότι αν και στην Κύπρο δεν υπήρξε κάποιο περιστατικό, εντούτοις διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο παρακολουθεί από την αρχή το θέμα πάρα πολύ στενά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top