ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με τον Κόμη του Γουέσεξ, Εθνικό Συμβούλιο και Σύνοδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα έχει ο ΠτΔ την ερχόμενη εβδομάδα

Συνάντηση με τον Κόμη του Γουέσεξ, Εθνικό Συμβούλιο και Σύνοδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα έχει ο ΠτΔ την ερχόμενη εβδομάδα

Η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και η συνάντηση με τον Πρίγκιπα του Wessex είναι μόνο μερικές από τις πολλές δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη για την ερχόμενη εβδομάδα.

Τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου, στις 9 το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με εκπροσώπους των αιγοπροβατοτρόφων. Η σύσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του διαλόγου που ανακοινώθηκε ότι θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις ομάδες που εμπλέκονται στην παραγωγή του χαλουμιού.

Θα ακολουθήσει στις 10:30 το πρωί συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. Στην ατζέντα της συνεδρίας έχουν περιληφθεί το Κυπριακό και οι τελευταίες εξελίξεις, όπως διαμορφώνονται με τις απειλές και τις προκλήσεις της Τουρκίας, οι πληθωριστικές πιέσεις που καταγράφονται συνεπεία της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η πορεία υλοποίησης του Σχεδίου «Κύπρος – το Αύριο» και η άντληση των ευρωπαϊκών κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα τονίσει την ανάγκη για έγκριση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων οι οποίες περιλαμβάνονται στο Σχέδιο και είναι προαπαιτούμενες για την αξιοποίηση του συνολικού ποσού πέραν των 4 δισ. Ευρώ τα οποία θα αξιοποιηθούν προς όφελος της κοινωνίας.

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην κατοικία του Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου όπου θα παραστεί στην τελετή υποδοχής του Πρίγκιπα του WessexΕδουάρδου και της Κοντέσσας του Wessex Σόφι. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση, θα έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση με το πριγκηπικό ζεύγος.

Τo πρωί της επομένης, Τρίτη, 21 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Πρώτη Κυρία θα υποδεχθούν, στο Προεδρικό Μέγαρο, το πριγκιπικό ζεύγος, όπου ο Πρόεδρος θα τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς όπως και για την πρόταση του για τα Μ.Ο.Ε, ενώ θα επαναλάβει την ετοιμότητα και τη βούληση της πλευράς μας για την επανέναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται, επίσης, να αναφερθεί στις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς τόσο στη θάλασσα όσο και επί του εδάφους και στην ανάγκη αναστροφής των έκνομων ενεργειών στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου. Ενημέρωση θα γίνει και για τη συνεχιζόμενη τουρκική ρητορική και τις απειλές που διατυπώνονται τόσο κατά της Κύπρου όσο και κατά της Ελλάδας.

Με τον Πρίγκιπα του Wessex, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανταλλάξει, επίσης, απόψεις σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Θα ακολουθήσει στις 10:30 το πρωί συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στις 7 το απόγευμα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα απευθύνει χαιρετισμό και θα τελέσει τα εγκαίνια της μαρίνας της Αγίας Νάπας.

Την Τετάρτη, 22 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου περιλαμβάνονται το Ουκρανικό, οικονομικά θέματα και το Μέλλον της Ευρώπης.

Στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με ξένους ηγέτες και να συζητήσει μαζί τους θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Θα έχει, επίσης, την ευκαιρία να ενημερώσει ομολόγους του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τις προκλήσεις και τις απειλές της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιστρέφει στην Κύπρο το βράδυ της Παρασκευής, 24 Ιουνίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top