ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Υγείας: «Θα ενισχυθούν οι Πρώτες Βοήθειες με επιπρόσθετους γιατρούς»

Υπ. Υγείας: «Θα ενισχυθούν οι Πρώτες Βοήθειες με επιπρόσθετους γιατρούς»

Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας επισκέφθηκε σήμερα (20/6) ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Μετά το πέρας της συνάντησης του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα, και του Ιατρικού Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας Δρ Αδάμου Χατζηπαναγή, ο Υπουργός δήλωσε ότι, «σε συνέχεια της τελευταίας συνάντησης που είχαμε στο Νοσοκομείο Λάρνακας πριν περίπου δύο μήνες, ήρθαμε να δούμε κάποια θέματα αν έχουν προχωρήσει και αν έχουμε οποιαδήποτε επιπρόσθετα προβλήματα. Σήμερα είδαμε τα ακόλουθα θέματα: Είδαμε προβλήματα που υπάρχουν στο τμήμα αιμοκάθαρσης, είδαμε πως θα οργανώσουμ καλύτερα τα χειρουργεία, είδαμε το θέμα των Πρώτων Βοηθειών, όπως επίσης και το θέμα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις ούτως ώστε να γίνεται καλύτερη οργάνωση των χειρουργείων, με πρωταρχικό στόχο να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς, και δεύτερο να μπορέσουμε να έχουμε περισσότερες επεμβάσεις κάθε μέρα. Γίνονται κανονικά αλλά στόχος αυτής της συνάντησης ήταν να αυξήσουμε τον όγκο των επεμβάσεων κάθε μέρα και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις, με καλύτερη οργάνωση των χειρουργείων».

Ακολουθούν αυτούσιες οι δηλώσεις Υπουργού Υγείας μετά από συνάντηση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας:

«Σε συνέχεια της τελευταίας συνάντησης που είχαμε στο Νοσοκομείο Λάρνακας πριν περίπου δύο μήνες, ήρθαμε να δούμε κάποια θέματα αν έχουν προχωρήσει και αν έχουμε οποιαδήποτε επιπρόσθετα προβλήματα. Σήμερα είδαμε τα ακόλουθα θέματα: Είδαμε προβλήματα που υπάρχουν στο τμήμα αιμοκάθαρσης, είδαμε πως θα οργανώσουμε καλύτερα τα χειρουργεία, είδαμε το θέμα των Πρώτων Βοηθειών, όπως επίσης και το θέμα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις ούτως ώστε να γίνεται καλύτερη οργάνωση των χειρουργείων, με πρωταρχικό στόχο να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς, και δεύτερο να μπορέσουμε να έχουμε περισσότερες επεμβάσεις κάθε μέρα. Γίνονται κανονικά αλλά στόχος αυτής της συνάντησης ήταν να αυξήσουμε τον όγκο των επεμβάσεων κάθε μέρα και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις, με καλύτερη οργάνωση των χειρουργείων.

Όσον αφορά τις Πρώτες Βοήθειες, θα μετακινηθεί μια γιατρός από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας στο Νοσοκομείο Λάρνακας, αυτή η γιατρός θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες. Θα ενισχυθούν οι Πρώτες Βοήθειες με επιπρόσθετους γιατρούς, και αναμένουμε από τη διευθύντρια που θα έρθει από τη Λευκωσία να δώσει οδηγίες πως θα οργανωθεί ακόμη καλύτερα το τμήμα.

Το ΤΑΕΠ της Λάρνακας όπως έχω ενημερώσει βελτιώνεται συνεχώς. Είχαμε αρκετά περιστατικά πολύ επείγοντα τις τελευταίες μέρες, και περάσαμε τις εξετάσεις άριστα. Απλώς θα ήθελα να αναφέρω ότι ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο με την παρουσία εδώ μιας έμπειρης ιατρού από τη Λευκωσία, και αυτό δείχνει πόσο σοβαρά πήραμε το θέμα.

Όσον αφορά την αιμοκάθαρση, έχουμε αρκετά προβλήματα. Καταγράφηκαν όλα. Για κάποια από αυτά τα προβλήματα δόθηκαν λύσεις άμεσα, κάποιες άλλες λύσεις θα δοθούν τις επόμενες μέρες, και κάποιες τροχοδρομήθηκαν για τον επόμενο μήνα που θα έχω ξανά συνάντηση σε αυτό το νοσοκομείο. Μας έχει ζητηθεί κάποιοι ειδικοί ιατροί να επισκέπτονται το Νοσοκομείο Λάρνακας από τη Λευκωσία, που δεν υπάρχουν ειδικότητες αυτή τη στιγμή. Ήδη είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και θα στείλει άμεσα κάποιες ειδικότητες, μιλούμε για ειδικότητα αγγειοχειρούργου και μια άλλη ειδικότητα πνευμονολόγου. Υπάρχουν κάποια άλλα θέματα που αφορούν επιπρόσθετα γραφεία που είχε ζητήσει η διευθύντρια της νεφρολογικής κλινικής στα εξωτερικά ιατρεία, που είναι ένα θέμα που θα δει άμεσα ο ΟΚΥπΥ, όπως και κάποια επιπρόσθετα μηχανήματα που θα παραγγελθούν άμεσα».

Δηλώσεις Ιατρικού Διευθυντή Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας Δρ. Αδάμου Χατζηπαναγή αναφορικά με το θέμα ακτινολόγων του νοσοκομείου:

Καταρχήν να ξεκινήσω τις δηλώσεις μου λέγοντας ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό που έχουμε την φυσική παρουσία του Υπουργού επί τακτικής βάσεως στο Νοσοκομείο Λάρνακας, την αμέριστη συμπαράσταση του, και τη διάθεση του να λύσει ουσιαστικά προβλήματα τα οποία ταλανίζουν το νοσοκομείο μας. Αυτό που είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξέρει ο κόσμος είναι ότι γίνονται συνεχώς βήματα προς την σωστή κατεύθυνση και το νοσοκομείο αρχίζει σιγά σιγά να παίρνει τους σωστούς ρυθμούς και να εξυπηρετούνται οι ασθενείς.

Υπάρχει στο νοσοκομείο καθημερινά εφημερεύων ακτινολόγος ο οποίος καλείται και δίνει διαγνώσεις σε όλες τις ακτινολογικές εξετάσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι από το σπίτι αλλά οι συνάδελφοι άλλων ειδικοτήτων που εφημερεύουν μπορούν να τον καλέσουν ανά πάσα στιγμή και να πάρουν γραπτώς τη γνώμη του.
Νομίζω ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό ρυθμό μετά την πανδημία, είναι καθαρά θέμα χρόνου να ξαναμπούμε στους παλιούς μας ρυθμούς και να οργανωθούμε καλύτερα. Ο ΟΚΥπΥ με την παρουσία τόσο του εκτελεστικού διευθυντή του νοσοκομείου όσο και της κας Προκοπίου που είναι υπηρεσιακή διευθύντρια δίνουν δυναμικά το παρών τους για να ξαναβάλουμε το νοσοκομείο μας στη σωστή τροχιά και να εξυπηρετείται σωστά ο κόσμος. Γιατί στο τέλος της ημέρας αυτό που θέλουμε είναι να εξυπηρετούμε τον άρρωστο που έρχεται στο νοσοκομείο μας και είναι σίγουρος ότι θα δείτε αποτελέσματα τις επόμενες εβδομάδες και το Νοσοκομείο Λάρνακας θα αποκτήσει ξανά την παλιά του αίγλη πολύ σύντομα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«T» Podcast- The Newsroom: Ο Μαρίνος Νομικός «καυτηριάζει» την επικαιρότητα: Η πορεία του ΠτΔ, οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών, οι εκλογές και το Κυπριακό

«Είναι σε κώμα μετά από έναν χρόνο» λέει η μητέρα του μόνου επιζώντα από το πρώτο βαγόνι της τραγωδίας των Τεμπών

Ευρωεκλογές: Προανήγγειλε ψηφοδέλτιο με εκπλήξεις ο Περδίκης - Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις

Θρίλερ για την Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Διέκοψε πρόωρα την επίσκεψή της στο Μικολάιφ - Την παρακολουθούσε ρωσικό drone

Πρώην διαγωνιζόμενη του Ελληνικού «MasterChef» έκανε πρόταση γάμου στη σύντροφό τηςΠτΔ για Κυπριακό: «Υπάρχουν πολλές σκέψεις» - Τι μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον της Τουρκικής πλευράς;

ΠτΔ για Κυπριακό: «Υπάρχουν πολλές σκέψεις» - Τι μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον της Τουρκικής πλευράς;

Ελπίζουμε να καταστεί δυνατόν να υπάρξουν επαφές της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό σε πιο ψηλό επίπεδο, στην Τουρκία, ακόμα και στο επίπεδο του Προέδρου της χώρας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top