Αχιλλέας Δημητριάδης: Το δικαίωμα της άμβλωσης να καλυφθεί πλήρως από το ΓεΣΥ

Αχιλλέας Δημητριάδης: Το δικαίωμα της άμβλωσης να καλυφθεί πλήρως από το ΓεΣΥ

Το δικαίωμα μιας γυναίκας να τερματίσει την εγκυμοσύνη μέχρι τις πρώτες 12 εβδομάδες είναι νομοθετικά κατοχυρωμένο από τον Μάρτιο του 2018 και το κράτος έχει υποχρέωση να στηρίξει την ελεύθερη επιλογή της κάθε γυναίκας, επεκτείνοντας την ιατροφαρμακευτική κάλυψη της από το ΓΕΣΥ, υποστηρίζει ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης.

Σε γραπτή δήλωση που εκδόθηκε την Τρίτη ο κ. Δημητριάδης αναφέρει επίσης ότι η κάθε γυναίκα δικαιούται να λαμβάνει μέσω του ΓεΣΥ ψυχολογική στήριξη για την ελεύθερη επιλογή της, πριν και μετά τον τερματισμό της κύησης, καθώς και οποιαδήποτε άλλη σχετική ιατρική κάλυψη.

Αναφερόμενος σε στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο κ. Δημητριάδης αναφέρει ότι κάθε χρόνο στην Κύπρο υπολογίζεται ότι πέραν των 8 χιλιάδων γυναικών επιλέγουν να τερματίσουν την κύηση.

Το κράτος όμως, σημειώνει, πρόσφατα αποφάσισε να υιοθετήσει την αποσπασματική πρακτική για ιατρική κάλυψη από το ΓεΣΥ μόνο όταν η γυναίκα τεκμηριώνει τις εξαιρέσεις του νόμου, όπως η ψυχολογική και σωματική βλάβη.

Αναφερόμενος στην τροπή του θέματος στις ΗΠΑ, ο Αχιλλέας Δημητριάδης την χαρακτηρίζει οπισθοδρομική.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο επίκεντρο ο Χριστοδουλίδης στην Αθήνα: Οι επαφές και τα μηνύματα με φόντο τις εξελίξεις

Στο επίκεντρο ο Χριστοδουλίδης στην Αθήνα: Οι επαφές και τα μηνύματα με φόντο τις εξελίξεις

Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων ανέδειξε τη διαχρονική ενότητα του Ελληνισμού, δήλωσε την Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθυνθεί στο 16ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και θα συμμετάσχει στο The Europe Gulf Forum.

BEST OF TOTHEMAONLINE