ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελλείψεις ναυαγοσωστών: Υπερ-προσπάθεια για κάλυψη των αναγκών - Σε άμεση εφαρμογή σχέδιο στελέχωσης

Ελλείψεις ναυαγοσωστών: Υπερ-προσπάθεια για κάλυψη των αναγκών - Σε άμεση εφαρμογή σχέδιο στελέχωσης

Το Υπουργείο Εσωτερικών, για αντιμετώπιση του προβλήματος της μη εξεύρεσης ναυαγοσωστών για προσφορά ναυαγοσωστικής προστασίας στις οργανωμένες παραλίες του Κ. Πύργου και Πηγαινιών, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, προχώρησε στη διοργάνωση ταχύρρυθμου εκπαιδευτικού προγράμματος ναυαγοσωστικής, στο οποίο ήδη δήλωσαν συμμετοχή 14 άτομα.

Το πρόγραμμα διοργανώθηκε από την Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ναυαγοσωστικής (ΚΟΝ), την οποία και το Υπουργείο ευχαριστεί.

Αναφορικά με δημοσιεύματα και δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για ελλείψεις ναυαγοσωστών σε οργανωμένες παραλίες, το Υπουργείο διευκρινίζει ότι με γνώμονα την ασφάλεια των λουόμενων, οι ναυαγοσώστες που τοποθετούνται θα πρέπει να διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα όπως αυτά περιγράφονται στο Εθνικό Σχέδιο «ΣΑΛΑΜΙΣ».

Εκεί και όπου καταγράφονται ελλείψεις, αυτό οφείλεται αυστηρά στην έλλειψη κατόχων των απαιτούμενων προσόντων.

Παρά ταύτα, πάντα σε συνεννόηση με την ΚΟΝ και τις Επαρχιακές Διοικήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, και τηρουμένων των μέτρων ασφάλειας και κατάρτισης, έχει ήδη εκπονηθεί σχέδιο πρόσθετης στελέχωσης συγκεκριμένων παραλιών, συμπεριλαμβανομένης της Επαρχίας Λεμεσού, το οποίο τίθεται άμεσα σε εφαρμογή για κάλυψη των αναγκών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Διερεύνηση, κατασχέσεις και οργανωμένο έγκλημα – Ο επικίνδυνος κόσμος των ναρκωτικών μέσα από υποθέσεις της ΥΚΑΝ

Ημέρα του Πατέρα: Προτάσεις για δώρα στον πρώτο μας σούπερ-ήρωα - Από βιβλία μέχρι προϊόντα τεχνολογίας και κοσμήματα

Ταξιδεύεις και θες να μάθεις τα δικαιώματά σου; - Ξεκινά ενημερωτική εκστρατεία στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας

Μαυρίκιος Μαυρικίου - Ιλάειρα Ζήση: Είναι έτοιμο! Δείτε το παραμυθένιο δωμάτιο της κόρης τους - Φωτογραφίες

Σοβαρό τροχαίο στη Μαλούντα: Ποια η κατάσταση της υγείας του 31χρονου οδηγού που συγκρούστηκε σε πάσσαλο της ΑΗΚ

«Τυλίχθηκε» στις φλόγες τρακτέρ στη Λευκωσία  – Αποκλείστηκε η σκηνή  Δολοφονία στην Πάφο: Διάταγμα 8ημερης κράτησης στον πρώην σύζυγο - Ποιος ανέλαβε τα 2 τους παιδιά - Εν αναμονής της νεκροτομής

Δολοφονία στην Πάφο: Διάταγμα 8ημερης κράτησης στον πρώην σύζυγο - Ποιος ανέλαβε τα 2 τους παιδιά - Εν αναμονής της νεκροτομής

Δικαστικό διάταγμα προσωποκράτησης για 8 ημέρες εκδόθηκε για τον 48χρονο ύποπτο για τη δολοφονία της 41χρονης πρώην συζύγου του στην επαρχία Πάφου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top