ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠτΔ για πλαφόν στα καύσιμα: Τα πάντα εξαρτώνται από τη γνώμη του Σαββίδη – «Χρειάζεται υπομονή»

ΠτΔ για πλαφόν στα καύσιμα: Τα πάντα εξαρτώνται από τη γνώμη του Σαββίδη – «Χρειάζεται υπομονή»

Στη ψήφιση δύο προτάσεων νόμου που αφορούν την μη επιβολή ΦΠΑ μέχρι το τέλος του 2022, επί του ειδικού φόρου κατανάλωσης με τον οποίο βαρύνονται τα πετρελαιοειδή και την επιβολή μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ στην αναπροσαρμογή της τιμής των καυσίμων που είναι ενσωματωμένη στους τελικούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), προχώρησε χθες Πέμπτη, 15 Ιουλίου, η Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, η πρόταση νόμου για την μη επιβολή ΦΠΑ μέχρι το τέλος του 2022 επί του ειδικού φόρου κατανάλωσης με τον οποίο βαρύνονται τα πετρελαιοειδή, η οποία τροποποιεί τον περί φόρου προστιθέμενης αξίας νόμο, κατατέθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, κ. Στέφανο Στεφάνου, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Να αναφέρουμε πως κατά τη χθεσινή συνεδρία, υπέρ ψήφισαν 31 βουλευτές, ενώ κατά ψήφισαν 15.

Επακόλουθο βήμα για την εφαρμογή του εν λόγω νομοσχεδίου, είναι η υπογραφή του από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει σχετικά, σήμερα (15/7) μετά το μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά του πραξικοπήματος.

Ερωτηθείς λοιπόν ο Πρόεδρος αν προτίθεται να αναπέμψει το θέμα της μείωσης φόρων ή να προβεί σε αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο, απάντησε χαρακτηριστικά ότι «τα πάντα εξαρτώνται από τη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα. Ουδέποτε ο Πρόεδρος αποφασίζει χωρίς τη γνώμη του νομικού συμβούλου του κράτους για το αν θα αναπέμψει ή αν θα κάνει αναφορά στο Ανώτατο. Συνεπώς, χρειάζεται υπομονή».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top