ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠτΔ για πλαφόν στα καύσιμα: Τα πάντα εξαρτώνται από τη γνώμη του Σαββίδη – «Χρειάζεται υπομονή»

ΠτΔ για πλαφόν στα καύσιμα: Τα πάντα εξαρτώνται από τη γνώμη του Σαββίδη – «Χρειάζεται υπομονή»

Στη ψήφιση δύο προτάσεων νόμου που αφορούν την μη επιβολή ΦΠΑ μέχρι το τέλος του 2022, επί του ειδικού φόρου κατανάλωσης με τον οποίο βαρύνονται τα πετρελαιοειδή και την επιβολή μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ στην αναπροσαρμογή της τιμής των καυσίμων που είναι ενσωματωμένη στους τελικούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), προχώρησε χθες Πέμπτη, 15 Ιουλίου, η Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, η πρόταση νόμου για την μη επιβολή ΦΠΑ μέχρι το τέλος του 2022 επί του ειδικού φόρου κατανάλωσης με τον οποίο βαρύνονται τα πετρελαιοειδή, η οποία τροποποιεί τον περί φόρου προστιθέμενης αξίας νόμο, κατατέθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, κ. Στέφανο Στεφάνου, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Να αναφέρουμε πως κατά τη χθεσινή συνεδρία, υπέρ ψήφισαν 31 βουλευτές, ενώ κατά ψήφισαν 15.

Επακόλουθο βήμα για την εφαρμογή του εν λόγω νομοσχεδίου, είναι η υπογραφή του από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει σχετικά, σήμερα (15/7) μετά το μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά του πραξικοπήματος.

Ερωτηθείς λοιπόν ο Πρόεδρος αν προτίθεται να αναπέμψει το θέμα της μείωσης φόρων ή να προβεί σε αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο, απάντησε χαρακτηριστικά ότι «τα πάντα εξαρτώνται από τη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα. Ουδέποτε ο Πρόεδρος αποφασίζει χωρίς τη γνώμη του νομικού συμβούλου του κράτους για το αν θα αναπέμψει ή αν θα κάνει αναφορά στο Ανώτατο. Συνεπώς, χρειάζεται υπομονή».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top