ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Μαυρογιάννης: «Η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος για τις υποκλοπές»

Ανδρέας Μαυρογιάννης: «Η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος για τις υποκλοπές»

Θέση αναφορικά με τις τελευταίες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, πήρε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαυρογιάννης, «οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, προκαλούν σωρεία ερωτηματικών και στην Κύπρο. Ερωτήματα ηθικής, ερωτήματα δεοντολογίας και πρακτικών που πρέπει να διέπουν ευαίσθητα θέματα που αφορούν τις ελευθερίες των πολιτών».

«Το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ελλάδας, για την παραβίαση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, αποτελεί προϊόν εταιρείας, που φέρεται να συνδέεται με την Κύπρο και η οποία μας παραπέμπει στη γνωστή υπόθεση του «κατασκοπευτικού βαν». Η κυπριακή κυβέρνηση που τηρεί σιγή ιχθύος, οφείλει να διευκρινίσει τη νομιμότητα των δραστηριοτήτων της εν λόγω εταιρείας, αλλά και για τα μέτρα που έλαβε μετά και την καταδίκη της από τη δικαιοσύνη», τόνισε.

«Είναι ευκαιρία να ξαναδούμε τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες λειτουργεί η Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών. Η αρχή της χρηστής διοίκησης απαιτεί διαφάνεια και σεβασμό της ιδιωτικότητας των πολιτών, των δημοσιογράφων αλλά και του πολιτικού προσωπικού. Σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, δεν έχουν θέση οι ξεπερασμένες πρακτικές μακαρθισμού. Συνιστούν ευθεία απειλή στην ίδια τη Δημοκρατία», κατέληξε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top