ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κλοπές μοτοσικλετών – Τι συμβουλεύει η Αστυνομία – Τι να προσέξετε

Κλοπές μοτοσικλετών – Τι συμβουλεύει η Αστυνομία – Τι να προσέξετε

Απλές συμβουλές για προστασία μοτοσικλετών από κλοπές, έδωσε σήμερα (10/08) σε ανάρτησή της η Αστυνομία Κύπρου.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, οι ιδιοκτήτες μοτοσικλέτας θα πρέπει να είναι πάντοτε προσεκτικοί με τη φύλαξη του οχήματός τους αφού, οι μοτοσικλέτες, αποτελούν συνήθως εύκολη λεία για τους κλέφτες.

Γι’ αυτό η Αστυνομία συμβουλεύει τους μοτοσικλετιστές, να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα ώστε να αποτρέψουν πιθανή κλοπή της μοτοσικλέτας τους:

· Μην αφήνετε το όχημα σας ξεκινημένο έστω και για μερικά λεπτά, ούτε να αφήνεται το κλειδί στη μίζα επειδή θα επιστρέψετε σε λίγο. Πιθανόν να είναι αργά και η μοτοσικλέτα σας να μην είναι πλέον σταθμευμένη στο σημείο που την αφήσατε

· Προτιμάτε να σταθμεύετε τη μοτοσικλέτα σας σε γκαράζ ή σε περιφραγμένο χώρο, στον οποίο είναι δύσκολο να υπάρξει πρόσβαση από τους επιτήδειους.

· Χρησιμοποιήστε ειδικά συστήματα κλειδώματος (όπως κλειδαριές δισκόφρενων ή αλυσίδες) τα οποία λειτουργούν ως αποτρεπτικός μηχανισμός. Οι επιτήδειοι είναι λιγότερο πιθανό να προσπαθήσουν να κλέψουν μια μοτοσυκλέτα όταν πιστεύουν ότι η δουλειά τους θα είναι πιο δύσκολη ή πιο επικίνδυνη.

· Όταν είναι βράδυ να σταθμεύουμε τη μοτοσικλέτα μας σε περίοπτο σημείο και όπου υπάρχει επαρκής φωτισμός, γιατί το σκότος ευνοεί τους κλέφτες.

· Εγκαταστήστε συναγερμό, που δρα αποτρεπτικά για την κλοπή του οχήματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top