Τα καλύτερα μέρη για να ζήσεις αν έρθει η καταστροφή – «Το 75% του πληθυσμού θα πέθαινε απ’ την πείνα μέσα σε 2 χρόνια»

Τα καλύτερα μέρη για να ζήσεις αν έρθει η καταστροφή – «Το 75% του πληθυσμού θα πέθαινε απ’ την πείνα μέσα σε 2 χρόνια»

Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα μελέτης που δείχνουν ότι σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους λόγω έλλειψης τροφίμων.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μια πυρηνική αποκάλυψη θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις στην παραγωγή τροφίμων, εξαλείφοντας ολόκληρους πληθυσμούς από την πείνα, επιπλέον του τεράστιου αριθμού των νεκρών που θα προκαλούσε ο πόλεμος.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Rutgers ολοκλήρωσαν τη μελέτη τους που αφορούσε την κατάσταση που θα προκαλούσε ένας… πυρηνικός χειμώνας. Και τα αποτελέσματα είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικά (ολόκληρη η μελέτη εδώ).

Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη, χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία και η Κίνα θα έβλεπαν την απόλυτη καταστροφή, με σχεδόν όλους τους κατοίκους νεκρούς μέχρι το δεύτερο έτος του πολέμου. Στον αντίποδα, χώρες όπως η Αργεντινή και η Αυστραλία θα ευημερούσαν, με μηδενικούς θανάτους, παρά το ενδεχόμενο ότι όλα τα ζώα θα ήταν νεκρά και δεν θα υπήρχε εμπόριο με άλλα έθνη.

Τα καλύτερα μέρη

  1. Αυστραλία
  2. Αργεντινή
  3. Ισλανδία
  4. Αϊτή
  5. Κόστα Ρίκα
  6. Παναμάς
  7. Γουιάνα
  8. Ομάν

Τα χειρότερα μέρη

  1. Μογγολία
  2. Λάος
  3. Ηνωμένο Βασίλειο
  4. Γερμανία
  5. Γαλλία
  6. Κίνα
  7. Καναδάς
  8. ΗΠΑ

Πηγη: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο επίκεντρο ο Χριστοδουλίδης στην Αθήνα: Οι επαφές και τα μηνύματα με φόντο τις εξελίξεις

Στο επίκεντρο ο Χριστοδουλίδης στην Αθήνα: Οι επαφές και τα μηνύματα με φόντο τις εξελίξεις

Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων ανέδειξε τη διαχρονική ενότητα του Ελληνισμού, δήλωσε την Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθυνθεί στο 16ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και θα συμμετάσχει στο The Europe Gulf Forum.