ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γάτος Berton: Βαρύτατες οι ευθύνες των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών λέει το Κόμμα για τα Ζώα - Έτοιμη να αναλάβει τις οποιεσδήποτε ευθύνες η ιδιοκτήτριά του

Γάτος Berton: Βαρύτατες οι ευθύνες των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών λέει το Κόμμα για τα Ζώα - Έτοιμη να αναλάβει τις οποιεσδήποτε ευθύνες η ιδιοκτήτριά του

«Σοβαρές ευθύνες» στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για τον τρόπο χειρισμού της αγριόγατας με το όνομα "Μπερτόν", ο οποίος απεβίωσε σε ιδιωτικό ζωολογικό κήπο στην Πάφο, αποδίδει το Κόμμα για τα Ζώα.

Μάλιστα, η ιδιοκτήτρια του γάτου δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι απαγορευόταν η εισαγωγή του, και απολογήθηκε για τον τραυματισμό του παιδιού.

Σε διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, στην παρουσία της ιδιοκτήτριας του ζώου, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Κυριάκου, αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης του γάτου Μπερτόν, από την εισαγωγή του στην Κύπρο, το ατύχημα με το τρίχρονο παιδί, την κατάσχεση του ζώου από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και τον θάνατο του στο ζωολογικό κήπο της Πάφου. Έθεσε θέματα που αφορούν τη διαχείριση του γάτου, κατηγορώντας τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για διαδικασίες που "επιμήκυναν τη ταλαιπωρία του ζώου και οδηγήσαν στον θάνατο του". Ο κ. Κυριάκου ζήτησε επίσης την παραίτηση του διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.

«Ο γάτος Μπέρτον πλήρωσε με τη ζωή του για το σαθρό ίσως σύστημα των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, ένα σύστημα που επιδίωξε να κάνει το ζώο έκθεμα σε ζωολογικό κήπο, ενώ υπήρχαν άλλες επιλογές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κυριάκου.

Από πλευράς της η ιδιοκτήτρια του ζώου Kseniya Chermykh ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι δεν γνώριζε ότι η εισαγωγή και κατοχή της αγριόγατας ήταν απαγορευμένη στην Κύπρο. Απολογήθηκε για τον τραυματισμό του παιδιού και δήλωσε ότι θα αναλάβει οποιεσδήποτε ευθύνες της αποδοθούν από το δικαστήριο σε σχέση με την ποινική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Αστυνομία για το ατύχημα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top