ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσά Διαβατήρια: Παίρνει θέση ο Νίκος Χριστοδουλίδης - «Το ΚΕΠ δυστυχώς έτυχε εκμετάλλευσης»

Χρυσά Διαβατήρια: Παίρνει θέση ο Νίκος Χριστοδουλίδης - «Το ΚΕΠ δυστυχώς έτυχε εκμετάλλευσης»

Θέση αναφορικά με την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, σε σχέση με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, πήρε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη, «η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας (ΕΥ), η οποία είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας σε σχέση με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα επιβεβαιώνει τα σοβαρά ελλείμματα αποτελεσματικού ελέγχου και παραλείψεις που έτυχαν κατάχρησης».

«Ένα επενδυτικό πρόγραμμα το οποίο κρίθηκε μεν αναγκαίο για την αντιμετώπιση της μεγάλης δημοσιονομικής και τραπεζικής κρίσης, δυστυχώς έτυχε εκμετάλλευσης, παρά τις προσπάθειες εξορθολογισμού που καταβλήθηκαν στην πορεία», σημείωσε.

Τόσο η έκθεση της ΕΥ, πρόσθεσε, «όσο, και οι γνωματεύσεις του Γενικού Εισαγγελέα για το θέμα, αλλά και τα ευρήματα της ερευνητικής επιτροπής Νικολάτου που έχουν ήδη πάρει τη νομική οδό, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη ώστε να τιμωρηθούν όσοι φέρουν ευθύνη και να αποτελέσουν θεμέλιο για διαφάνεια και έλεγχο».

«Πέραν όμως των νομοθετικών και άλλων ρυθμίσεων που απαιτούνται, η διαφάνεια και η χρηστή διοίκηση θα επιτευχθεί μέσα από μια ολιστική προσέγγιση που θα στοχεύει μεταξύ άλλων στο συνεχή, πολυεπίπεδο έλεγχο, την απλοποίηση των διαδικασιών και την ψηφιοποίηση που θα συμβάλει στη διαφάνεια, παράλληλα με την ανάπτυξη και την καλλιέργεια κουλτούρας κατά της διαφθοράς, η οποία θα ξεκινά από την παιδεία και θα επεκτείνεται στη διακυβέρνηση και όλες τις διαδικασίες της δημόσιας διοίκησης», τόνισε.

«Ανάμεσα στις προτάσεις στο προεκλογικό πρόγραμμα του Νίκου Χριστοδουλίδη είναι και η δημιουργία ειδικής ομάδας στην προεδρία της δημοκρατίας, η οποία θα συντονίζει την υλοποίηση των μέτρων κατά της διαφθοράς στην ολότητα τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αύξηση στην απασχόληση Κυβέρνησης: Πού αποδίδεται; - Η αλλαγή και η σύγκριση με προηγούμενο μήνα

Λίστες αναμονής: «Δούλεψε» ο διαχωρισμός παραπεμπτικών; - Ο απολογισμός του πρώτου μήνα και οι «προτιμήσεις» των ασθενών

Ληστές επιτέθηκαν σε γυναίκα μέρα μεσημέρι στη Λεμεσό – Επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και έκλεψαν τσάντα με μεγάλο χρηματικό ποσό

Συγκλονιστική μαρτυρία μάνας θύματος στα Τέμπη - «Το παιδί μου κάηκε ζωντανό στους 1400 βαθμούς»

Βουλή: Αποφάσισε την επέκταση της μείωσης στο φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα - Μέχρι πότεΠτΔ για «Φωτοβολταϊκά για Όλους»: «Αυξημένο ενδιαφέρον 1220 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι τις 6 το απόγευμα»

ΠτΔ για «Φωτοβολταϊκά για Όλους»: «Αυξημένο ενδιαφέρον 1220 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι τις 6 το απόγευμα»

Με μια ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης αποκάλυψε το αυξημένο ενδιαφέρον πολιτών της Κύπρου για το Σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για Όλους».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top