ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΕΛΜΕΚ - ΠΟΕΔ - ΟΛΤΕΚ: Ανάγκη δημιουργίας νέων οργανικών θέσεων και εγκατάστασης κλιματιστικών

ΟΕΛΜΕΚ - ΠΟΕΔ - ΟΛΤΕΚ: Ανάγκη δημιουργίας νέων οργανικών θέσεων και εγκατάστασης κλιματιστικών

Την ανάγκη δημιουργίας νέων Οργανικών θέσεων Δημοτικής, Μέσης και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης και λήψης αποφάσεων για την εγκατάσταση συστημάτων κλιματισμού στα σχολεία, εκφράζουν, σε κοινή ανακοίνωση τους, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις καταθέτουν για άλλη μια φορά τη θέση τους για άμεση δημιουργία νέων Οργανικών Θέσεων Δημοτικής, Μέσης και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, ο μεγάλος αριθμός εκτάκτων εκπαιδευτικών, που καταγράφεται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, «δημιουργεί μια σειρά αχρείαστων εκπαιδευτικών και εργασιακών προβλημάτων, με τα κυριότερα να αφορούν την καθυστέρηση της στελέχωσης των σχολικών μονάδων, την έλλειψη σταθερότητας του εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά και την εργασιακή ανασφάλεια και το άγχος που συνοδεύει τον διορισμό με σύμβαση για πολλά χρόνια».

«Σημαντική παράμετρος αποτελεί το ότι η αύξηση των οργανικών θέσεων θα οδηγήσει στη δραστική μείωση του αριθμού των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, χωρίς ουσιαστικά να προκύψει επιπρόσθετο οικονομικό κόστος για την Πολιτεία», προσθέτουν.

Ως εκ τούτου, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις καλούν το ΥΠΑΝ, «το οποίο αντικρύζει το θέμα θετικά», όπως προχωρήσει άμεσα σε εκείνες τις ενέργειες που θα επιφέρουν λύση στο εν λόγω πρόβλημα.

Ανάγκη εγκατάστασης κλιματιστικών, εκφράζουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις

Επιπλέον, οι τρεις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις επαναφέρουν την ανάγκη της εγκατάστασης κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας.

Όπως αναφέρουν, «παρόλες τις εξαγγελίες του ΥΠΑΝ, που επαναλήφθηκαν για μία ακόμα φορά με σχετική ανακοίνωση τον περασμένο Ιούνιο, δυστυχώς δεν έχει δοθεί ακόμη το πράσινο φως, ώστε το εν λόγω πλάνο να υλοποιηθεί».

«Σε μια χώρα που οι θερμοκρασίες κάθε χρόνο αυξάνονται, σε συνδυασμό με τη σκόνη και την υγρασία που υπάρχουν σε υψηλά επίπεδα στην ατμόσφαιρα, επιβάλλεται όπως οι σχεδιασμοί από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας για τοποθέτηση κλιματιστικών στις σχολικές αίθουσες, προχωρήσει τάχιστα και χωρίς άλλη καθυστέρηση», καταλήγουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, στην ανακοίνωση τους.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top