ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφτασε ο κόμπος στο χτένι - Στάση εργασίας κυβερνητικών ιατρών στη Λεμεσό για την επίθεση στο ΤΑΕΠ

Έφτασε ο κόμπος στο χτένι - Στάση εργασίας κυβερνητικών ιατρών στη Λεμεσό για την επίθεση στο ΤΑΕΠ

Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχεται σήμερα Παρασκευή 26 Αυγούστου από τις 9 μέχρι τις 11 το πρωί η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Η στάση εργασίας πραγματοποιείται ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην επίθεση που δέχθηκε γιατρός του ΤΑΕΠ την Τετάρτη από ασθενή.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥΚΙ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης εις βάρος γιατρού εν ώρα καθήκοντος στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Η ΠΑΣΥΚΙ καλεί κάθε αρμόδιο επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στα ΤΑΕΠ και στα Δημόσια Νοσηλευτήρια γενικότερα.

Κατά τη στάση εργασία το νοσοκομείο θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, βάσει τα υπό εξέταση στοιχεία, μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, μέλος της Αστυνομίας που βρισκόταν καθήκον στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, μετέβη στον χώρο πρώτων βοηθειών, για να επιληφθεί συγκεκριμένου επεισοδίου.

Στον χώρο βρισκόταν αριθμός προσώπων, τα οποία φώναζαν, με αποτέλεσμα το μέλος της Αστυνομίας να τους προσεγγίσει και να τους καλέσει να σταματήσουν και να απομακρυνθούν, πράγμα το οποίο έπραξαν.

Κατά την αποχώρησή τους, κάποια από τα εν λόγω πρόσωπα, εισήλθαν σε όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο στην είσοδο του χώρου των πρώτων βοηθειών, με έναν εξ’ αυτών, να εξυβρίζει τόσο το μέλος της Αστυνομίας, όσο και επί καθήκοντι γιατρό, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα.

Σε δίωρη στάση εργασίας από τις 9 μέχρι τις 11 το πρωί κατέρχονται οι εργαζόμενοι στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου εις ένδειξη συμπαράστασης προς το προσωπικό του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Όπως αναφέρουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θέλει να συμπαρασταθεί με τον τρόπο αυτό στους συνάδελφους τους στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού για τον ξυλοδαρμό ιατρού και νοσηλευτών.

Στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Πάφου θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δέχονται επιθέσεις από ασθενείς ή συγγενικά τους πρόσωπα στον χώρο εργασίας τους, καλώντας την Πολιτεία να λάβει τα δέοντα μέτρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top