ΕΛΛΑΔΑ

Νέες οδηγίες για τα capital controls στην Ελλάδα

Νέες οδηγίες για τα capital controls στην Ελλάδα

Ποιες συναλλαγές γίνονται με τις τράπεζες κλειστές.

Έως την Δευτέρα το βράδυ θα υπάρχει επάρκεια χρημάτων στα ATM των τραπεζών, υποστήριξε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

«Τα χρήματα στα ATM επαρκούν έως το βράδυ της Δευτέρας» τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες θα διαθέτουν χαρτονομίσματα καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και του Σαββατοκύριακου.

Η κατάσταση σταδιακά θα ομαλοποιηθεί, συνέχισε η κ. Κατσέλη, θέτοντας ωστόσο ως προϋπόθεση την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές.

«Η ομαλοποίηση του τραπεζικού συστήματος θα γίνει σταδιακά και ανάλογα με τη ρευστότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για την ασφάλεια των καταθέσεων, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον.

Στο μεταξύ υπήρξαν σκέψεις για την επιβολή πλαφόν έως 1.000 ευρώ ανά ταξιδιώτη στο ποσό που μπορεί να μεταφέρει ένας Ελληνας πολίτης σε μετρητά για ταξίδια στο εξωτερικό, υπάρχουν στην κυβέρνηση. Ωστόσο, λόγω νομικών προβλημάτων η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν περιελήφθη τελικώς στη νέα υπουργική απόφαση που εκδόθηκε χθες και η οποία παρατείνει την ειδική τραπεζική αργία για ακόμα τρεις εργάσιμες ημέρες. Ετσι οι τράπεζες θα μείνουν κλειστές τουλάχιστον μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιουλίου.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους συνταξιούχους, που δεν έχουν κάρτα αναλήψεων, να λάβουν –μέσω των καταστημάτων που λειτουργούν– επιπλέον 120 ευρώ από τη σύνταξή τους. Ποσό 120 θα μπορούν να λάβουν και οι άνεργοι από το σχετικό επίδομα που δικαιούνται, καθώς και οι συνταξιούχοι εξωτερικού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κεντρικές Φυλακές: Εντοπίστηκαν μπάλες ποδοσφαίρου που είχαν μέσα κινητά - Φαίνεται να ρίχθηκαν από την νεκρή ζώνη

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Τρόμος στη Γαλλία: Αστυνομικοί σκότωσαν άνδρα που επιχείρησε να κάψει συναγωγή

Δημήτρης Σταρόβας: Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στο νοσοκομείο - Φίλοι και συγγενείς ανησυχούν



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top