ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εκστρατεία ελέγχου παιδικών ενδυμάτων - Όλες οι πληροφορίες

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εκστρατεία ελέγχου παιδικών ενδυμάτων - Όλες οι πληροφορίες

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ενημερώνει ότι η παρουσία κορδονιών στα παιδικά ενδύματα αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τα παιδιά, αφού αυτά δυνατόν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς, ακόμη και θανάτους. Πολλά ατυχήματα έχουν καταγραφεί κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων των παιδιών, από εγκλωβισμό των κορδονιών των ενδυμάτων σε τσουλήθρες, πόρτες, δέντρα και σε άλλα σημεία.

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τους κινδύνους αυτούς και με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, όπου στην αγορά διατίθεται πληθώρα νέων παιδικών ενδυμάτων, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή θα πραγματοποιήσει εκστρατεία κατά τις περιόδους 29/8/2022 - 9/9/2022 και 3/10/2022 - 14/10/2022. Κατά την εκστρατεία, αναμένεται ότι θα ελεγχθούν πέραν των 170 σημείων παγκύπρια με σκοπό τον εντοπισμό και απόσυρση επικίνδυνων παιδικών ενδυμάτων καθώς επίσης ενημέρωση των οικονομικών φορέων.

Τέλος, η Υπηρεσία θα συνεχίσει να ενημερώνει τους καταναλωτές με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας και της ασφάλειάς τους. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας www.consumer.gov.cy το ενημερωτικό έντυπο με τίτλο: «Παιδικά Ενδύματα – Συμβουλές στους Καταναλωτές», το οποίο περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για την ασφάλεια των παιδικών ενδυμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες, τόσο οι καταναλωτές όσο και οι οικονομικοί φορείς μπορούν να αποτείνονται στα πιο κάτω τηλέφωνα:

Κεντρικά Γραφεία Λευκωσίας 22200926

Επαρχιακό Γραφείο Λεμεσού 25819150

Επαρχιακό Γραφείο Λάρνακας/Αμμοχώστου 24816160

Επαρχιακό Γραφείο Πάφου 26804613

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top