ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου συναντήθηκε με τον 'Ειντε

Αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου συναντήθηκε με τον 'Ειντε

Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ για το Κυπριακό Εσπεν Μπαρθ `Ειντε ενημέρωσε τα μέλη αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμμοχώστου για τις προσπάθειες που καταβάλλονται και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται για την επίλυση του Κυπριακού σε συνάντηση που είχαν προχθές.

Ανέφερε ακόμη ότι είναι πολύ αισιόδοξος καθώς οι συνομιλίες έχουν περάσει σε μια πιο εντατική και εποικοδομητική φάση προσθέτοντας, ότι,  καθημερινά καταγράφεται σημαντική πρόοδος και από τις δυο πλευρές.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Αμμοχώστου αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός χαιρέτησε τις προσπάθειες που καταβάλλονται και από τις δυο μεριές προς επίλυση του Κυπριακού και τόνισε ιδιαίτερα ότι το θέμα της Αμμοχώστου, αποτελεί άμεσο μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης απαραίτητο για την επίλυση του προβλήματος.

Το θέμα της επιστροφής του περίκλειστου τμήματος της Αμμοχώστου, δηλαδή του τμήματος μόνο της πόλης που έπρεπε βάσει της διεθνούς νομιμότητας και των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και άλλων, να γινόταν από πολύ πριν, είναι εκείνο το στοιχείο που θα δημιουργήσει δυναμική και ελπίδα, πολιτική και οικονομική, ανέφερε.

Ο κ. Γαλανός πρόσθεσε την επιτακτική ανάγκη να επιτραπεί άμεσα η είσοδος σε εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών για να αρχίσει η διαδικασία επιστροφής της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της.

Στην αντιπροσωπεία μετείχαν εκτός από το Δήμαρχο, ο  Αντιδήμαρχος Δρ. Σίμος Ιωάννου, ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ Κωστάκης Χατζηκακού και ο επικεφαλής της δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ Χρύσανθος Ζαννέττου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top