ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πόρισμα Θανάση Νικολάου: Παραδίδεται στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα την Πέμπτη

Πόρισμα Θανάση Νικολάου: Παραδίδεται στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα την Πέμπτη

Στον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη παραδίδεται την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στις 9:45 το πρωί το πόρισμα για τον θάνατο του άτυχου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου.

Ως ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές είχαν αναλάβει καθήκοντα οι Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, Σάββας Μάτσας και Αντώνης Αλεξόπουλος οι οποίοι ολοκλήρωσαν την έρευνα αναφορικά με το θάνατο του νεαρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα γίνουν δηλώσεις από πλευράς Γιώργου Σαββίδη κατά την παράδοση του πορίσματος. Η νομική ομάδα θα μελετήσει το πόρισμα και μετά από αξιολόγηση ο Γενικός Εισαγγελέας, όπως και σε κάθε πόρισμα, θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα.

Η υπόθεση

Ο 26χρονος Θανάσης, ο οποίος έφτασε στην Κύπρο από την Αυστραλία για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία, εντοπίστηκε νεκρός, στις 29 Σεπτεμβρίου 2005, κάτω από το γεφύρι της Άλασσας.

Μετά από προσφυγή της οικογένειας, το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Κυπριακή Δημοκρατία για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης και στις 17 Δεκεμβρίου 2020 έγινε εκταφή των οστών του Θανάση. Στις 26 Ιανουαρίου 2021 είχε εκδοθεί, με τη σύμφωνο γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας, διάταγμα για μεταφορά του υοειδούς οστού του στην Αθήνα, για εξειδικευμένες εξετάσεις.

Τον Οκτώβριο του 2021, ο Γενικός Εισαγγελέας διέταξε νέα ποινική ανάκριση αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου του εθνοφρουρού.

Σε δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι μετά από αξιολόγηση όλων των στοιχείων, η υπόθεση χρήζει περαιτέρω διερεύνησης και ως εκ τούτου διόρισε τους τρεις ποινικούς ανακριτές.

«Τα τρία αυτά πρόσωπα διορίστηκαν αφού λάβαμε και τις απόψεις της οικογένειας, η οποία με επιστολή του δικηγόρου της κ. Λουκή Λουκαΐδη προς το Γραφείο μου στις 27 Αυγούστου 2021, ζητά τον διορισμό των πιο πάνω προσώπων ως ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών», είχε δηλώσει ο Γιώργος Σαββίδης.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top