ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Καίνε» αστυνομικούς οι ποινικοί ανακριτές για ανεπαρκείς έρευνες για τον άτυχο Θανάση

«Καίνε» αστυνομικούς οι ποινικοί ανακριτές για ανεπαρκείς έρευνες για τον άτυχο Θανάση

Στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα θα καταλήξει αύριο Πέμπτη το πόρισμα των ποινικών ανακριτών για τα γεγονότα γύρω από τον αφύσικο θάνατο του στρατιώτη Θανάση Νικολάου πριν από 17 ολόκληρα χρόνια στη Λεμεσό, υπόθεση, η οποία έκλεισε ως θάνατος από πτώση από μεγάλο ύψος (πιθανότατα ως αυτοκτονία) αλλά όλα δείχνουν ότι πρόκειται για έγκλημα.

Οι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από τον κ. Σαββίδη, υπό το βάρος των νέων ιατροδικαστικών στοιχείων που προέκυψαν από την νέα νεκροψία κατόπιν εκταφής των οστών, ύστερα από την επιμονή της τραγικής μητέρας του άτυχου Θανάση, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για έγκλημα.

Ο Θανάσης Νικολάου βρέθηκε νεκρός κάτω από τη γέφυρα στο φράγμα της Άλασσας στις 29 Σεπτεμβρίου 2005 και ο θάνατός του αποδόθηκε σε πτώση από ύψος είκοσι περίπου μέτρων.

Οι ποινικοί ανακριτές επιρρίπτουν ευθύνες στους Αστυνομικούς που διενήργησαν τις εξετάσεις, ότι δεν εξέτασαν επισταμένα την υπόθεση και υπέπεσαν σε σοβαρότατα λάθη, τα οποία εκ πρώτης όψεως φαίνεται να αποδίδονται σε κακή αξιολόγηση των δεδομένων και εσφαλμένη εκτίμηση της υπόθεσης. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι αξιολόγησαν την υπόθεση στην κατηγορία των μικροπαραβάσεων και δεν την ιεράρχησαν ως έγκλημα.

Πρόκειται ουσιαστικά για την τρίτη έρευνα που διεξάγεται όλα αυτά τα χρόνια.

Οι ανακριτές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο Θανάσης Νικολάου στραγγαλίστηκε σε άλλο σημείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε κάτω από το γεφύρι της Άλασσας για να φανεί ότι επρόκειτο για πτώση.

Άγνωστο παραμένει κατά πόσον οι ποινικοί ανακριτές θα προβαίνουν σε υποδείξεις για τους ηθικούς αυτουργούς και εκτελεστές του Θανάση, οι οποίοι τοποθετούνται στο χώρο του στρατοπέδου στο οποίο εκτελούσε τότε τη στρατιωτική του θητεία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top