ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παραδίδει το πόρισμά του για τις Κεντρικές Φυλακές ο Αιμιλιανίδης - Εκπνέει η διαθεσιμότητα για Κατσουνωτό

Παραδίδει το πόρισμά του για τις Κεντρικές Φυλακές ο Αιμιλιανίδης - Εκπνέει η διαθεσιμότητα για Κατσουνωτό

Στον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, αναμένεται να υποβληθεί σήμερα (15/9) το πόρισμα με την πολύκροτη υπόθεση και τις καταγγελίες της Άννας Αριστοτέλους και της λειτουργού του σωφρονιστικού ιδρύματος, Αθηνάς Δημητρίου, σε βάρος του Διοικητή της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, Μιχάλη Κατσουνωτού, για συνεργασία με βαρυποινίτη με στόχο την ηθική τους εξόντωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline ο ποινικός ανακριτής εντοπίζει τη διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων, ωστόσο άγνωστο παραμένει κατά πόσον καταλήγει στην εισήγηση για ποινικές διώξεις οποιουδήποτε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης λάμβανε καταθέσεις για τον φάκελο των ερευνών του μέχρι και την περασμένη εβδομάδα. Στις εν λόγω καταθέσεις συμπεριλαμβάνονται μαρτυρίες και τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν πριν από περίπου δυόμιση μήνες.

Ανάλογα με τις εξελίξεις αναμένονται να δρομολογηθούν οι επόμενες ενέργειες όσον αφορά τις Κεντρικές Φυλακές, αφού τόσο η Άννα Αριστοτέλους, όσο και η Αθηνά Δημητρίου άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από τη Διεύθυνση των Φυλακών.

Παράλληλα, σήμερα εκπνέει και η διαθεσιμότητα του Διοικητή της ΥΚΑΝ, με τη Στέφη Δράκου να καλείται να αποφασίσει αν θα αφήσει τον Μιχάλη Κατσουνωτό να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης είπε πως σήμερα λήγει η προθεσμία για την παράδοση του πορίσματος από τον ποινικό ανακριτή Αιμιλιανίδη σε σχέση με την υπόθεση της καταγγελίας της Διεύθυνσης των Φυλακών εναντίον ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας.

Εντός της ημέρας, είπε, θα παραδώσει ο κ. Αιμιλιανίδης το πόρισμα του και σε αυτή την υπόθεση θα αξιολογηθεί όλο το μαρτυρικό υλικό, για να αποφασιστεί κατά πόσον ενδείκνυται η λήψη οποιωνδήποτε περαιτέρω μέτρων.

Ερωτηθείς αν θα ερωτηθεί και η Υπουργός Δικαιοσύνης για το πόρισμα έτσι ώστε να λάβει την οποιαδήποτε απόφαση, ο κ. Σαββίδης είπε πως ο Γενικός Εισαγγελέας είναι ο Νομικός Σύμβουλος της εκτελεστικής εξουσίας και συνεπώς όποτε η Υπουργός ζητά οποιαδήποτε γνωμάτευση ή βοήθεια από τη Νομική Υπηρεσία θα την πάρει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top