ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Χριστοδουλίδης: Καταγγέλλει οργανωμένη προσπάθεια συκοφάντησης και αποδόμησης του

Ν. Χριστοδουλίδης: Καταγγέλλει οργανωμένη προσπάθεια συκοφάντησης και αποδόμησης του

Βιώνω καθημερινά μια οργανωμένη προσπάθεια, από κάποιους, συκοφάντησης και αποδόμησης μου και μια πολεμική που θα κλιμακωθεί, ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης ο υποψήφιος ΠτΔ Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας στη Δημοκρατία τη λύση τη δίνει πάντα ο λαός, ούτε οι εκφοβισμοί, ούτε οι εκβιασμοί, ούτε οι απειλές.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στα Πολεμίδια, στην παρουσία των Προέδρων του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, ο κ.Χριστοδουλίδης είπε πως, ο στόχος και το όραμα του είναι ξεκάθαρο, «να φτιάξουμε μια Κύπρο καλύτερη για τα παιδιά μας και να προσφέρουμε στον κάθε πολίτη τούτου του τόπου καλύτερο επίπεδο ζωής και μια αξιοπρεπή καθημερινότητα».

Για να επιτευχθεί αυτό, πρόσθεσε «πρέπει να συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ακούραστα, ενωμένοι όλοι μαζί και να αντιπαρέλθουμε του πολύ τοξικού κλίματος που σκοπίμως καλλιεργούν κάποιοι για να μας αποπροσανατολίσουν, να διχάσουν το λαό, να δημιουργήσουν πόλωση».

Όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια, συνέχισε,  «γνώριζα πολύ καλά ότι δεν θα είναι ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα, γνώριζα ότι θα είχα να αντιμετωπίσω πολεμική, ακόμη και κτυπήματα κάτω από την μέση» και ανέφερε ότι καθημερινά βιώνει «μια οργανωμένη προσπάθεια, από κάποιους, συκοφάντησης και αποδόμησης μου, με στόχο να πληγεί η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας μου, χωρίς όρια, χωρίς τον όποιο περιορισμό, εκτός του κάθε πλαισίου».

Είπε δε πως «αυτή η πολεμική όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα κλιμακωθεί περισσότερο, επειδή η υποστήριξη προς την υποψηφιότητα μας όλο και αυξάνεται» και υπέδειξε πως ο ίδιος δεν θα ακολουθήσει αυτό το δρόμο και θα συνεχίσει να πολιτεύεται με τις θέσεις και προτάσεις του, με πολιτικά επιχειρήματα  «προς σεβασμό, πάνω από όλα, προς την κυπριακή κοινωνία, προς τον κυπριακό λαό, προς την ανάγκη διαφύλαξης της Δημοκρατίας σε τούτο τον τόπο».

Εδώ και καιρό, συνέχισε, ακούμε για φούσκες που ξεφουσκώνουν, για μυστικές χρηματοδοτήσεις από το εξωτερικό, όμορφα περιτυλίγματα, όμορφες εικόνες ότι δεν έχουμε θέσεις, ότι δεν πάμε στα debate, ότι δήθεν το παίζουμε καλοί Χριστιανοί. «Καθαρές κουβέντες προς όλους. Με γνωρίζετε καλά, έχω συγκεκριμένη αφετηρία, πορεία, έργο, αρχές και αξίες. Σε αυτές θα μείνω πιστός μέχρι το τέλος», συμπλήρωσε.

Λέγοντας πως «η πόλωση, ο φανατισμός, οι συκοφαντίες, προκαλούν πληγές και αποστήματα που δυστυχώς θέλουν χρόνο να επουλωθούν», ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «αν νοιαζόμαστε πραγματικά για την επομένη μέρα των εκλογών, που πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για ν’ ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κυπριακού λαού, ενωμένοι για να ανταποκριθούμε σε όλους αυτούς που τη ψήφο επιζητούμε, δεν πρέπει να καταστρέψουμε με λασπολογία και κακοήθειες όλες αυτές τις γέφυρες».

Καλώντας όλους να μην ακολουθήσουν αυτές τις πρακτικές, ανέφερε ότι «από τη διάσπαση εμείς επιλέγουμε την ενότητα, από το μαύρο εμείς επιλέγουμε το άσπρο και από το χθες εμείς επιλέγουμε το αύριο» και πως «στη Δημοκρατία τη λύση τη δίνει πάντα ο λαός, ούτε οι εκφοβισμοί, ούτε οι εκβιασμοί, ούτε οι απειλές».

Στην ομιλία του, ο υποψήφιος για την ΠτΔ δήλωσε ακόμη πως οι προεδρικές εκλογές του 2023 είναι καθοριστικής σημασίας και κομβικές για το μέλλον που θέλουμε να οδηγήσουμε τη χώρα μας και πως  «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σκαλοπάτι όπου καλούμαστε να αποφασίσουμε αν η Κύπρος θα προχωρήσει στη μετάβαση, σε μια νέα πολιτική εποχή με σύγχρονα χαρακτηριστικά, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καιρών και πάνω από όλα στις απαιτήσεις των πολιτών ή αν θα παραμείνουμε σε μια προηγούμενη πολιτική εποχή που πρόσφερε όσα είχε να προσφέρει».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο εθνικό μας πρόβλημα, είπε πως αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η λύση του Κυπριακού, η απελευθέρωση και η επανένωση, στη βάση των ψηφισμάτων των Η.Ε. και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, «ενώ την ίδια στιγμή όμως οφείλουμε να εργαζόμαστε για την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, την ενδυνάμωση της ενότητας του λαού και της ηγεσίας μας, την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, την ενίσχυση της αμυντικής μας θωράκισης και της αποτρεπτικής μας ισχύς και κυρίως, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής της χώρας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top