ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσφωνεί τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο ΠτΔ - Συναντιέται με τον Γκουτέρες

Προσφωνεί τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο ΠτΔ - Συναντιέται με τον Γκουτέρες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα προσφωνήσει σήμερα στις 4.45μμ (ώρα Κύπρου), την 77η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στην έδρα του, στη Νέα Υόρκη.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ακολούθως, στις 7.15μμ (ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, στο Γραφείο του στη Γενική Γραμματεία.

Το σημερινό πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα ολοκληρωθεί με δείπνο που θα παραθέσουν προς τιμήν του οι ομογενειακές οργανώσεις.

Εξάλλου, στις 24 Σεπτεμβρίου, στις 4μμ (ώρα Κύπρου) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Αμερικανο-εβραϊκής Επιτροπής (AJC) Ντέιβιντ Χάρις.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν κατά τις επαφές του στη Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, Παντελής Παντελίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Συνεχίζονται οι διμερείς συναντήσεις Κασουλίδη στη Νέα Υόρκη με ομολόγους του

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, συνεχίζει τις διμερείς συναντήσεις στη Νέα Υόρκη με ομολόγους του, στο περιθώριο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ενώ παρέστη και σε υπουργικό δείπνο που παρέθεσε ο Αμερικανός ομόλογός του, Άντονι Μπλίνκεν.

Ο κ. Κασουλίδης είχε διμερή συνάντηση με τον ομόλογο του Υπουργό Εξωτερικών της Αλγερίας, Ραμτάνε Λαμάμρα. Οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για διμερείς σχέσεις, περιφερειακές προκλήσεις και άλλα θέματα εξωτερικής πολιτικής που απασχολούν τις δύο χώρες.

Ο κ. Κασουλίδης στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γουιάνας Hugh Toddgt. Οι δύο πλευρές υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης για τη θέσπιση Πλαισίου Διμερούς Συνεργασίας.

Το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Κασουλίδης παρέστη στο διατλαντικό υπουργικό δείπνο που παρέθεσε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top