ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με 18 «δήμους» θα διεξαχθούν στις 25 Δεκεμβρίου στα κατεχόμενα οι «δημοτικές εκλογές»

Με 18 «δήμους» θα διεξαχθούν στις 25 Δεκεμβρίου στα κατεχόμενα οι «δημοτικές εκλογές»

Ανακοινώθηκε σήμερα στα κατεχόμενα η προσφυγή του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΛΚ) στο «συνταγματικό δικαστήριο» με αίτημα «αναστολής εκτέλεσης του "ειδικού νόμου"» για την ενοποίηση κατεχόμενων νόμων.

Το «συνταγματικό δικαστήριο» απέρριψε το αίτημα αναστολής εκτέλεσης του «(ειδικού) νόμου για την ενοποίηση των δήμων» με πλειοψηφία ψήφων. Κατά συνέπεια, οι «τοπικές εκλογές» θα διεξαχθούν στα κατεχόμενα στις 25 Δεκεμβρίου με 18 δήμους.

Ανακοινώνοντας την απόφασή του το «συνταγματικό δικαστήριο» σημείωσε ότι «αξιολόγησε μόνο την αντισυνταγματικότητα των άρθρων» του νέου «νόμου».

Ενώ 4 από τους 5 «δικαστές» του δεν διαπίστωσαν «αντισυνταγματικότητα» στα εν λόγω άρθρα, 1 δικαστής δήλωσε ότι τα άρθρα ήταν «αντισυνταγματικά».

Η τελική απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Οι δηλώσεις των Τ/κ πολιτικών

Ο «υπουργός εσωτερικών», Ζιγιά Όζτουρκλκερ αντιδρώντας στην νέα εξέλιξη δια μέσου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ανάφερε ότι «οι τοπικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 25 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν με 18 δήμους».

«Τα κριτήρια για την ενοποίηση των δήμων συζητήθηκαν στην ειδική επιτροπή που συστάθηκε με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών κομμάτων του "κοινοβουλίου"», υπενθύμισε ο «υπες», ο οποίος πρόσθεσε ότι ο νέος «νόμος» αποτελεί ένα από τα σκέλη της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης στα κατεχόμενα.

«Τα νομικά πρόσωπα, οι ονομασίες και τα όρια των δήμων μας έχουν ρυθμιστεί προκειμένου να αυξηθεί η ποιότητα των υπηρεσιών με τον συνδυασμό των φυσικών και ανθρώπινων εγκαταστάσεων των δήμων, να ενισχυθούν οι οικονομικές και διοικητικές τους ικανότητες και να δημιουργηθούν ευκαιρίες για την υλοποίηση έργων μεγάλης κλίμακας», ανέφερε επίσης ο κ. Όζτουρκλερ. 

Για την νέα εξέλιξη υπήρξε αντιπαράθεση στην «βουλή» μεταξύ του ηγέτη του ΡΛΚ Τουφάν Έρχιουρμαν και του Γενικού Γραμματέα του «κυβερνώντος» Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), Ογουζχάν Χασίοπογλου. Ο τελευταίος απευθυνόμενος στον κ. Έρχιουρμαν δήλωσε χαρακτηριστικά «σας ευχαριστούμε για τις συνεισφορές σας». Ο κ. Έρχιουρμαν απάντησε αναφέροντας «θα θέλαμε να συνεισφέρουμε περισσότερο». 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του ΡαϊσίΙράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top