ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Ξέρετε, ο φασισμός μπορεί άνετα να χτυπήσει κόκκινο

Ξέρετε, ο φασισμός μπορεί άνετα να χτυπήσει κόκκινο

Σχεδόν 20 χρόνια στα κυπριακά media τις χειρότερες επιθέσεις -από χυδαία υβρεολόγια για μένα και τους δικούς μου μέχρι απειλές για τη σωματική μας ακεραιότητα και τις ζωές μας- μέχρι τώρα τις έχω δεχτεί από ακροδεξιούς και τύπους σαν τον συντάκτη των παρακάτω μηνυμάτων με σφυροδρέπανο και Τσε στη φωτό προφίλ:

Παλαιότερα ομολογώ πως δεν δεχόμουν με τίποτα τον συμψηφισμό ή τη θεωρία των δύο άκρων, πάντα πίστευα ότι όποιος εξισώνει ακροδεξιά με ακροαριστερά, Χίτλερ με Στάλιν ή Χρυσή Αυγή με Ρουβίκωνα το κάνει για να ξεπλύνει τους πρώτους. Αυτό ισχύει αλλά δυστυχώς όχι μόνο αυτό. Στην πορεία διαπίστωσα πως κάποιοι που αντιτίθενται με πάθος στον συμψηφισμό το κάνουν για να καλύψουν καθαρόαιμες φασιστικές και τρομοκρατικές νοοτροπίες που φέρουν την προβιά της “αριστεράς”, του "προοδευτισμού" και του αστικού μύθου του "ηθικού πλεονεκτήματος" (σε βαθμό που μόλις πας να ψελλίσεις κάτι για την εισβολή της ΕΣΣΔ στην Πολωνία, το Κατίν ή τον σταλινικό τεχνητό λιμό στην Ουκρανία σε δείχνουν με το δάχτυλο ουρλιάζοντας “ναζιιιιιιί” όπως οι εξωγήινοι κλώνοι στο creepy φινάλε του Invasion of the Body Snatchers του ‘78).

Κι άντε εγώ συνήθισα τους μαλάκες κάθε απόχρωσης. Ρωτήστε και κάποιες αγνές αριστερές που τόλμησαν να κριτικάρουν το gala dinner του Μαυρογιάννη τι έπαθαν από τους κομματικούς μισθοφόρους που παραμονεύουν ελέγχοντας κάθε ποστ, λάικ ή share για να βγουν μετά στην επίθεση. Θα δυσκολευτείτε να πιστέψετε ότι όλος αυτός ο οχετός μίσους, χολής και άκρατου σεξισμού εκτοξεύτηκε στο όνομα της... Αριστεράς και της προόδου.

Βλέπετε αυτοί οι ακραίοι μπορούν να βρίζουν, να απειλούν, να δολοφονούν χαρακτήρες, να τρομοκρατούν και να φαντασιώνονται ένοπλες επαναστάσεις όπου θα στείλουν τους καταπιεστές στο απόσπασμα όπως ακριβώς και οι ακροδεξιοί φασίστες με τη διαφορά ότι οι κόκκινοι θεωρούν ότι έχουν δίκιο, ότι είναι οι καλοί της υπόθεσης και όποιος δεν είναι μαζί τους είναι "φασίστας" που πρέπει να τσακιστεί. Γι αυτό αν το καλοσκεφτείτε οι ακροδεξιοί είναι οι καλύτεροι τους σύμμαχοι, ένα αντίπαλο δέος που πρέπει να υπάρχει για να συσπειρώνει και να τους δίνει λόγο ύπαρξης (ή να δικαιολογούν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ξεπλένουν τις καταστροφές, σφαγές αμάχων και βιασμούς από τις ορδές του ναζιστικού τάγματος Βάγκνερ και τους φανατικούς ισλαμιστές του Καντίροφ) και ο πιο μισητός εχθρός τους είναι ο πραγματικά φιλελεύθερος, προοδευτικός, ανοιχτόμυαλος άνθρωπος που στέκεται κριτικά απέναντι σε ΚΑΘΕ μορφή καταπίεσης, κατάχρησης εξουσίας ή επιβολής. Γιατί μπορείς να πιστεύεις σε πανανθρώπινες αξίες υπεράνω κομμάτων και ιδεολογιών και αυτό βλέπετε τους χαλάει την ξινισμένη σούπα τους.

Το πολύ ενδιαφέρον φιλμ Dark Blue World (2001) από τον σκηνοθέτη του οσκαρικού “Μικρού ΚόλιαJan Svěrák, περιγράφει τις διώξεις και φυλακίσεις που υπέστησαν οι γενναίοι Τσέχοι πιλότοι που πολέμησαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο πλευρό των συναδέλφων τους της RAF εναντίον των Ναζί, όταν επέστρεψαν στην “απελευθερωμένη” πατρίδα τους. Το τσεχοσλοβάκικο κομμουνιστικό καθεστώς έκρινε πως κάποιοι τόσο γενναίοι ώστε να αψηφήσουν τους Ναζί θα έπρατταν το ίδιο απέναντι σε μια εξίσου ολοκληρωτική, καταπιεστική δύναμη (όπως αυτή που αργότερα έπνιξε στο αίμα την Άνοιξη της Πράγας). Και τους έστειλε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Όπως έδειξε και το περίφημο πείραμα του Στάνφορντ (ψάξτε το ή δείτε το Das Experiment), ο φασισμός μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιονδήποτε και χωρίς προδιάθεση. Αρκεί να του δώσεις λίγη εξουσία ή την πεποίθηση ότι ο σκοπός του είναι αγνός...

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top