ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτίου: Να μην καταστραφεί ότι μας συνδέει με την ιστορία και τις ρίζες μας

Φωτίου: Να μην καταστραφεί ότι μας συνδέει με την ιστορία και τις ρίζες μας

Δεν μπορούμε α αφήσουμε να καταστραφεί ό,τι μας συνδέει με την ιστορία και τις ρίζες μας, τόνισε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, σε χαιρετισμό του σε πολιτιστική εκδήλωση του Δήμου Σωτήρας.

«Κάθε δεύτερο χρόνο που πραγματοποιείται το φεστιβάλ αυτό, διαπιστώνεται η πρόοδος που επιτελείται με τη συμμετοχή χορωδιακών συγκροτημάτων από ολόκληρη την Κύπρο, με κοινό στόχο τη συνέχιση και διάδοση της έμμετρης μουσικής μας κληρονομιάς, καθώς και της αναβίωσης του παραδοσιακού μας τραγουδιού», πρόσθεσε.

Ο κ. Φωτίου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, αναφέρθηκε στη μεγάλη στήριξη του Φεστιβάλ από τους αποδήμους της Σωτήρας «οι οποίοι είναι μόνιμοι συμπαραστάτες και υποστηρικτές κάθε προσπάθειας του Δήμου η οποία αναδεικνύει τον πολιτισμό, την ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου τους».

«Ως Επίτροπος Προεδρίας και για τα θέματα αποδήμων υπογραμμίζω ιδιαίτερα τη διαπίστωση από όλες τις επαφές που έχω, ότι οι απόδημοι μας στο σύνολο τους, τρέφουν πάντα μια γνήσια και αδιάλειπτη αγάπη προς τη γενέθλια τους γη, παραμένοντας πάντοτε ένα πολύτιμο και δυναμικό κομμάτι του εθνικού μας συνόλου», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην στενή συνεργασία του Δήμου Σωτήρας με το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου.

Είπε ακόμα ότι ομάδα εθελοντών του σχολείου (με το διευθυντή του κ. Φώτη Σεργίου) παρέχει υποστήριξη σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου, προσθέτοντας ότι σε κάθε δική τους επίσκεψη στις ελεύθερες περιοχές μεταφέρουν μαζί τους την ευωδία των κυκλάμινων της Καρπασίας μαζί με το μήνυμα ότι αυτά συνεχίζουν να ανθούν για όλους μας.

“Οι μαθητές του Ριζοκαρπάσου, με τις αξίες και τα ιδεώδη που τους μεταλαμπαδεύουν οι εκπαιδευτικοί τους, είναι παιδιά που μας τιμούν με την αγάπη και την αφοσίωση τους στη γη των πατέρων τους, στις ρίζες και την ιστορία όλων μας», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Φωτίου είπε ότι το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου δίνει συνέχεια σε μια παράδοση «που μας δίνει μεγάλες αντοχές και ισχυρά στηρίγματα να ανταπεξέλθουμε στον αγώνα της εθνικής μας επιβίωσης». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top