ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αβέρωφ Νεοφύτου – Η οικονομία δεν σηκώνει μαγκίες

Αβέρωφ Νεοφύτου – Η οικονομία δεν σηκώνει μαγκίες

Η οικονομία δεν σηκώνει μαγκιές, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας πως στην Ελλάδα όχι μόνο δεν καταργήθηκαν τα μνημόνια, όπως επιχειρήθηκε, “αλλά κατέληξαν να συζητούν ένα τρίτο μνημόνιο, το πιο σκληρό και το χειρότερο από όλα, ακόμα και από αυτό που απέρριψε ο ελληνικός λαός”.

Ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως “αυτά τα τελευταία δυο πιο δύσκολα χρόνια των τελευταίων δεκαετιών το μεγαλύτερο κέρδος για την Κύπρο είναι ότι κατόρθωσε να κερδίσει την αξιοπιστία της”, για να προσθέσει πως “η σημερινή Κύπρος είναι η πιο αξιόπιστη Κύπρος από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση που είχε ο ίδιος και αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ με το κλιμάκιο της Τρόικας που βρίσκεται στο νησί, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως “για μας η Τρόικα δεν είναι κατά. Είναι συνεργάτες μας στην προσπάθεια να κτίσουμε την καλύτερη Κύπρο, μια Κύπρο που βαδίζει στη σωστή πορεία”, με σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα, ανάπτυξη και ξένες επενδύσεις.

Επεσήμανε πως “δημιουργείται η Κύπρος της ελπίδας και της προοπτικής ξανά” για να σημειώσει πως αυτά τα τελευταία δυο πιο δύσκολα χρόνια των τελευταίων δεκαετιών το μεγαλύτερο κέρδος για την Κύπρο είναι πως κατόρθωσε να κερδίσει την αξιοπιστία της.

Ο κ. Νεοφύτου είπε πως “η σημερινή Κύπρος είναι η πιο αξιόπιστη Κύπρος από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας”, σημειώνοντας πως αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος και η μεγαλύτερη επιτυχία.

“Αυτό ανήκει πρωτίστως στο λαό μας αλλά και στην κυβέρνησή μας που πήρε αποφάσεις σημαντικές. Εμείς λέμε αυτή η μεγάλη επιτυχία ανήκει και στο σύνολο του πολιτικού κόσμο”, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κάνοντας μνεία σε μέρος της αντιπολίτευσης “που αν και δεν ανήκει ως αντιπολίτευση στο κυβερνητικό σχήμα στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος”.

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις κυρίως από το ΑΚΕΛ όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως “αυτοί είναι που αιτήθηκαν να έλθει η Τρόικα και αυτοί που κάλεσαν την Τρόικα, αυτοί που κυβέρνησαν πέντε χρόνια, και σήμερα είναι και οι πρωταγωνιστές για να φύγει η Τρόικα”.

“Είναι αυτοί με την πολιτική μαγκιά, που με την εκλογή της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα ήθελαν να σκίσουμε τα μνημόνια και να στείλουμε την Τρόικα στον αγύριστο. Επρεπε τουλάχιστον τις τελευταίες μέρες να έδειχναν λίγη σεμνότητα”, πρόσθεσε.

Δήλωσε πως “επιχειρήθηκε τους τελευταίους μήνες να διωχθούν η Τρόικα και τα μνημόνια από την Ελλάδα. Στο τέλος όχι μόνο δεν καταργήθηκαν αλλά κατέληξαν να συζητούν ένα τρίτο μνημόνιο, το πιο σκληρό και το χειρότερο από όλα, ακόμα και από αυτό που απέρριψε ο ελληνικός λαός. Δεν σηκώνει η οικονομία μαγκιές”, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ερωτηθείς σε σχέση με τα πιο σημαντικά θέματα-προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Κύπρος μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματός της, ο κ. Νεοφύτου είπε πως “αυτό που έχει μείνει είναι το πιο σημαντικό” και αφορά τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις.

“Κάναμε τα πιο δύσκολα, να πετύχουμε τη δημοσιονομική εξυγίανση, να σταθεροποιήσουμε το τραπεζικό σύστημα, παρά τα προβλήματα και τους κινδύνους που συνεχίζουν να υπάρχουν, και έμεινε το τρίτο κομμάτι το πιο ουσιαστικό για εμάς στο ΔΗΣΥ. Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις”, πρόσθεσε.

Είπε πως ο ΔΗΣΥ θέλει όπως η κυβέρνηση προχωρήσει σε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις, πολύ περισσότερες ακόμα και από τις αναγκαίες που το πρόγραμμα επιβάλλει, για να σημειώσει πως “αυτές έχουν αξίες για τις επόμενες γενιές”.

Εξέφρασε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για τα πρώτα δείγματα στη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα την οποία χαρακτήρισε σημαντική. Είπε πως εκτιμά ότι “επειδή μαζί με τη δημοσιονομική εξυγίανση θα φέρει και την αξιοκρατία στην πρόσληψη και στην προαγωγή αλλά και την κινητικότητα μεταξύ υπαλλήλων στη δημόσια υπηρεσία αυτό θα τύχει της καθολικής στήριξης των κομμάτων στη Βουλή”.

Αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση για την παιδεία, είπε πως ενώ εδώ και δεκαετίες μιλούμε για τον κατάλογο διοριστέων τώρα έγινε πράξη η κατάργησή του. “Επιτέλους αυτό το απλό θέλαμε δεκαετίες να το κάνουμε πράξη”, ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά το ΕΕΕ είπε πως αυτή είναι η πιο σημαντική μεταρρύθμιση που θα γίνει και κανόνας στην Ευρώπη. “Η Κύπρος να κάνει μεταρρυθμίσεις και να είναι πρωτοπόρα και να έρχονται οι προηγμένες χώρες της Ευρώπης να αντιγράφουν τις μεταρρυθμίσεις της Κύπρου”, σημείωσε, προσθέτοντας πως “αυτή την Κύπρο οραματιζόμαστε, αυτή την κυβέρνηση θέλουμε, αυτή την κυβέρνηση στηρίζουμε και είμαστε βέβαιοι πως δημιουργούμε την καλύτερη Κύπρο που μας αξίζει”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top