Λετυμπιώτης: «Κομβικής σημασίας η συνάντηση ΠτΔ με τον ΓΓ των ΗΕ»
Κορυφαία διπλωματική στιγμή αποτελεί η εβδομάδα υψηλού επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Στην πρόνοια 3.10 για θέματα ευημερίας ευπαθών ομάδων της κοινωνίας, αναφέρεται ρητά πως όλα τα ωφελήματα του φοιτητικού πακέτου που δίνονταν μέχρι σήμερα στους δικαιούχους φοιτητές, μέλη πολύτεκνων, ή δυσπραγούντων οικογενειών , θα είναι πλέον αντικείμενο διαχείρισης του Ιδρύματος.
Οι δανειστές της Κύπρου, έκριναν ότι η πρόνοια για ΕΕΕ, καλύπτει ένα μέρος των αναγκών ευπαθών ομάδων, ενώ στην περίπτωση των φοιτητών θα προσμετρείται ως παράγοντας για τη διαμόρφωση του τελικού ύψους της χορηγίας που θα λαμβάνει ο κάθε φοιτητής.

Οι Τρόικα, κρίνει ότι το ΕΕΕ, αποτελεί από μόνο του σύστημα προστασίας και για άτομα που αντιμετωπίζουν αναπηρίες, διατηρώντας το ισοζύγιο και υπαγορεύει αποκοπή των εισοδημάτων που λάμβαναν μέχρι σήμερα, μέτρο το οποίο αποδέχθηκε η κυπριακή κυβέρνηση.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




