ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκλεισμός 8χρονης: «Eσείς άθλιοι... Βαλθήκατε να διώξετε όλα τα παιδιά με αναπηρία από τις τάξεις»

Αποκλεισμός 8χρονης: «Eσείς άθλιοι... Βαλθήκατε να διώξετε όλα τα παιδιά με αναπηρία από τις τάξεις»

Συνεχίζει η οικογένεια τη μάχη για επανένταξη της 8χρονης στην τάξη της , στο Β Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας.

Υπενθυμίζουμε ότι η μικρή Άννα Μαρία, έχει αποκλειστεί από την τάξη της , μετά από απόφαση της Κεντρικής επιτροπής του ΥΠΑΝ να φοιτήσει σε ειδική μονάδα.

Το ΥΠΑΝ συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι δεν έχει αποκλειστεί η 8χρονη απο την εκπαίδευση αφού θα φοιτά σε ειδική μονάδα.

Ωστόσο οι γονείς της Αννας Μαρίας και η Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Γονέων και Φίλων παιδιών με εγκεφαλική παράλυση «Αγκαλιά Ελπίδας», Γιούλα Πιτσιαλή, εξηγούν και ξεκαθαρίζουν ότι η ειδική μονάδα αποτελεί στην ουσία αποκλεισμό της συγκεκριμένης μαθήτριας, καθώς θα στερείται της ενιαίας εκπαίδευσης . Η 8χρονη μαθήτρια μέχρι τώρα συμμετείχε στην τάξη της κανονικά, όλες τις ώρες έχοντας σημειώσει πρόοδο.

Οπως αναφέρει η οικογένεια. «Αποφάσισαν χωρίς να συναντήσουν το παιδί .Δεν επαναξιολόγησαν το παιδί .Δεν ρωτήθηκε καν η εκπαιδευτικός του παιδιού . Αγνόησαν την πρόοδο του παιδιού κατά την φοίτηση του στην Α τάξη η οποία αναφέρεται στα πρακτικά της πολυθεματικής συνάντησης».

Τονίζουν ότι το ΥΠΑΝ παραβιάζει Διεθνείς Συμβάσεις , όπου σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και την κυπριακή νομοθεσία, η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες τέθηκε σε ισχύ για την Κυπριακή Δημοκρατία από την 27η Ιουλίου 2011.

Η κ.Πιτσιαλή σε ανάρτηση της εξηγεί ότι η ειδική εκπαίδευση «κόβει μια εξελικτική πορεία ενός παιδιού και αντί να το ενισχύσει το βάζει σε ειδική μονάδα που συνεπάγεται πολύ λιγότερη εκπαίδευση» αναφέροντας ότι στην ειδική μονάδα αναλογεί σε κάθε παιδί μια ώρα εκπαίδευσης με την ειδική δασκάλα μόνον. Ενώ συνεχίζει αναφέροντας ότι από τη στιγμή που θα φοιτά στην ειδική εκπαίδευση, πλεόν στην τάξη θα μπαίνει σαν παρατηρητής όχι σαν μαθητής . Τονίζει ότι με αυτό το τρόπο τα κενά της 8χρονης θα μεγαλώσουν αφού δεν θα έχει την ίδια εκπαίδευση με τα υπόλοιπα παιδιά «Δεν θα πάρει απολυτήριο. Δεν θα μπορεί να πάει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ούτε σε κολέγιο Δεν θα μπορεί να εργαστεί στο δημόσιο μέσω της σύμβασης που υπάρχει για τα άτομα με αναπηρίες αφού μόνη προϋπόθεση είναι το απολυτήριο Λυκείου. Θα ιδρυματοποιηθεί θα είναι μια ζωή δυστυχισμένη και θα νιώθει ανεπαρκής»

Φανερά απογοητευμένη στη συνέχεια σχολιάζει «Γι' αυτό κύριοι οι γονείς επιμένουν και δεν την στέλνουν στην καταστροφή της , γιατί αυτό θα είναι η ειδική μονάδα για αυτήν .....Και εσείς άθλιοι , τολμάτε να τους κατηγορείτε και από πάνω ; Είστε αισχροί !!! Είστε αδίστακτοι και συνεχίζετε να παραπλανάτε και να προκαλείτε με εσφαλμένες εντυπώσεις .. Πολλά παιδιά έχουν γλιτώσει πριν από εσάς με παρεμβάσεις μας από εσφαλμένες αξιολογήσεις των « ειδικών» που επικαλείστε , που θα έπρεπε να είναι εκτός υπουργείου αλλά εξακολουθούν να είναι εκεί και να εφαρμόζουν τις ρατσιστικές τους νοοτροπίες εις βάρος των παιδιών μας . Εσείς βαλθήκατε να διώξετε όλα τα παιδιά με αναπηρία από τις τάξεις..»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Πως λειτουργεί - Ποιος ο ρόλος των Ευρωβουλευτών και πόσες έδρες έχει κάθε χώρα

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Δεύτερη σύλληψη για τα χάπια και άσπρη σκόνη που έφερε Κύπρο 31χρονη - Χειροπέδες σε 30χρονο

Συγκλονιστικό βίντεο του Δημήτρη Σταρόβα έναν μήνα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο - «Κάθε μέρα βελτιώνομαι»Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Ενώ διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα του κέντρου τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στις ευρωεκλογές, προσπαθούν να φιλτράρουν το αποτέλεσμα, κάνοντας τις δικές τους αναλύσεις για το τι πραγματικά έφταιξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top