LIKE ONLINE

NASA: Τεράστια πεδιάδα χωρίς κρατήρες στον Πλούτωνα

NASA: Τεράστια πεδιάδα χωρίς κρατήρες στον Πλούτωνα

Τις παγωμένες πεδιάδες στον Πλούτωνα αποκαλύπτουν οι νέες εικόνες από την αποστολή New Horizons της NASA.

Μία από τις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή δείχνει μία τέτοια τεράστια πεδιάδα, χωρίς κρατήρες, η οποία δεν φαίνεται να είναι μεγαλύτερη από 100 εκατομμύρια χρόνια και πιθανότατα σχηματίζεται ακόμα από τη γεωλογική δραστηριότητα. Η πεδιάδα βρίσκεται στο κέντρο και προς τα ανατολικά της «καρδιάς» του πλανήτη, δηλαδή του γιγάντιου σχηματισμού σε σχήμα καρδιάς.

Η παγωμένη αυτή πεδιάδα επισήμως είναι γνωστή ως πεδιάδα Σπούτνικ. Ανεπισήμως λέγεται περιοχή Τόμπω, από τον Κλάιντ Τόμπω που ανακάλυψε τον πλανήτη το 1930. Η περιοχή βρίσκεται βόρεια των παγωμένων βουνών του πλανήτη,

Η παγωμένη πεδιάδα φαίνεται χωρισμένη σε τμήματα διαφόρων σχημάτων με μήκος 20 χιλιομέτρων περίπου το καθένα. Στις άκρες τους βρίσκονται κοιλότητες, όπου έχει συγκεντρωθεί πιο σκουρόχρωμη ύλη, ακόμα και αναχώματα.

Πηγή: news.makedonias.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

Μείωση επιτοκίων: Ο λόγος που βρίσκεται στον «αέρα» - Ποιες οι σκέψεις της ΕΚΤ και τα σενάρια – Όσα αναφέρει οικονομολόγος στο «Τ»

Έμπλεξε 23χρονος: Συνελήφθη για οπλοφορία - Στα χέρια της Αστυνομίας και ανήλικος

Ετοιμαστείτε για «καυτές» μέρες: Πότε έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας - Συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

«Θα στείλω όταν φτάσω» - Συγκινεί το νέο τραγούδι για τα Τέμπη



ΠτΔ: Διορίζει ποινικούς ανακριτές για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου

ΠτΔ: Διορίζει ποινικούς ανακριτές για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου

Στο Κυπριακό, αλλά και στην υπόθεση του Θανάση αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top