ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Μαυρογιάννης: «Χρέος μας η στήριξη και θωράκιση του ΓεΣΥ»

Α. Μαυρογιάννης: «Χρέος μας η στήριξη και θωράκιση του ΓεΣΥ»

«Εμείς θα βοηθήσουμε το Γενικό Σύστημα Υγείας να εκπληρώσει την αποστολή του», δήλωσε κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, είχε την ευκαιρία να βρεθεί και να συνομιλήσει με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, όπως επίσης και τη Διεύθυνση του Γενικού Νοσοκομείου και τη Διοίκηση του ΟΚΥπΥ.

Στο επίκεντρο του γόνιμου διαλόγου που αναπτύχθηκε, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, η ανάγκη για στήριξη και ενίσχυση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, όπως επίσης και τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το ΓεΣΥ. Επιπλέον, τέθηκαν διάφορα εργασιακά θέματα που απασχολούν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Από πλευράς του ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, τόνισε πως βρίσκεται δίπλα στη διοίκηση του ΟΚΥπΥ, υποστηρίζοντας τους στόχους και το όραμα για τα δημόσια νοσηλευτήρια. «Στηρίζουμε την οικονομική και διοικητική αυτονόμηση των νοσοκομείων μας. Παρ’ όλα αυτά θα πρέπει το κράτος να παρέχει οικονομική βοήθεια στα δημόσια νοσηλευτήρια προκειμένου να μπορούν να κρατηθούν σε ψηλά επίπεδα όσον αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν», ανέφερε.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε πως αντί να υποσκάπτουμε το ΓεΣΥ, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να το στηρίξουμε και να το θωρακίσουμε.

Σε δηλώσεις του με το πέρας τη επίσκεψης, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους τους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, συγχαίροντάς τους για την τεράστια κοινωνική αποστολή που επιτελούν.

«Τους διαβεβαιώσαμε ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια, είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας. Θεωρούμε ότι είναι απόλυτα απαραίτητα προκειμένου να μπορέσει να πάει καλά το Γενικό Σύστημα Υγείας. Θα τύχουν όλης της στήριξης που χρειάζονται και δεν τίθεται κανένα θέμα υποβάθμισης τους», τόνισε.

Επεσήμανε επίσης πως, στόχος δεν είναι μόνο η επιβίωση τους, αλλά και η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται. Διότι εν κατακλείδι, όπως ανέφερε, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η δημόσια υγεία και η ποιοτική φροντίδα των πολιτών.

«Εκφράσαμε όμως και την αμέριστη στήριξη μας σε όλο το προσωπικό, για την επίλυση των ζητημάτων και προβλημάτων που εγείρουν. Γιατί οι ποιοτικές υπηρεσίες υγείας απαιτούν και ανθρώπους που έχουν τη βοήθεια και τη στήριξη για να εκπληρώσουν την αποστολή τους. Χρειάζεται να νιώθουν ότι έχουν αυτά που δικαιούνται», υπογράμμισε.

Οι δηλώσεις του κ. Μαυρογιάννη:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top