ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Βάζουν το «ασίστ» πίσω στον φασίστα

Βάζουν το «ασίστ» πίσω στον φασίστα

«Όποιο χέρι και αν έγραψε το προοίμιο του νόμου, καθοδηγείτο από αρρωστημένο εγκέφαλο (...). Ζούμε μια πορνική και ομοφυλοφιλική θύελλα».

Λόγια του σπουδαίου, τρανού και εμβληματικού ανδρός (εάν το πρότυπό σου είναι μουστακαλής πορνοστάρ ελληνικής τσόντας του Μπερτό από τα 80s) Ανδρέα Θεμιστοκλέους που ειπώθηκαν στην προσωπική του αμμοδόχο όπου (τον) παίζει από τον περασμένο Ιούνιο, τη Βουλή των Αντιπροσώπων, με αφορμή το σχέδιο νόμου για την υποχρεωτική διδασκαλία της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (σχετικά μ’ αυτό τα είπαμε εδώ).

Δεν θα σταθώ στο ποιοι αντέδρασαν και πόσο έντονα στα νέα ξερατά του ανεξάρτητου πολύ-ΕΛΑΜ-για-το-ΕΛΑΜ βουλευτή, ενδεικτικά να αναφέρω πως υπήρξαν αντιδράσεις από την Πρόεδρο της Βουλής, τον Αβέρωφ Νεοφύτου και το ΑΚΕΛ, όμως με τον συγκεκριμένο αρχίζει και διακρίνεται ένα μοτίβο, όχι μόνο από την τάση του ως το ανθρώπινο αντίστοιχο ψεκογκρούπ του Facebook να φωνάζει με κεφαλαία και πολλά θαυμαστικά προκειμένου να τραβήξει την προσοχή των ψηφοφόρων του (που χρειάζονται ούτως ή άλλως να τους μιλάς αργά και δυνατά και με όσο το δυνατόν λιγότερες -δισύλλαβες το πολύ- λέξεις για να καταλάβουν) αλλά και από την ένοχη και συναινετική σιωπή πάρα πολλών γύρω του.

Γιατί μέχρι πότε νομίζουν δηλαδή ότι δεν θα προσέξουμε πως αντιδρούν οι ίδιοι και οι ίδιοι στα ρατσιστικά/σεξιστικά/ομοφοβικά παραληρήματα του μυστακοφόρου Παχνιώτη ενώ άλλοι -και από χώρους υποτίθεται “δημοκρατικούς”- σιωπούν με επίσημη δικαιολογία “τον αγνοούμε” και ανεπίσημη “βασικά καλά τα λέει αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω ανοιχτά μαζί του γιατί φοβάμαι το κανσελάρισμα”; Και χαριεντίζονται, κουβεντιάζουν, αστειεύονται και πίνουν καφέ μαζί του καθημερινά σαν να μην συμβαίνει τίποτα; Κατανοητό ότι η πολιτική ισούται με διπλωματία όμως πόσο θεμιτό είναι να θεωρείσαι του δημοκρατικού τόξου και να χαριεντίζεται με φασιστόμουτρα; Αρκετά, αν είσαι κρυφά τις ίδιας ιδεολογίας ή αν η ρητορική μίσους σε βάρος διαφόρων κοινωνικών ομάδων δεν ιεραρχείται αρκετά ψηλά στις αφορμές να κόψεις σε έναν απ’ αυτούς την καλημέρα. Αλλά ας μην νομίζουν κάποιοι “δημοκράτες” ότι δεν τους πήραμε χαμπάρι...

Εννοείται πως ο Θεμιστοκλέους δεν είναι από μόνος του το πρόβλημα. Είναι μεν εριστικός, αποκρουστικός, προσβλητικός και χυδαίος αλλά παραείναι γραφικός και αξιολύπητος για να τον πάρει κανείς στα σοβαρά - πέρα ίσως από τους 1.491 που τον ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές και δεν ξέρουμε και πόσοι απ’ αυτούς το έκαναν λόγω ΕΛΑΜ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που παραμένει, είναι αυτοί που τον ανέχονται, υποθάλπουν, σιγοντάρουν και υποστηρίζουν είτε ακούσια, είτε ακούσια. Και αυτοί είναι περισσότεροι, βρίσκονται παντού και έχουν μεγαλύτερη επιδραστικότητα και διείσδυση στην κοινωνία από το ατενσιοχοριλίκι της εκάστοτε πολιτικής καρικατούρας.

Γιατί ο φασισμός δεν είναι μόνο πολιτική ιδεολογία, δεν αφορά μόνο την απουσία δημοκρατικού πολιτεύματος, άρβυλα και τανκ. Ο φασισμός δεν στοχοποιεί μόνο “μετανάστες με τα παχυλά επιδόματα”, “κλέφτες πολιτικάντηδες”, “εγκληματίες αλλοδαπούς”, “αλλόθρησκους που απειλούν τη χριστιανική πίστη μας” ή “ομοφυλόφιλους που προσπαθούν να επιβάλουν τα αίσχη τους ως κανονικά” - αυτά άλλωστε θα εκπλαγείτε από το πόσοι “μη φασίστες” τα επικροτούν, φανερά ή κρυφά, είτε γιατί συμφωνούν είτε γιατί πιστεύουν πως δεν τους αφορούν.

Και αγνοούν ότι ο φασισμός θα έρθει ΚΑΙ γι’ αυτούς τη μέρα που θα αποκλίνουν από αυτό που οι Θεμιστοκλέους αυτού του τόπου θεωρούν “κανονικότητα”: “προβληματικός”, “με μαθησιακές δυσκολίες”, “καθυστερημένος”, “τρελός”, “ανώμαλος”, “άθεος”, “διαταραγμένος”, “πουτάνα”, “χασικλής”, “ανάπηρος”, “αυτιστικός”, “φάλαινα”, “καχεκτική”, “πρεζόνι”, “κακάσχημη”, “μυξοπαρθένα”, “προδότης”, “τουρκοπροσκυνημένος” ο κατάλογος είναι ανεξάντλητος. Όταν θα μαζεύουν υπογραφές να τους διώξουν, θα τους κλείνουν τη ράμπα διέλευσης, θα ρίχνουν καθημερινά τα “προβληματικά” παιδιά τους, θα τους βρίζουν, θα τους χλευάζουν, θα τους διασύρουν γιατί χαλάνε την αισθητική τους, γιατί δεν τους έκατσαν, γιατί αντιμίλησαν γιατί αποτελούν προσβολή για τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη (που προφανώς δεν γνώριζαν ότι περιλαμβάνουν και... διαστάσεις μοντέλου) και την ίδια την κανονικότητα.

Γιατί σ’ αυτόν τον τόπο το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ ο ένας που τολμάει να εκδηλώσει τον φασισμό του αλλά οι εκατό που τον αφήνουν να το κάνει.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top