ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαυρογιάννης: «Ο Πολιτισμός είναι η πυξίδα μας τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον του τόπου»

Μαυρογιάννης: «Ο Πολιτισμός είναι η πυξίδα μας τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον του τόπου»

Συναντήσεις με μέλη της Ομοσπονδίας Θεατρικών Φορέων Κύπρου, αλλά και της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ), πραγματοποίησε σήμερα στα Γραφεία του Επιτελείου, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά την πρώτη συνάντηση, έγινε αναφορά για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του θεάτρου, όπως οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούνται στις επιχορηγήσεις, αλλά και ο παραγκωνισμός που βιώνει το θέατρο και εν γένει ο Πολιτισμός, κατά τα τελευταία χρόνια.

Τονίστηκε επίσης η ανάγκη, για την αναβάθμιση του Πολιτισμού και τον ρόλο του κράτους προς αυτή την κατεύθυνση. Για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, το κράτος οφείλει να είναι αρωγός προς στον Πολιτισμό, να στηρίζει και να αφουγκράζεται τους ανθρώπους που τον αποτελούν, καθώς είναι η πυξίδα μας τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον της πνευματικής μας εξέλιξης.

Θέση μας, είναι η σημαντική αύξηση των κονδυλίων για τον Πολιτισμό, με διασφάλιση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στην κατανομή τους και απαλλαγή από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες στη χορήγησή τους.

Παράλληλα, προτείνουμε τη ριζική αναθεώρηση των κριτηρίων για Επιχορήγηση των Φορέων του Πολιτισμού. Ταυτόχρονα, διεκδικούμε συμπερίληψη των Τομέων Πολιτισμού και Δημιουργίας, στους τομείς στους οποίους θα διατεθούν κονδύλια στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως ακριβώς συμβαίνει στα πλείστα ευρωπαϊκά κράτη και όπως προέτρεψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Όταν ευημερεί ο κατασκευαστικός τομέας, ευημερεί και η Κύπρος»

Στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποίησε με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδόμων Κύπρου, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον κατασκευαστικό τομέα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα.

Μεταξύ άλλων τέθηκαν, ζητήματα όπως η αύξηση που σημειώθηκε στο κατασκευαστικό κόστος, κυρίως λόγω της ανόδου στις τιμές των δομικών υλικών και των καυσίμων, όπως επίσης και η ανάγκη για επαρκή στελέχωση του Συμβουλίου Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδόμων και Τεχνικών Έργων. Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάγκη για επαναφορά του όρου της διαιτησίας στα συμβόλαια, το αίτημα της Ομοσπονδίας για άρση του Ετεροβαρούς των Συμβολαίων για Έργα του Δημοσίου και η επέκταση της ισχύος του άρθρου 11Β του περί ΦΠΑ Νόμου, σε όλα τα βασικά δομικά υλικά.

Από πλευράς του, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, στη διάρκεια του εποικοδομητικού διαλόγου που αναπτύχθηκε, επεσήμανε πως όταν ευημερεί ο κατασκευαστικός τομέας, ευημερεί και η Κύπρος.

«Είναι στην έγνοια μας να πηγαίνουν καλά οι σημαντικοί τομείς της οικονομίας και ο κατασκευαστικός τομέας είναι σίγουρα ένας από αυτούς. Είναι κατά κάποιο τρόπο η ναυαρχίδα της κυπριακής οικονομίας τα τελευταία χρόνια», επεσήμανε.

Σημείωσε πως, σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων, προκειμένου να είναι και ο ίδιος και οι συνεργάτες του σε θέση να κατανοήσουν πλήρως τις ανάγκες της κατασκευαστικής βιομηχανίας και να εφαρμόσουν τις κατάλληλες πολιτικές που θα οδηγήσουν στην ευημερία του τομέα.

«Υπάρχει ένα ζήτημα με τον τρόπο που εξελίχθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος τα τελευταία χρόνια, που επέφερε σημαντικές στρεβλώσεις. Ζούμε σήμερα όλα αυτά τα αποτελέσματα με την έλλειψη οικιστικών μονάδων και τα πολύ υψηλά ενοίκια», ανέφερε.

Αυτό που χρειάζεται, τόνισε, είναι μία ισορροπημένη προσέγγιση και αντίληψη, που να έχει στο επίκεντρο της την ίση και δίκαιη ανάπτυξη ολόκληρης της Κύπρου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top