ΥΓΕΙΑ

Το παιδί θέλει σκυλάκι για τα Χριστούγεννα: Να δεχθείτε ή να αρνηθείτε;

Το παιδί θέλει σκυλάκι για τα Χριστούγεννα: Να δεχθείτε ή να αρνηθείτε;

Το παιδί σάς εκλιπαρεί να του πάρετε ένα σκυλάκι ως δώρο Χριστουγέννων; Τι πρέπει να αναλογιστείτε, πριν του πείτε «ναι»

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν, και δεν είναι λίγα τα παιδιά που εκφράζουν την επιθυμία τους για ένα σκυλάκι, ως δώρο, στους γονείς τους.

«Πράγματι, πολλοί σκύλοι αγοράζονται, ή υιοθετούνται, προκειμένου να δοθούν ως δώρο γιορτών από γονείς στα παιδιά τους. Πόσοι, άλλωστε, δεν βρίσκουν χαριτωμένο ένα γιορτινό βίντεο που απαθανατίζει τη στιγμή που τα παιδιά της οικογένειας δέχονται ως δώρο ένα κατοικίδιο;», λέει η κα Εριέττα Καραμπέτσου, επαγγελματίας εκπαιδεύτρια σκύλων.

Ωστόσο, ο σκύλος δεν δωρίζεται. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός με συναισθήματα και ανάγκες.

Τονίζει πως η ζωή με έναν σκύλο είναι δώρο από μόνη της, αλλά οι σκύλοι δεν θα έπρεπε να δωρίζονται.

Όπως επισημαίνει, οι σκύλοι είναι έμβια όντα, και δεν δίνονται, σε καμία περίπτωση, με κάρτα αλλαγής, όπως, για παράδειγμα, ένα βιβλίο. Αν το βιβλίο δεν αρέσει στον παραλήπτη, μπορεί να το αλλάξει, ή να το αφήσει στη βιβλιοθήκη του και να μην το διαβάσει ποτέ. Όταν πρόκειται για έναν σκύλο, όμως, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

«Μπορεί τα παιδιά μιας οικογένειας να θέλουν να συμβιώσουν με έναν σκύλο, όμως οι σκύλοι δεν είναι παιχνίδια, και χρειάζονται κύριους φροντιστές για όλη τους τη ζωή. Σαφέστατα, ένα παιδί δεν είναι εφικτό να διαπαιδαγωγήσει, ούτε να φροντίσει, έναν σκύλο, όπως πρέπει.

Ένα παιδί, όπως γνωρίζουμε όλοι, δεν είναι σε θέση να καλύπτει καθημερινώς και αδιαλείπτως τις ανάγκες ενός σκύλου. Οι σκύλοι δεν είναι αντικείμενα, αλλά όταν ζήσουν σε μια οικογένεια, γίνονται μέλη αυτής. Η συμβίωση με έναν σκύλο είναι μία απόφαση ζωής και, ως εκ τούτου, χρειάζεται ώριμη σκέψη», υπογραμμίζει η επαγγελματίας εκπαιδεύτρια σκύλων και προσθέτει: «Αν, όντως, θέλουν να προχωρήσουν στη συμβίωση με έναν σκύλο, οι γονείς επιβάλλεται να σκεφτούν το κατά πόσο μπορούν να καλύπτουν όσα χρειάζεται το ζωάκι, κι όχι να το κάνουν για χατίρι των παιδιών τους».

Κλείνοντας, η κα. Καραμπέτσου αναφέρει πως το «θέλω να πάρω ένα σκύλο ως δώρο» στα παιδιά μου, απέχει από το «θα ήθελα να ζήσουμε ως οικογένεια με έναν σκύλο».

Από την επαγγελματία εκπαιδεύτρια σκύλων, Εριέττα Καραμπέτσου

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top