ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αν η οικονομία μας ήταν παττισμένη πώς θα στηρίζαμε το ΓΕΣΥ; Ξέρετε τι εστί Αβέρωφ και το βιογραφικό μου»

«Αν η οικονομία μας ήταν παττισμένη πώς θα στηρίζαμε το ΓΕΣΥ; Ξέρετε τι εστί Αβέρωφ και το βιογραφικό μου»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» του Omega, ήταν ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου μίλησε για τα χθεσινά (8/12) έκτροπα έξω από τα γραφεία της ΕΔΕΚ, ενώ ανέπτυξε την ανάγκη της Κύπρου να έχει μια δυνατή οικονομία.

Παράλληλα όπως είπε χαρακτηριστικά «μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα ριχτεί η οικονομία της Κύπρου στα βράχια. Μπορώ να κουμαντάρω το καράβι».

Αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια έξω από τα γραφεία της ΕΔΕΚ ανέφερε ότι «το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Κύπρος είναι να βάλουμε δυναμίτιδα στην ενότητα. Για εμάς οποιαδήποτε πράξη πολιτική ή πράξη βίας που θέτει σε κίνδυνο την ενότητα είναι με τον πιο έντονο τρόπο καταδικαστέα. Αναγνωρίζω το δικαίωμα του οπουδήποτε να έχει άποψη αλλά ειρηνικά. Ούτε με βρισιές ούτε με βία. Αυτά είναι ξένα προς το DNA του Συναγερμού. Πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί. Χρειαζόταν το 2022 αυτό το πράγμα; Τι σκοπό εξυπηρετούσε το ψήφισμα. Επιτρέπονται επεισόδια; Όχι φυσικά και είναι καταδικαστέα. Να φύγουμε από αυτό και να ασχοληθούμε με τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος».

Παράλληλα, αναφορικά με την οικονομία είπε πως «ήδη έχουμε μια οικονομική κρίση και πρέπει να τη διαχειριστούμε. Τα οράματα και οι προτάσεις των υποψηφίων. Τους πιστώνω. Να οδηγήσουμε τη χώρα μακριά από τους κινδύνους. Πλήρωσε πολύ ακριβά μια στραβοτιμονιά η χώρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποφύγουμε την κρίση που έρχεται κα θα χτυπήσει και την Κύπρο΄. Οι άλλοι μιλούν για τον στόχο.

Στόχος είναι να βοηθήσουμε. Όλα τα άλλα θα και θα… Το ερώτημα είναι να έχουμε ισχυρή οικονομία. Πώς θα έχω τη δυνατότητα να υποστηρίξω τη μεσαία τάξη; Πώς θα κρατήσω το ΓΕΣΥ. Το όχημα που λέγεται οικονομία. Είναι ένας ανηφορικός δρόμος. Χρειάζεται έμπειρο και ικανό τιμονιέρη. Θα έχουμε πιο σημαντικά προβλήματα. Πρέπει να έχεις σωστή κρίση ως ηγέτης.

Με ξέρουν οι πολίτες. Ξέρω να διαχειρίζομαι κρίσεις και προβλήματα, εγώ που έχω την εμπειρία χρειάζομαι και έναν δυνατό ΥΠΟΙΚ. Με κατηγορούν ότι ο κόσμος έχει προβλήματα και εσείς υπερηφανεύεστε. Είναι πολύ συνειδητά που κάνουμε αυτούς τους σχεδιασμούς. Έρχονται πολύ πιο δύσκολα χρόνια. Πρέπει να έχω πολεμοφόδια», και συνέχισε λέγοντας ότι «έχετε πει ότι χειριζόμαστε καλά την οικονομία. Αν δεν διαχειριζόμαστε καλά την οικονομία δεν θα είχαμε σήμερα ΓΕΣΥ.

Αν η οικονομία μας ήταν παττισμένη όπως το 2012 θα μπορούσαμε να στηρίξουμε το ΓΕΣΥ και τις οικογένειες. Αν είχαμε μια παττισμένη οικονομία θα μπορούσαμε να δίνουμε στα νεαρά ζευγάρια για να χτίσουν στην ύπαιθρο. Κανένα δεν προέκυψε από την ευρωπαϊκή ένωση. Χαίρομαι που είστε της σχολής μου. Δεν είμαι για τα μικροτσεκούθκια. Είναι εισόδημα για το κάθε νοικοκυριό. Έπρεπε να δανειστεί κάποιος χιλιάδες για να κάνει μια θεραπεία. Κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο. Πρέπει να χτυπήσουμε την εκμετάλλευση. Θα προσθέσουμε εκατοντάδες ευρώ εισόδημα σε κάθε οικογένεια. Δεν είναι μόνο να έχεις ΓΕΣΥ. Ο καθένας έχει ένα βιογραφικό και ξέρετε το δικό μου. Ξέρετε τι εστί Αβέρωφ».

Καταληκτικά τόνισε πως «είπα ότι έρχονται δύσκολα και ξέρω να χειρίζομαι δύσκολα. Μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα ριχτεί η οικονομία της Κύπρου στα βράχια. Μπορώ να κουμαντάρω το καράβι. Θα βοηθήσω αυτούς που θα έχουν πολύ περισσότερη ανάγκη. Με μεθοδικότητα πετύχαμε. Ξαναχτίσαμε την οικονομία. Πρώτος στόχος είναι να μην πέσω στον οικονομικό γκρεμό. Είμαστε περήφανος λαός. Μπορούμε αυτό τον τόπο να την κάνουμε πρότυπο στην Ευρώπη. Μέχρι το 2028 η χώρα μου στα χέρια του τιμονιέρη Αβέρωφ θα φιγουράρει ανάμεσα στις πρώτες, με 3 Α αξιολόγηση».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top