ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Γεωργίου: Στήριξη στον πνευματικό του πατέρα, Ταμασού Ησαΐα – Το μήνυμα για τις γιορτές των Χριστουγέννων

Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Γεωργίου: Στήριξη στον πνευματικό του πατέρα, Ταμασού Ησαΐα – Το μήνυμα για τις γιορτές των Χριστουγέννων

Το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν είναι τα φώτα, τα γεμάτα τραπέζια από πλούσια φαγητά και οι απολαύσεις είπε ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Γεωργίου, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ.

«Αυτά μπορούμε να τα έχουμε όλο το χρόνο. Το πνεύμα των Χριστουγέννων έχει μια άλλη διάσταση, ανθρώπινη και ψυχοπνευματική, ώστε να μπορέσει κανείς να πλησιάσει τον συνάνθρωπό του. Είναι μια διαρκής σχέση με τον Χριστό και προσφοράς στον συνάνθρωπό μας», ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Σίγμα.

Στέλνοντας το δικό του μήνυμα για τις άγιες αυτές μέρες, ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος είπε: «Επειδή υπάρχουν και οι επικείμενες αρχιεπισκοπικές εκλογές θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να μας βγάλει εκτός από το πνεύμα των Χριστουγέννων. Αντίθετα, να μας βοηθήσει, ο καθένας να στηρίξει αυτόν που τον εκπροσωπεί. Εγώ προσωπικά τάσσομαι με τον Ταμασσού Ησαΐα, που είναι και ο ποιμενάρχης μου, και πάντοτε μου θυμίζει τη ζεστή αγκαλιά του Οσίου Αββακούμ», είπε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

«Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους να κάνουμε την αγκαλιά μας μία φάτνη, μια διαρκή φάτνη για να φιλοξενούμε τον Χριστό. Ας έχουμε και εμείς αυτή τη ζεστασιά που είχαν τα χνώτα των ζώων της φάτνης για να ζεστάνουμε τον πλησίον μας. Ας κάνουμε τη ψυχή μας μαλακή και αγνή σαν το βαμβάκι που στολίζει τις φάτνες ώστε να επουλώνει πληγές», είπε, στέλνοντας σε όλους ένα μήνυμα αγάπης για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

AstraZeneca: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου - Τι λένε οι ειδικοί

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ»: «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Μαρίνα Σάττι: Πόσους followers πήρε μετά τις εμφανίσεις της στη φετινή Eurovision;

Εγινε και αυτό στην Eurovision: Kύπρος και Ελλάδα δεν αντάλλαξαν 12αρι - Ούτε καν 10αρι - Που έδωσαν βαθμούς

Συγκλονίζει ο Κλεόπας για τη γιορτή της μητέρας: «Με κοίταξες ένα δευτερόλεπτο πριν δεχτείς τη μοιραία σφαίρα »



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top