ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προχωρά με ένσταση για Αρχιεπισκοπικές ο Πυρίλλης – «Εάν ήταν πολιτειακές εκλογές θα υπήρχε ποινικό αδίκημα»

Προχωρά με ένσταση για Αρχιεπισκοπικές ο Πυρίλλης – «Εάν ήταν πολιτειακές εκλογές θα υπήρχε ποινικό αδίκημα»

Στην υποβολή ένστασης σε σχέση με τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, φαίνεται πως θα προχωρήσει ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης, ο οποίος αν και κρατά κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με το περιεχόμενο της, υποδεικνύει πως «εάν ήταν πολιτειακές εκλογές θα υπήρχε ποινικό αδίκημα».

Ειδικότερα και σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως, «φαίνεται ότι από τα ευρήματα που έχουν εξετάσει εκ πρώτης όψεως οι νομικοί μας να υπάρχει θέμα. Εάν ήταν πολιτειακές εκλογές θα υπήρχε ποινικό αδίκημα», είπε ενώ ερωτηθείς σχετικά υπέδειξε πως «δεν μπορώ να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες».

Σύμφωνα με τον κ. Πυρίλλη, η έρευνα με τους νομικούς συνεχίζεται και υπολογίζει ότι απόψε γύρω στις 8 με 9 το βράδυ θα είναι έτοιμη η επιστολή για την αποστείλει μέσω email στον Γενικό Έφορο Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, επαναλαμβάνοντας πως «εκ πρώτης όψεως φαίνεται να υπάρχει θέμα».

Ερωτηθείς, εκ νέου, για το περιεχόμενο της ένστασης, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου αρκέστηκε στο να αναφέρει τα εξής: «Έχει να κάνει σχέση με την προεκλογική περίοδο, δεν έχει να κάνει με την ημέρα των Εκλογών, και ίσως να έχει να κάνει με θέματα δούναι και λαβείν».

Κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις περί τοπικού συμφέροντος πίσω από την ένσταση, ο κ. Πυρίλλης απέρριψε κάτι τέτοιο, διαμηνύοντας πως τα αποτελέσματα των Εκλογών είναι πλήρως σεβαστά.

«Εμείς θα καταθέσουμε την ένσταση και εναπόκειται στην κρίση της Ιεράς Συνόδου η απόφαση εάν θα την εξετάσουν ή όχι», πρόσθεσε αποκαλύπτοντας πως δεν γνωρίζει το θέμα ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος.

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Παραλιμνίου στο βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top