ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΔΕΚ: Στην πόρτα εξόδου Κωστής Ευσταθίου και Γιώργος Βαρνάβας – Καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για συγκεκριμένες συμπεριφορές τους

ΕΔΕΚ: Στην πόρτα εξόδου Κωστής Ευσταθίου και Γιώργος Βαρνάβας – Καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για συγκεκριμένες συμπεριφορές τους

Ένα βήμα πριν την έξοδο τους από την ΕΔΕΚ, φαίνεται πως βρίσκονται ο Βουλευτής του κόμματος, Κωστής Ευσταθίου, και το πρώην στέλεχος του Κινήματος, Γιώργος Βαρνάβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ», η Γραμματεία της ΕΔΕΚ, αποφάσισε χθες Πέμπτη (29/12) να αποστείλει δύο επιστολές σε ανώτατα στελέχη, ζητώντας διευκρινίσεις για συγκεκριμένες συμπεριφορές και τη στάση γενικά που επιδεικνύουν έναντι του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά τον Βουλευτή του κόμματος, μέσω της επιστολής που θα του σταλεί ο κ. Ευσταθίου θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήματα-καταγγελίες μελών του κόμματος επί δύο θεμάτων: Πρώτον, γιατί δεν συμπορεύτηκε με την απόφαση του κόμματος να στηρίξει την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη. Δεύτερον, γιατί τους τελευταίους μήνες απέχει συστηματικά από κάθε πολιτικό σώμα και εν γένει διεργασία του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ.

Όσον αφορά τον κ. Βαρνάβα, η επιστολή θα ζητά διευκρινίσεις και εξηγήσεις από τον πρώην αντιπρόεδρο του κόμματος σε σχέση με τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη με τίτλο «Κράτος -Μαφία». Με βάση το εν λόγω βιβλίο, ο κ. Βαρνάβα σε συνεργασία με άλλους πολιτικούς επιχείρησαν να αποκτήσουν τεράστια έκταση τουρκοκυπριακής γης στην επαρχία Λάρνακας χρησιμοποιώντας δόλια μέσα.

Έπεται διαγραφή τους;

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του «ΠΟΛΙΤΗ», η κίνηση της Γραμματείας της ΕΔΕΚ, η οποία συνήλθε χθες υπό την προεδρία του Μαρίνου Σιζόπουλου, στοχεύει στην επίσημη διαγραφή και των δύο προαναφερθέντων στελεχών, παρότι, όπως λέχθηκε στην εφημερίδα, είναι αποστασιοποιημένα εδώ και μήνες.

Πάντως, με βάση το καταστατικό της ΕΔΕΚ, ειδικά στην περίπτωση του κ. Ευσταθίου, όσα μέλη με πράξεις ή και δηλώσεις του αντιστρατεύονται τις επίσημες θέσεις του κόμματος, αποβάλλονται. Ακόμα και αν επιστρέψουν, δεν έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν αξίωμα πριν την παρέλευση πέντε ετών.

Την ίδια ώρα, η αποβολή του κ. Βαρνάβα φαίνεται να στοχεύει να στείλει μήνυμα στον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ότι εάν εκλεγεί στην προεδρία, δεν θα μπορεί να υπουργοποιήσει ένα πρώην στέλεχος κόμματος με το οποίο συνεργάζεται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top