ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δολοφονία 32χρονου φοιτητή στη Λευκωσία, σύμφωνα με ιατροδικαστική έκθεση – Ενημέρωση Interpol

Δολοφονία 32χρονου φοιτητή στη Λευκωσία, σύμφωνα με ιατροδικαστική έκθεση – Ενημέρωση Interpol

Αιχμές σε βάρος των κυπριακών Αρχών και του Κύπριου ιατροδικαστή σε σχέση με το θάνατο φοιτητή από την Ουγκάντα στη Λευκωσία, αφήνονται σε δημοσίευμα ξένης ιστοσελίδας.

Συγκεκριμένα, σε ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της Ουγκάντας newvision.co.ug, στο οποίο φιλοξενούνται δηλώσεις του πατέρα του θανόντα Christian Emoit, γίνεται έμμεσα λόγος για ολιγωρία των κυπριακών αρχών, που σύμφωνα πάντα με τα όσα σημειώνονται, κακώς «έκλεισαν» την υπόθεση.

Κάνουν λόγο για έκθεση παθολογοανατόμων στην Ουγκάντα, που δείχνει ότι ο Εμουά είχε αμυντικά τραύματα στις παλάμες και μώλωπες στο κεφάλι. Προστίθεται, μάλιστα, ότι οι κυπριακές αρχές δεν ενημέρωσαν για κάτι τέτοιο.

Παραθέτουμε το δημοσίευμα: «Οι γονείς του φοιτητή από την Ουγκάντα που δολοφονήθηκε στην Κύπρο καλούν την Ιντερπόλ να διερευνήσει την υπόθεση με τις Κυπριακές αρχές και να λογοδοτήσουν οι ένοχοι.
Ο Κριστιάν Αμουά, 32χρόνων, που φοιτούσε σε Κολέγιο της Λευκωσίας, στις 12 Ιουλίου, βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του με αριθμό βαθιών μαχαιριών στα χέρια του. Το πτώμα του Εμουά, δευτεροετούς φοιτητή για απόκτηση Bachelor στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (BBA), στάλθηκε αεροπορικώς στην πατρίδα του την περασμένη Κυριακή και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Mulago, όπου οι εκεί γιατροί έκαναν δεύτερη νεκροτομή.
Εκατοντάδες αυτό που θρηνούσαν την Τρίτη στην κηδεία που έγινε στην εκκλησία Watoto Βόρεια στην Ntinda πριν ταφεί σε χώρο στην πατρική του οικία στο Tororo.
Σύμφωνα με τον Δρ. Πίτερ Έμοντεκ, χειρουργό και φίλο της οικογένειας, η αναφορά από τη Λευκωσία αναφέρει μόνο ότι ο Εμουά πέθανε από αιμορραγικό σοκ όταν μαχαιρώθηκε με αμβλύ αντικείμενο στα πάνω άκρα.
Ωστόσο, η οικογένεια δεν είναι σίγουρη αν κάποιος κρατήθηκε σε σχέση με τον φόνο. 
«Μας είπαν ότι γείτονας του Εμουά άκουσε κραυγές και κάλεσε την αστυνομία, αλλά η αστυνομία πήγε εκεί την επομένη» είπε ο Εμοντέκ.
Ο Δρ. Ζάντοκ Εκιμγουέρ, ο πατέρας του Εμουά και πρώην αρθρογράφος στην New Vision (σ.σ. τοπική εφημερίδα) είπε για τον γιο του ότι θεωρείτο ως πολύ φιλικός, δραστήριος άνδρας, το λαμπρό μέλλον του οποίου στερήθηκε.
«Στα γενέθλιά μου, τον Απρίλιο, ο γιος μου έστειλε μήνυμα ευχόμενος χρόνια πολλά ώστε να δω τα παιδιά του. Είμαι στενοχωρημένος να βλέπω τα όνειρά του να διακόπτονται σε ια στιγμή» είπε.
«Μετανιώνω και απολογούμαι για το φόνο. Εύχομαι να ήμουν εκεί για να σε υπερασπιστώ. Θα πρόσφερα την πλάτη μου και να μαχαιρωθώ στη θέση σου. Έπρεπε να με μαχαιρώσουν και να με σκοτώσουν εμένα αντί εσένα. Γιατί μου πήραν τον γιό μου;» είπε συντετριμμένος θρηνώντας ο πατέρας.
«Ο Εμουά σκοτώθηκε βάναυσα. Μετά την ταφή του, θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να ανακαλύψω ποιοι ήταν οι δράστες, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ταξιδέψω στην Κύπρο. Θέλουμε δικαιοσύνη για τον θάνατο του γιου μας» δήλωσε.
Ο Δρ Εμοντέκ είπε στους θρηνούντες ότι η έκθεση των κυβερνητικών παθολόγων στην Καμπάλα, δείχνει ότι ο Εμουά έχασε πολύ αίμα λόγω των βαθιών μαχαιριών που υπέστη, κάτι που τον οδήγησε στον θάνατο. Εξήγησε ότι ο Εμουά βρέθηκε με δυο βαθιές μαχαιριές στη δεξιά του παλάμη και ακόμη μια στην αριστερή. Υπήρχαν μελανιές  στο κεφάλι του, πληροφορία που δεν δόθηκε στην επιστολή από την Κύπρο.
«Τα βαθιά κοψίματα στα χέρια του δείχνουν ότι ο Εμουά προσπάθησε να κρατήσει το μαχαίρι που χρησιμοποιούσε ο επιτιθέμενος. Η επιστολή, επίσης, αναφέρει ότι υπήρχε αίμα στο παράθυρο του διαμερίσματός του, κάτι που σημαίνει ότι προσπαθούσε να το σπάσει για να σώσει τη ζωή του, αλλά απέτυχε» είπε ο Εμοντέκ.

Η ιατροδικαστική εξέταση από τον Χαραλάμπους
Σημειώνεται ότι μετά την ιατροδικαστική εξέταση που είχε διενεργήσει ο Νικόλας Χαραλάμπους στις 12 Ιουλίου, είχε αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια, ενώ θεωρείται πολύ απομακρυσμένο το σενάριο να πρόκειται περί ατυχήματος. Αυτά, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση.

Ο 32χρονος είχε βρεθεί νεκρός σε διαμέρισμα στην λεωφόρο Χαριλάου Τρικούπη.

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top