ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Χριστοδουλίδης: «Η δική μας υποψηφιότητα προέρχεται από την κοινωνία» - «Ήταν δύσκολη η απόφαση να είμαι υποψήφιος»

Ν. Χριστοδουλίδης: «Η δική μας υποψηφιότητα προέρχεται από την κοινωνία» - «Ήταν δύσκολη η απόφαση να είμαι υποψήφιος»

Συνέντευξη στην εκπομπή Pints of Politics παραχώρησε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ρωτήθηκε και απάντησε γιατί διεκδικεί την προεδρία, τι διαφορετικό φέρνει η υποψηφιότητα του, για ποια πράγματα που έκανε ο υφιστάμενη κυβέρνηση αισθάνεται άβολα και τι θα αλλάξει.

Σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητά του, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε πως «η δική μας υποψηφιότητα προέρχεται από την κοινωνία. Ήταν το αποτέλεσμα της συζήτησης που είχα με την κοινωνία των πολιτών. Πήγα στον κόσμο, μίλησα μαζί τους και άκουσα τις ανησυχίες τους», πρόσθεσε αποκαλύπτοντας ότι «ήταν πολύ δύσκολη απόφαση για μένα να είμαι υποψήφιος στις Προεδρικές Εκλογές».

Σε σχέση με την πρόθεσή του να σχηματίσει μία κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, ο κ. Χριστοδουλίδης υπέδειξε ότι «δεν είναι ούτε σύνθημα, ούτε ωραία λόγια, είναι κάτι που το εννοώ και εάν ο λαός με τιμήσει με την ψήφο του, θα είναι κάτι που θα εφαρμόσω».

Κληθείς να αναφέρει εάν υπήρξαν αρνητικά στην Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη και τί θέλει να αλλάξει, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας ανέφερε πως, «το γεγονός πως πρέπει να τρέξουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες στη Δημόσια Υπηρεσία, είναι ένα αρνητικό, αλλά δεν είμαι εξ’ αυτών που θα μηδενίσω τη δουλειά που έγινε για να φανώ εγώ ως ο Σωτήρας ή ο Μεσσίας».

Επίσης, ο κ. Χριστοδούλιδης είπε ότι και «το επενδυτικό πρόγραμμα που οδήγησε στην κατάληξη που είχε, δεν ήταν κάτι θετικό για την χώρα μας».

Αναφορικά με τις επικρίσεις που δέχεται για το γεγονός πως στηρίζεται από κόμματα που διαφωνούν μεταξύ τους, καθώς και μαζί του σε μία σειρά θεμάτων, τόνισε ότι «αν αυτά τα κόμματα υποστήριζαν τους άλλους δύο κύριους ανθυποψηφίους μου θα ήταν μία χαρά. Επειδή δεν τους στήριξαν και δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για διαμοιρασμό της εξουσίας, γιατί εγώ τέτοιο πράγμα δεν συζήτησα, τίθεται θέμα», υπογραμμίζοντας ότι δεν θα ακυρώσει τα κόμματα.

Όσον αφορά την ανάγκη για εξασφάλιση πλειοψηφίας στη Βουλής, αφού υπέδειξε ότι οι πλειοψηφίες αλλάζουν αναλόγως θέματος, υπέδειξε ότι «με αυτή τη λογική, όποιος δεν έχει τη στήριξη κάποιου μεγάλου κόμματος, δεν πρέπει σε αυτή τη χώρα να διεκδικήσει, ούτε να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Κατά τη συνέντευξή του, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε και στις εξετάσεις 4μηνων, εκφράζοντας την άποψη ότι «εκ του αποτελέσματος τα 4μηνα έχουν αποτύχει», καθώς και την πρόθεσή του για επαναξιολόγησή τους.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top