ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εκμεταλλεύονταν εργασιακά αλλοδαπούς - Ενώπιον Δικαστηρίου δύο πρόσωπα

Εκμεταλλεύονταν εργασιακά αλλοδαπούς - Ενώπιον Δικαστηρίου δύο πρόσωπα

Νέα υπόθεση εμπορίας προσώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση καταχωρήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεση το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων προέβη στην αναγνώριση δύο προσώπων, ως θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης ηλικίας 22 και 21 ετών.

Σύμφωνα με το μαρτυρικό υλικό που έχει συλλεγεί από το Γραφείο ΚΕΠ, τα δύο θύματα τύγχαναν εργασιακής εκμετάλλευσης στον γεωργικό τομέα, από 60χρονο και 25χρονο.

Οι δύο ύποπτοι είχαν συλληφθεί στις 10/01/2023 και τέθηκαν υπό πενθήμερη κράτηση κατόπιν έκδοσης σχετικού Διατάγματος που είχε εκδοθεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Η διερεύνηση της εν λόγω υπόθεσης προέκυψε κατόπιν αξιολόγησης σχετικής πληροφορίας που είχε διαβιβαστεί στο Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, από την Υ.Α.&Μ. Λευκωσίας.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης διεξήχθη συντονισμένη επιχείρηση στα γεωργικά υποστατικά του 60χρονου.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και για σκοπούς διασφάλισης της προστασίας των δύο θυμάτων, αυτά μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο διαμονής, κατόπιν συνεργασίας με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top