Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα τέλη Μαρτίου στέλνει η Βρετανία τα 14 «Challenger 2» στην Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα τέλη Μαρτίου στέλνει η Βρετανία τα 14 «Challenger 2» στην Ουκρανία

Η Βρετανία ελπίζει ότι τα άρματα μάχης Challenger 2 που προμηθεύει στην Ουκρανία θα φτάσουν στη χώρα στα τέλη Μαρτίου, δήλωσε την Πέμπτη (26/1) ο Υφυπουργός Άμυνας Άλεξ Τσαλκ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι θα στείλει 14 από τα κύρια βρετανικά άρματα μάχης μαζί με πρόσθετη υποστήριξη πυροβολικού στην Ουκρανία.

«Η πρόθεση είναι ότι αυτά θα φτάσουν στα τέλη Μαρτίου», δήλωσε ο Τσαλκ στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα φτάσουν τα τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία.

Πρόσθεσε ότι από τώρα έως τότε, οι ουκρανικές δυνάμεις θα εκπαιδευθούν εντατικά για το πώς να χειρίζονται και να συντηρούν τα άρματα μάχης.

Άλλα κράτη, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Γερμανίας, δεσμεύτηκαν επίσης να προμηθεύουν άρματα μάχης σε κινήσεις που χαιρέτισε το Κίεβο ως πιθανό σημείο καμπής στον πόλεμο που διεξάγει για να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή.

Λίγο νωρίτερα σήμερα, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους ανέφερε ότι το Βερολίνο υπολογίζει να παραδώσει «τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου» τα άρματα μάχης Leopard 2 που δεσμεύτηκε να παράσχει στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Πώς απαντά στην πρόταση του Δρουσιώτη για διορισμό ανεξάρτητου ανακριτή - Ο βασικός στόχος της συνάντησης με Έρχιουρμαν

ΠτΔ: Πώς απαντά στην πρόταση του Δρουσιώτη για διορισμό ανεξάρτητου ανακριτή - Ο βασικός στόχος της συνάντησης με Έρχιουρμαν

Στο μήνυμα της επετείου της 1ης Απριλίου, στο Κυπριακό και σε θέματα επικαιρότητας αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE