ΕΛΛΑΔΑ

Qatar Gate: Παραμένουν προφυλακισμένοι Τζόρτζι και Ταλαμάνκα - Μήνυση Καϊλή σε Ευρωβουλευτή

Qatar Gate: Παραμένουν προφυλακισμένοι Τζόρτζι και Ταλαμάνκα - Μήνυση Καϊλή σε Ευρωβουλευτή

Παραμένουν προφυλακισμένοι οι Φραντσέσκο Τζόρτζι και Νίκολο Φίγκα Ταλαμάνκα, σύμφωνα με ανακοίνωση των δικαστικών Αρχών των Βρυξελλών. Εάν ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστούν ενώπιον του Εφετείου Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Νωρίτερα προηγήθηκε η διαδικασία της ακρόασης των δύο ανδρών που ήταν παρόντες στην αίθουσα.
Ο δικηγόρος του Τζόρτζι ανέφερε ότι δεν πιστεύει ότι η συμφωνία του Παντσέρι θα είχε «αποτέλεσμα», δηλαδή «θα δούλευε», όσον αφορά τον πελάτη του.

Σημείωσε δε, ότι η κατάσταση του Τζόρτζι δεν είναι χειρότερη τώρα λόγω της συμφωνίας Παντσέρι.

Μήνυση Καϊλή σε Πολωνό ευρωβουλευτή

Νέα «βόμβα» στο Ευρωκοινοβούλιο έριξε Πολωνός ευρωβουλευτής, ισχυριζόμενος ότι η Εύα Καϊλή είχε σχέσεις με τη Ρωσία και για τον λόγο αυτό παρακολουθούνταν από τις μυστικές υπηρεσίες. Η «καταγγελία» έγινε από τον Γιάτσεκ Σάριους Βόλσκι, ευρωβουλευτή της ακροδεξιάς ομάδας στις Βρυξέλλες.

Ο Πολωνός ευρωβουλευτής έκανε τη σχετική δήλωση το απόγευμα της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε τηλεοπτικό κανάλι της Πολωνίας.

«Η Εύα Καϊλή ήταν υπό παρακολούθηση από τις υπηρεσίες πληροφοριών δύο κρατών-μελών και από τη βελγική αστυνομία λόγω των σχέσεών της, όχι με το Κατάρ, αλλά με τη Ρωσία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βόλσκι.

Άμεση απάντηση Δημητρακόπουλου με μήνυση στον Βόλσκι

Τη δική του απάντηση στα νέα δημοσιεύματα έδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, με ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για ψεύδη και συκοφαντίες. Προανήγγειλε δε ότι η Εύα Καϊλή θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τους ισχυρισμούς αυτούς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρει: «Μετά το εκκωφαντικό φιάσκο με τα πλαστά στοιχεία που δήθεν εμφάνιζαν τραπεζικά εμβάσματα του Κατάρ σε προσωπικούς λογαριασμούς της Εύας Καϊλή στον Παναμά, νέα ''βόμβα'' ψεύδους ''συνταράσσει'' το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο!

Ο Πολωνός ευρωβουλευτης, Γιάτσεκ Σάριους Βόλσκι, δημόσια δυσφημεί την κυρία Εύα Καϊλή ότι ''παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες δυο κρατών - μελών της ΕΕ για έμμισθες σχέσεις με την Μόσχα''.

Τα ανωτέρω ειναι ψευδή, συκοφαντικά και πλήττουν βάναυσα την προσωπικότητα της κυρίας Εύας Καϊλή. Η Εύα Καϊλή θα προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης κατά του ανωτέρω».

Κομισιόν: Σύννομη η συμμετοχή Αβραμόπουλου στη ΜΚΟ του Παντσέρι

Εν τω μεταξύ, καθόλα νόμιμη έκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη δραστηριότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη μη κυβερνητική οργάνωση του Αντόνιο Παντσέρι, σύμφωνα με επιστολή που έλαβε την Πέμπτη (26/1) ο πρώην επίτροπος.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αυτή που απέστειλε η γενική γραμματέας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ilze Juhansone στον πρώην Επίτροπο της ΕΕ σχετικά με τη συμμετοχή του στον οργανισμό «Fight Impunity», αναγράφει:

«Η συμμετοχή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην τιμητική επιτροπή του Fight Impunity έγινε κατά απόλυτη συμμόρφωση με τους όρους που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκριση της συμμετοχής του». Αυτό τονίζεται σε επίσημη επιστολή.

Επιβεβαιώνεται δε, ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ουδέποτε συνομίλησε ή άσκησε επιρροή σε μέλη της Επιτροπής ή άλλων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για θέματα που σχετίζονται με τον εν λόγω οργανισμό.

Καταλήγοντας, στην επιστολή η Κομισιόν κρίνει ότι, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα στοιχεία, αποφασίζει ότι δεν απαιτείται καμία επιπλέον διερεύνηση.

Σύννομη η συμμετοχή κατά τον εκπρόσωπο της Κομισιόν

Υπενθυμίζεται ότι, η δεδομένη επιστολή έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ, ότι η συμμετοχή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο ΔΣ της ΜΚΟ Fight Impunity ήταν σύννομη, καθώς είχε λάβει εξουσιοδότηση από την Κομισιόν για να συμμετάσχει στην οργάνωση που πλέον κρίνεται ως «ύποπτη», καθώς ανήκε στον Αντόνιο Παντσέρι που έχει συλληφθεί για την εμπλοκή στο σκάνδαλο του Qatar Gate.

«Ο κ. Αβραμόπουλος είναι επίτιμο μέλος αυτού του οργανισμού και έλαβε εξουσιοδότηση από την Επιτροπή για τη δραστηριότητά του αυτή, στις 3 Φεβρουαρίου 2021, μετά από τη γνωμοδότηση της ανεξάρτητης επιτροπής δεοντολογίας τον Δεκέμβριο του 2020», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

ΠΗΓΗ: CNN.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top