ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντά στον ΠτΔ ο Χριστοδουλίδης: «Δεν παρασύρθηκα από τις φιλοδοξίες μου, σέβομαι την άποψη και την ψήφο του»

Απαντά στον ΠτΔ ο Χριστοδουλίδης: «Δεν παρασύρθηκα από τις φιλοδοξίες μου, σέβομαι την άποψη και την ψήφο του»

Απάντηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος σε πρόσφατη ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση ανέφερε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης παρασύρθηκε από τις φιλοδοξίες του, έδωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, πότε ήταν η τελευταία φορά που μίλησε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ και στην εκπομπή «Από Μέρα σε Μέρα» ο κ. Χριστοδουλίδης και κληθείς να σχολιάσει ότι ολοκληρώνεται ο προεκλογικός αγώνας, είπε πως ήταν ένας μακρύς προεκλογικός αγώνας, από τον οποίο κρατά τα θετικά, σημειώνοντας πως «η πιο σοφή μου ενέργεια ήταν ότι πήγα και μίλησα με την κοινωνία». «Άκουσα, έμαθα, προβληματίστηκα και ακολούθως ετοιμάσαμε το πρόγραμμά μας, το οποίο είναι πλήρως κοστολογημένο και εφαρμόσιμο», πρόσθεσε.

Σε σχέση με τις κατηγορίες ότι είναι η αιτία για τη διάσπαση του ΔΗΣΥ, ο ανεξάρτητος υποψήφιος τόνισε πως «όσοι το λένε αυτό, δεν γνωρίζουν καν τον ΔΗΣΥ. Ο ΔΗΣΥ σε μία κορυφαία στιγμή του τόπου, πιο σημαντική απ’ τις Προεδρικές Εκλογές, η επίλυση του Κυπριακού, να σας θυμίσω ότι στο Σχέδιο Ανάν η συντριπτική πλειοψηφία του κόμματος τοποθετήθηκε ενάντια στην άποψη του ιστορικού ηγέτη, του Γλαύκου Κληρίδη, του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, που ήταν Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και λίγες μέρες μετά ο ΔΗΣΥ ήρθε πρώτο κόμμα στις εκλογές για ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», εξήγησε.

«Εμείς δεν είμαστε εδώ για να χωρίσουμε τον κυπριακό λαό. Νομίζω το έδειξα και μέσα στην προεκλογική διαδικασία, παρόλες τις προκλήσεις, ποτέ δεν χρησιμοποίησα διχαστικό λόγο, δεν επένδυσα στην πόλωση και αυτό θα πράξω εάν κι εφόσον ο κυπριακός λαός με τιμήσει με την ψήφο του», επεσήμανε περαιτέρω ο κ. Χριστοδουλίδης.

Αφού αναφέρθηκε στις προτάσεις του για σειρά ζητημάτων που απασχολούν στους πολίτες, όπως η ακρίβεια, την προσφυγική πολιτική, την παιδεία, κ.ά., εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα είναι στον β’ γύρο των Προεδρικών Εκλογών.

Αναφορικά με το εάν στον β’ γύρο βρεθεί ο Ανδρέας Μαυρογιάννης και εάν θα επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, είπε; «Αν ο λαός επιλέξει τον κ. Μαυρογιάννη να είναι κι αυτός στον β’ γύρο, φυσικά και θα επικοινωνήσω με τον κ. Νεοφύτου και παρά τα όσα λέγονται αυτή την περίοδο, θεωρώ ότι ο κ. Νεοφύτου θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά μου».

Ερωτηθείς εάν θα απαντήσει το ερωτηματολόγιο του ΕΛΑΜ, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως θα πράξει ό,τι έπραξε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2018. «Θα στείλω, σε περίπτωση που λάβω ερωτηματολόγιο, το προεκλογικό μου πρόγραμμα όπως είναι σήμερα δημοσιοποιημένο», ανέφερε.

Κληθείς να πει εάν επικοινώνησε ξανά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την παραίτησή του, απάντησε καταφατικά. «Ναι, φυσικά. Η τελευταία φορά που μίλησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ήταν τις ημέρες των εορτών για να ανταλλάξουμε ευχές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση εάν τον ενόχλησε η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι παρασύρθηκε από τις φιλοδοξίες του, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας τόνισε πως «το σίγουρο είναι ότι δεν παρασύρθηκα από καμία απολύτως φιλοδοξία».

«Όσοι ήταν δίπλα μου σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα, μπορούν εύκολα να δουν ότι ο δύσκολος προεκλογικός αγώνας δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τις όποιες φιλοδοξίες, οι οποίες είναι θεμιτές για τον οιονδήποτε», εξήγησε.

«Διαφωνώ με την άποψη του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Την ίδια ώρα, σέβομαι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με εμπιστεύτηκε σε δύσκολες θέσεις -Διευθυντής του Διπλωματικού του Γραφείου, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Υπουργός Εξωτερικών-, μου έδωσε πολλές ευκαιρίες, είχαμε μία εξαιρετική συνεργασία. Δημόσια, ο ίδιος το ανέφερε, όταν έφυγα από το Υπουργείο Εξωτερικών. Απ’ εκεί και πέρα, η άποψη του είναι απόλυτα σεβαστή, η ψήφος του, όπως και κάθε Κύπριου πολίτη, είναι απόλυτα σεβαστή», συμπλήρωσε.

Στο βίντεο όλη η συνέντευξη του κ. Χριστοδουλίδη στο ΡΙΚ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top