ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα είπε έξω από τα δόντια ο ΠτΔ – Οι θεμέλιοι λίθοι, η κορδέλα της… χρεοκοπίας και αυτοί που πηγαίνουν με την όπισθεν – «Τηλέφωνα, επαφές από σπίτι σε σπίτι για τον Αβέρωφ» - Βίντεο

Τα είπε έξω από τα δόντια ο ΠτΔ – Οι θεμέλιοι λίθοι, η κορδέλα της… χρεοκοπίας και αυτοί που πηγαίνουν με την όπισθεν – «Τηλέφωνα, επαφές από σπίτι σε σπίτι για τον Αβέρωφ» - Βίντεο

Πολύ έντονος και εκδηλωτικός, εμφανίστηκε κατά τη χθεσινή (30/1) μεγαλειώδη προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος έδωσε απαντήσεις στις επικρίσεις που δέχεται τις τελευταίες μέρες και απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο του ΔΗΣΥ να ξεκινήσει τα τηλέφωνα και τις επαφές για τον Αβέρωφ.

Σε μία ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Μόντε Καπούτο και υπό τις επευφημίες του πλήθους «μεγάλε Νίκο Αναστασιάδη», ο κ. Αναστασιάδης τόνισε: «Θα νιώθω μεγάλος εάν την ερχόμενη Κυριακή ο Αβέρωφ είναι πρώτος και την επόμενη Πρόεδρος».

Απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση και απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους είπε «αγαπημένη μου οικογένεια, ήρτα στο σπίτι μου ή επανήλθα στο σπίτι μου μετά από μία δεκαετία».

Παράλληλα και σχολιάζοντας επικρίσεις ότι ξεγράφει την ιστορία του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε έντονο ύφος υπέδειξε: «Είχαν το θράσος κάποιοι να ισχυρίζονται ότι ο Αναστασιάδης ξεγράφει την ιστορία του. Δεν έμαθα να διαγράφω, έμαθα να γράφω ιστορία. Και την ιστορία την έγραψα στον Δημοκρατικό Συναγερμό».

«Έγραψα ιστορία», συνέχισε και απευθυνόμενος στο πλήθος υπέδειξε «και θα ξαναγράψετε ιστορία», ενώ στο άκουσα των κόρνων έκανε την εξής έκκληση: «Να παρακαλέσω τις σειρήνες που ενθυμίζουν νταλίκες να τις αφήσετε για την ερχόμενη Κυριακή και σαν νταλίκες να μεταφέρεται τους ψηφοφόρους για να φέρουν την νίκη».

Η ταφόπλακα και η κορδέλα της χρεοκοπίας

Σχολιάζοντας, επίσης, επικρίσεις που δέχεται για το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα πραγματοποιεί εγκαίνια έργων και καταθέτει θεμέλιους λίθους, ο κ. Αναστασιάδης είπε: «Εκείνοι κατέθεσαν την ταφόπλακα της κυπριακής οικονομίας. Διαμαρτύρεται ο κ. Στεφάνου ότι παίρνει δεκάδες προσκλήσεις από τον Πρόεδρο και Υπουργούς. Εμείς, δυστυχώς, οι μόνες προσκλήσεις που πήραμε, ήταν για να επισκεφθούμε το Eurogroup και την Τρόικα, για να υπογράψουμε αυτά που δεν υπέγραφαν επί των ημερών τους. Την χρεοκοπία της πατρίδας μας έφεραν μόνο. Αυτή ήταν η κορδέλα που κατόρθωσαν να κόψουν», επεσήμανε.

«Προσπαθούν να μηδενίσουν. Αν υπάρχει σήμερα ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος, είναι αυτό που κτίσαμε την δεκαετία που πέρασε», τόνισε αναφερόμενος στα επιτεύγματα της Κυβέρνησης, όπως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, η εισαγωγή του ΓεΣΥ, η θέσπιση κατώτατης σύνταξης και κατώτατου μισθού, κ.ά., προσθέτοντας ότι «επαναφέραμε την ΑΤΑ και διαμαρτύρονται από την άλλη. Η Υπουργός που την κατήργησε να αξιώνει ότι πρέπει να επανέλθει».

«Αυτά τα επιτεύγματα μπορεί να χαθούν, εάν δεν ακολουθήσεις μία σταθερή δημοσιονομική πολιτική, αν δεν κωφεύσεις στον λαϊκισμό, αν δεν κωφεύσεις στα κούφια λόγια, στις κούφιες υποσχέσεις», συμπλήρωσε και διερωτήθηκε: «Τί αλλαγή θα φέρουν αυτοί που επαγγέλλονται την αλλαγή; Να καταργήσουν την 14μηνη θητεία και να μας πάρουν στους 26 μήνες; Να καταργήσουν το ΕΕΕ; Να καταργήσουν το ΓεΣΥ; Να αλλάξουν τα φώτα σε όσα έχουμε, μέχρι στιγμής, στήσει και δημιουργήσει, που είναι αποκτήματα του κυπριακού λαού; Τι αλλαγή επιθυμούν να φέρουν; Προς τα πού να μας πάρουν; Μήπως στο παρελθόν;», διερωτήθηκε περαιτέρω, για να ακουστεί μία φωνή από το πλήθος «ποτέ».

«Δεν θα τους επιτρέψετε, δεν θα τους το επιτρέψει ο λαός, γιατί ο λαός θέλει σταθερότητα, θέλει ευημερία, θέλει συνέχιση μίας διακυβέρνησης που αναγνωρίζεται από όλους», επεσήμανε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Η έκκληση προς τον κόσμο του ΔΗΣΥ

Συνεχίζοντας την ομιλία του, απηύθυνε και μία έκκληση, λέγοντας πως «Και δεν μιλώ σε φίλους, μιλώ σε αδελφές και αδελφούς, έτσι αναγώθηκα, έτσι σας έζησα, έτσι με μάθετε να ζω. Να με αγαπάτε, να σας αγαπώ. Να με εμπιστεύεστε και να σας εμπιστεύομαι»: «Αυτό που εναπόκειται και απομένει, είναι να μην χαθεί λεπτό».

Αναφερόμενος σε όσους προς στιγμή κοίταξαν προς άλλες κατευθύνσεις, εκτίμησε: «Οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες καταδεικνύουν, ότι ένας μετά τον άλλο το σπίτι τους κοιτάζουν. Και το σπίτι μας, είναι αυτό που μας καταξίωσε για δεκαετίες. Το σπίτι μας είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Είναι αυτός που πρόσφερε για μια εικοσαετία ότι καλύτερο είδε τούτη η χώρα. Και δεν πρέπει κανένας μα κανένας να εφησυχαστεί. Τηλέφωνα, επαφές από σπίτι σε σπίτι, από συγγενή σε συγγενή, από συνεργάτη σε συνεργάτη», τόνισε.

Την ίδια ώρα, έστειλε και μήνυμα για όσους, όπως είπε αλληθώρισαν. «Μην εχθρεύεστε τους Συναγερμικούς που αλληθώρισαν προς στιγμή. Δεν είναι αλλήθωροι. Θα δουν και πάλι το φως. Θα κοιτάξουν μπροστά και θα κατανοήσουν ότι τα πειράματα δεν είναι για αυτές τις κρίσιμες ώρες. Δεν είναι με διαφορετικές κατευθύνσεις που θα πάτε στη Λευκωσία. Υπάρχει ο αυτοκινητόδρομος. Ή θα τον ακολουθήσετε με ένα αυτοκίνητο ή θα πάτε ο ένας από την Λάρνακα και ο άλλος από το Τρόοδος. Ή υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που αντί να πάνε προς τη Λευκωσία, θα πάνε προς την Πάφο. Έτσι έμαθαν να πηγαίνουν με την όπισθεν», πρόσθεσε προκαλώντας γέλια στο ακροατήριο.

Οι δημοσκοπήσεις και οι τελευταίες ώρες

Σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις, κάλεσε το πλήθος να μην απογοητεύετε. «Μην απογοητεύεστε ό,τι κι αν δείχνουν οι δημοσκοπήσεις Δεν αμφισβητούμε την επιστημονική μέθοδο μέτρησης κτλ. Όμως, άλλα έλεγαν οι έρευνες και επί Κασουλίδη και άλλα έδειξε η κάλπη την Κυριακή όταν έρχετο πρώτος. Άλλα έδειχναν οι δημοσκοπήσεις πριν τις Βουλευτικές Εκλογές που περίπου μας είχαν στο 20% και κινδυνεύαμε να διαλυθούμε με το ΑΚΕΛ στο 25%-26%. Κυριολεκτικά μία κατάρρευση, μέσα από ένα τοξικό κλίμα χωρίς προηγούμενο. Και τελικά, πρώτο κόμμα ο Δημοκρατικός Συναγερμός κι εκείνοι που δημιούργησαν το τοξικό κλίμα ακόμα μετρούν απώλειες. Κι έχουν και ελπίδα ότι ενδεχόμενα θα κερδίσουν τις εκλογές», επεσήμανε.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του στην προεκλογική συγκέντρωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι «οι τελευταίες ώρες είναι που μετρούν. Κι αυτές είναι πάντα που μας έδιναν τη νίκη. Δεν έχω, μα δεν έχω καμία αμφιβολία από όλους. Σας καλώ λοιπόν, από τώρα, τελειώνει η συγκέντρωση, τηλέφωνα, από αύριο οι επαφές με τους συναδέλφους, με τους αγαπημένους φίλους και μέλη του κόμματος που ενδεχόμενα να έκαμαν προς στιγμή κάποιες άλλες επιλογές. Η επιλογή μας μια είναι και μόνη. Αυτός που θα διαδεχθεί την σταθερότητα, δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο Αβέρωφ μπορεί και θα το κατορθώσει», κατέληξε, ενώ μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα, τα στελέχη του κόμματος ανέβηκαν στη σκηνή για την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης.

Στο βίντεο ολόκληρη η μεγαλειώδης προεκλογική συγκέντρωση του Αβέρωφ Νεοφύτου στη Λεμεσού (η παρέμβαση του Προέδρου είναι στο 62ο λεπτό):

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top