ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Σοβαρή καταγγελία μητέρας: «Ανά πάσα στιγμή μπορούσε να χάσουμε το παιδί μας λόγω της θρόμβωσης» - Ο Γολγοθάς μέχρι την σωστή διάγνωση

Σοβαρή καταγγελία μητέρας: «Ανά πάσα στιγμή μπορούσε να χάσουμε το παιδί μας λόγω της θρόμβωσης» - Ο Γολγοθάς μέχρι την σωστή διάγνωση

Σε σοβαρή καταγγελία, μέσω Facebook, προβαίνει η μητέρα του Μιχαήλ Άγγελου, Αναστασία Νικολάου, η οποία εξιστορεί τον Γολγοθά που βίωσε από τις 8 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα.

Όπως καταγγέλλει, «ανά πάσα στιγμή μπορούσε να χάσουμε το παιδί μας λόγω της θρόμβωσης», καταγράφοντας τις λανθασμένες διαγνώσεις ιατρών που εξέτασαν το παιδί της.

«Αυτό που βιώσαμε το τελευταίο διάστημα από όλους αυτούς που δίνουν τον όρκο του Ιπποκράτη ήταν ότι πιο απεχθές μας επιφύλαξε η ζωή», τονίζει.

Δείτε εδώ την ανάρτηση-καταγγελία.

Πιο κάτω, το χρονικό της ταλαιπωρίας που βίωσε μέχρι την τελική διάγνωση του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο Μιχαήλ Άγγελος:

Κυριακή πρωί 8/01/2023 ο γιός μας Μιχαήλ Άγγελος ξύπνησε με πυρετό και με πολύ έντονους πόνους στο κεφάλι και στο αριστερό αυτί. Επικοινωνώ με την παιδίατρο μας Παναγιώτα Σκαπούλλαρρου, η οποία μου είπε να πάμε να μας δει μιας και θα έβλεπε και άλλα παιδάκια το πρωινό εκείνο της Κυριακής.

Πηγαίνουμε, τον εξετάζει και μας λέει έχει ωτίτιδα και γρίπη Α το πιο πιθανό… ήταν Κυριακή και δεν μπορούσαμε να κάνουμε περαιτέρω τέστ γιατί δεν είχε διαθέσιμα χημεία και έτσι μας δίνει αντιβίωση Tricef, σταγονούλες για το αυτάκι και πάμε σπίτι. Το μωρό ήταν χάλια όμως, δεν έτρωγε δεν έπινε, είχε μαύρους κύκλους, κοιμόταν συνεχώς, ήταν ληθαργικός, χλωμός, είχε τρομερούς πονοκεφάλους και πόνο στο αυτί. Ποτέ μας δεν τον είδαμε έτσι και οι φορές που αρρώστησε ήταν ελάχιστες.

Τρίτη πρωί 10/01/2023 κάνουμε το τέστ γρίπης Α, γρίπης Β και covid σε χημείο όπως μας είπε η παιδίατρος μας και βγήκαν όλα αρνητικά. Από την μια χαρήκαμε από την άλλη όμως είμασταν προβληματισμένοι για το τι συνέβαινε στο μωρό μας.

Τετάρτη πρωί 11/01/2023 παίρνω την παιδίατρο μας και της λέω να κάνουμε αναλύσεις γιατί ανησυχούσα πολύ, το μωρό μου δεν φαινόταν καθόλου καλά. Κάνουμε τις αναλύσεις οι οποίες έδειξαν πάρα πολύ υψηλά ΕSR και CRP.Η παιδίατρος μας είπε πρέπει να γίνει επειγόντως εισαγωγή στο νοσοκομείο γιατί έχει μόλυνση-λοίμωξη στο αίμα και πρέπει να πάρει πιο δυνατά φάρμακα-αντιβιώσεις και να τον παρακολουθούν, η παιδίατρος επίσης πρίν πάμε στο νοσοκομείο του έκανε strep-test βγήκε αρνητικό και μας παρέπεμψε να πάμε και για ακτινογραφίες θώρακος στην κλινική Lito στο Παραλίμνι για να αποκλείσουμε την πνευμονία, πράγμα που έγινε και το μωρό δεν είχε πνευμονία.

Τετάρτη βράδυ 11/01/2023 γίνετε η εισαγωγή μας στο γενικό νοσοκομείο Λάρνακας γιατί δεν είχε κρεβάτια στο νοσοκομείο Παραλιμνίου. Μας παραλαμβάνει η ειδικευόμενη παιδίατρος και νοσηλεύτριες της παιδιατρικής πτέρυγας όπου παίρνουν αίμα για αναλύσεις και βάζουν ορό στο μωρό γιατί ήταν και αφυδατωμένος.

Πέμπτη πρωί 12/01/2023 έγινε ο γύρος των παιδίατρων και ο διευθυντής και παιδίατρος δρ Αδάμος Χατζηπαναγής μας είπε πως δεν βλέπει κάτι ανησυχητικό στο μωρό και πως είναι κρίμα να γίνει οσφυονωτιαία παρακέντηση για τη διάγνωση ή τον αποκλεισμό μηνιγγίτισας.
Το μωρό μέσα στο νοσοκομείο από την Τετάρτη βράδυ 11/01/23 μέχρι και την Κυριακή πρωί 15/01/23 που μας έδωσαν εξιτήριο ήταν ΒΑΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΟ, είχε πονοκεφάλους, ήταν ληθαργικό με αργές και νοχελικές κινήσεις, δεν ήθελε ούτε να περπατά, έτρωγε ελάχιστα, είχε μαύρους κύκλους, ήταν χλωμός, ήταν αφυδατωμένος, κοιμόταν συνεχώς και άρχισε να έχει δυσκαμψία στον αυχένα. Το μόνο που δεν είχε ήταν πυρετός και οι παιδιάτροι μου έλεγαν δεν βλέπουμε κάτι ανησυχητικό και ότι είναι έτσι γιατί πέρασε μια γρίπη και μου έλεγαν να του κάνω μασάζ στους ώμους γιατί έπαθε ψύξη…!! Εγώ τα άκουγα όλα βερεσέ. Τα λόγια τους δεν συνάδαν με την κλινική εικόνα του μωρού. Τόσο πολύ αγχώθηκα όταν έβλεπα το μωρό χάλια με πονοκεφάλους που τους ζήτησα να του κάνουν μαγνητική ΜRI εγκεφάλου. Και εννοείτε πάλι μου είπαν πως δεν έβλεπαν κάτι ανησυχητικό και δεν χρειαζόταν να γίνει MRI και του έδιναν παυσίπονα για τον πονοκέφαλο. Τους ρώτησα αν έχει λοίμωξη δεν έλεγαν τίποτα, επίσης τους ζήτησα να κάνουν του μωρού τεστ ούρων και του έκαναν. Τους έλεγα το μωρό είναι αδύναμο και δεν είναι καλά και μου έλεγαν είναι down λόγω του νοσοκομείου, είναι κάτω η ψυχολογία του.. και με πίεζαν να τον βάλω να περπατήσει και να πάει να παίξει στον παιχνιδότοπο που είχε η παιδιατρική πτέρυγα Λάρνακος. Έφτασα στο σημείο να πιέσω και εγώ η ίδια το μωρό μου να πάμε να παίξει.. και το μωρό μου έλεγε δεν θέλω, δεν μπορώ, κουράζομαι δεν θέλω να παίξω και μετά βίας περπατούσε….

Τους έλεγα το μωρό δεν είναι έτσι!

Ήμαρτον δεν ξέρω το παιδί μου; Εν αντίθεση είναι πάντα γεμάτος ενέργεια, ζωηρός και ορεξάτος! Δεν είναι απλά λίγο κρυολογημένος.. Αλλά υπόψη κανένας δεν με έβαλε παρόλο που ήμουνα έντονη με τις απόψεις μου.. Με έβλεπαν απλά σαν μια μάνα όπως όλες που ανησυχεί για το παιδί της και λέει τα τετριμμένα…. Κανένας δεν ενδιαφερόταν γι’ αυτά που έλεγα. Απλά συνέχιζαν και μου έλεγαν είναι απύρετος δεν έχει κάτι…. Ένιωθα αβοήθητη μέσα στο νοσοκομείο! Το μωρό μου ήταν άρρωστο βαριά και του έβαζαν απλά ορό και του έκαναν αναλύσεις. Μπήκαμε στο νοσοκομείο με ωτίτιδα και κανένας δεν κατάλαβε πως όλα αυτά μπορεί να προέρχονται από την ωτίτιδα! Ούτε Ωρηλά δεν ήρθε να κοιτάξει το μωρό! Το ένστικο μου όμως μου έλεγε άλλα!! Και το ένστικτο της μάνας δεν κάνει ποτέ λάθος.

Σάββατο 14/01/23 πρωί έρχεται η παιδίατρος δρ Γιαννούλα Νεοφύτου βλέπει το μωρό γενικά, και μετά κοίταξε το αυτάκι του που είχε αρχίσει να τρέχει υγρό. Πρώτη της φράση ήταν “δεν μπορώ να δω το αυτί του μωρού μέσα γιατί έχει υγρό” το θεώρησε φυσιολογικό και έτσι εξέτασε και το άλλο αυτάκι και μας είπε πως είναι ακόμα λίγο αφυδατωμένος και έφυγε λέγοντας μας πολύ πιθανόν να βγει αύριο. Έτσι και έγινε μας έδωσε ΕΞΙΤΗΡΙΟ την Κυριακή με κύρια διάγνωση “Κεφαλαλγία μη καθορισμένη” Να πω επίσης πως η συγκεκριμένη παιδίατρος υπήρξε ειρωνική απέναντι μου και πιο συγκεκριμένα όταν της είπα ότι πήρα τηλέφωνο την παιδίατρο μας το Σάββατο να την ενημερώσω ότι δεν είναι καλά το μωρό, μου είπε συγκεκριμένα
”Aφηστην γυναίκα να ξεκουραστεί, πιάνεις την τηλέφωνο!!!”.

Δευτέρα 16/01/23 πρωί στο σπίτι μας πλέον συνέχιζε να τρέχει πιο πολύ υγρό-πυο από το αυτί του μωρού και ήταν πάλι πολύ άρρωστος. Παίρνω τηλέφωνο τον ωρηλά μας δρ. Παπαμιχαλόπουλο που δεν είναι στο ΓΕΣΥ στην κλινική Φανερωμένη στην Λάρνακα για να μας δεί αλλά απουσίαζε στο εξωτερικό και θα επέστεφε σε μια εβδομάδα, κλείνω ραντεβού να μας δει όταν επιστρέψει και παίρνω αμέσως τηλέφωνο τον ωρηλά δρ.Σόλωνα στην Lito στο Παραλίμνι να δεί το μωρό γιατί δεν μπορούσα να περιμένω.

Τρίτη πρωί 17/01/23 πάμε στον δρ Σόλωνα και παίρνει δείγμα από το αυτί του μωρού και το στέλνει για καλλιέργεια. Μας έδωσε την αντιβίωση tricef λέγοντας μας «μετά τα αποτελέσματα μπορεί να την αλλάξουμε» και μας έστειλε σπίτι μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα σε 2 ημέρες. Δεν είχε κάνει κάτι άλλο στο μωρό πχ. καθαρισμό του μολυσμένου αυτιού από το πύον. Το μόνο που έκανε ήταν να μας πεί πως πρέπει επειγόντως να αφαιρέσει τα κρεατάκια του μωρού μόλις γίνει καλά! (να σημειώσω πως τα κρεατάκια του μωρού τα χειρούργησε ο ωρηλά δρ. Παπαμιχαλόπουλος το καλοκαίρι του 2022 μετά από πολλούς μήνες παρακολούθησης από τον ίδιο μπάς και περάσει του μωρού πράγμα που δεν έγινε και έτσι αφαιρέθηκαν τα κρεατάκια) no comment… ο κόσμος τό χει τούμπανο με τις συγκεκριμένες εγχειρήσεις των μωρών-παιδιών που τις κάνουν στα παιδάκια τόσο εύκολα λές και πάνε για καθαρισμών δοντιών…… αλλά εγχείρηση πάνω στην εγχείρηση…!!? Ήταν πρωτοποριακό!

Πέμπτη πρωί 19/1/23 παίρνω τηλέφωνο να μάθω τι έδειξε η καλλιέργεια του μωρού μας. Η γραμματέας του δρ. Σόλωνα μου λέει είναι στα χειρουργεία και μεσημέρι θα τελειώσει ο γιατρός …”Θέλω να μάθω τι έδειξαν οι αναλύσεις του μωρού τώρα τις λέω, δεν μπορώ να περιμένω μέχρι το μεσημέρι! Περιμένουμε αγωνιωδώς ήδη 2 μέρες!” Mετά από λίγο με παίρνει τηλέφωνο ο δρ. Σόλωνας και μας λέει το μωρό έχει «Streptococcus» και πρέπει να συνεχίσει την αντιβίωση Tricef για ακόμα 10 ημέρες και μόλις γίνει καλά πρέπει να αφαιρεθούν τα κρεατάκια στην μύτη του μωρού επειγόντως! Και εγώ απορώ…

Πρώτον: το μωρό έχει ήδη εγχειρήσει τα κρεατάκια της μύτης του τον Ιούνιο του 2022 από τον δρ. Παπαμιχαλόπουλο και δεν έχει κάποιο πρόβλημα ούτε η μύτη του κλείνει !Τι αξιολόγηση έκανε;
Δεύτερον: μας είπε να συνεχίσουμε την αντιβίωση Tricef η οποία δεν ήταν η κατάλληλη (επιβεβαίωση από την παιδίατρο μας Π.Σ)

Στέλνω τα αποτελέσματα της καλλιέργειας στην παιδίατρο η οποία μου είπε την “σωστή αντιβίωση” που πρέπει να δώσω στο μωρό μαζί με προβιοτικά και ξεκινήσαμε την θεραπεία μας με Augmentin.

Τρίτη 24/01/23 πάμε στο προγραμματισμένο μας ραντεβού στον ωρηλά δρ. Παπαμιχαλόπουλο, βλέπει το μωρό μας και μας λέει πως το αυτάκι του μωρού δεν είναι καλά ακόμα και του καθάρισε τα αυτάκια του, του είχα αναφέρει πως το μωρό μας δεν μπορεί να γυρίσει το κεφάλι του δεξιά και αριστερά και μου είπε πως πρέπει να είναι περιορισμένος και να συνεχίσουμε την αντιβίωση μας κλπ.. και ότι θα μας δει ξανά την ερχόμενη Δευτέρα 30/01/23. Επίσης όταν του έδειξα τις αναλύσεις του μωρού που μας οδήγησαν στην εισαγωγή στο νοσοκομείο το θεώρησε αδιανόητο που δεν έδωσαν αντιβίωση στο μωρό κατά την “νοσηλεία του”.

Το μωρό τις επόμενες ημέρες δεν γυρνούσε καθόλου το κεφάλι του δεξιά αριστερά, να έχει πρησμένους αδένες στον λαιμό, να έχει κουβάρια σε μέγεθος ελιάς στον λαιμό και τραπεζοειδή μυ κυρίως στην αριστερή πλευρά όπου ήταν και η μόλυνση. Επίσης το μωρό μου παραπονέθηκε 1-2 φορές κλαίγοντας πως δεν βλέπει καλά. Πήρα αμέσως την παιδίατρο η οποία μου είπε είναι φυσιολογικό λόγω της λοίμωξης που πέρασε να μην γυρνάει το κεφάλι δεξιά αριστερά, για τα μάτια μου είπε ίσως βλέπει εφιάλτες γιατί ήταν μεμονωμένο περιστατικό.
Επίσης πήρα τηλέφωνο στον παιδοφθαλμίατρο δρ Μάριο Λιψό, μίλησα με την γραμματέα του της ανέφερα τι είχε το μωρό και μου είπε να περιμένουμε να τελειώσει την θεραπεία του και μετά να κλείσουμε ραντεβού γιατί ίσως είναι από την ωτίτιδα.

Κυριακή 28/01/23 - Το μωρό καθώς έβλεπε τηλεόραση πρόσεξα πως το αριστερό του ματάκι (από την πλευρά της μόλυνσης) αλληθώριζε ελαφρώς προς τα μέσα και δυσκολευόταν να παρακολουθήσει τηλεόραση. Αμέσως κατάλαβα πως κάτι δεν πάει καλά.

Δευτέρα 29/01/23
Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάρω τηλέφωνο πάλι τον παιδοφθαλμίατρο δρ Μάριο Λιψό και να τον πιέσω για ραντεβού το συντομότερο και μας έβαλε Δευτέρα 30/02/23.. Του είπα είναι επείγον και του εξήγησα την όλη κατάσταση και τον παρακάλεσα να μας δεί, μου ζήτησε να του στείλω φωτογραφίες να δει τα μάτια του μωρού , του στέλνω τις φωτογραφίες και ανταποκρίνεται αμέσως γράφοντας μου συγκεκριμένα “δεν έχω πεισθεί ότι αλληθωρίζει αφήστε το μέχρι τη Δευτέρα’’.

Δεν μπορούσα όμως με καμία δύναμη να περιμένω μέχρι την Δευτέρα και έτσι έκλεισα ΚΑΙ ραντεβού την Τετάρτη 1/02/23 στον παιδόφθαλμιατρο δρ Αντώνη Χριστοφόρου στην Λευκωσία που δεν είναι στο ΓΕΣΥ.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ξεκινήσαμε για το ραντεβού μας στον ωρηλά δρ Παπαμιχαλόπουλο, φτάνοντας εκεί του ανέφερα πως αλληθώρισε το μωρό και μου είπε πως πολύ σωστά έκανα που θα πάει παιδόφθαλμίατρο γιατί ίσως έχει πάθει κάποια πάρεση το μάτι του μωρού από την λοίμωξη. Μας είπε να ξεκινήσει αντισταμινικά το μωρό, ζεστά μπάνια για τον λαιμό που έχει δυσκαμψία και να τον δεί πάλι την Τετάρτη.
Το απόγευμα Δευτέρας αγχωμένη παίρνω την παιδίατρο και τις λέω θέλω να κάνω MRI του μωρού γιατί αλληθωρίζει. και μου είπε πως δεν μπορεί να μου γράψει ΜRI. Μου είπε να πάρω το μωρό στο οφθαλμίατρο δρ Ψαρά να τον δεί και μετά να πάμε να μας δει και η ίδια.
Πάμε λοιπόν στην Lito στον οφθαλμίατρο δρ Ψαράς όπου του λέω όσα έγιναν από την αρχή, κάνει ένα απλό έλεγχο στα μάτια του μωρού, δεν βρίσκει κάτι και φεύγουμε για την παιδίατρο.
Η παιδίατρος μας λέει πως είναι 100% φυσιολογικό που δεν γυρίζει το κεφάλι δεξιά αριστερά και ότι είναι πιασμένος.. τα κουβαράκια στον λαιμό είναι φυσιολογικά όπως και ένα κουβαράκι πίσω από το άρρωστο αυτάκι που είχε εμφανιστεί εκείνη την ημέρα και πονούσε πολύ το μωρό όταν το άγγιζες.

Φεύγουμε από εκεί παίρνω τηλέφωνο κλείνω ραντεβού για την Πέμπτη 2/2/23 σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο για μαγνητική τομογραφία ΜRI και οrbit MRI(πιο εξειδικευμένη εξέταση με πρόσθετες εικόνες ειδικά για τα μάτια)….

Τετάρτη 1/2/23… Ξεκινάμε για Λευκωσία και φτάνουμε στον παιδόφθαλμίατρο δρ Χριστοφόρου, εκεί γίνετε μια πρώτη εξέταση στο παιδί από ορθοπτικό και στη συνέχεια από τον γιατρό ο οποίος μας είπε πως το παιδί έχει οξύ οφθαλμικό στραβισμό, πάρεση απαγωγού, οίδημα οπτικών νευρών, πρησμένο οπτικό νεύρο στο αριστερό μάτι του και πως χρήζει περαιτέρω διερεύνησης και πρέπει να γίνει ΜRΙ κόγχων-εγκεφάλου και όλα ίσως είναι από κάποια λοίμωξη.

Επικοινωνώ με την παιδίατρο και μου λέει πως δεν μπορώ να πάρω το μωρό για MRI ιδιωτικά εκεί που έκλεισα γιατί το μωρό πρέπει να το κοιμήσουν για να γίνει σωστά και ότι μόνο στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας το κάνουν αυτό, και πως πρέπει να πάμε επειγόντως στο Μακάρειο για εισαγωγή ούτως ώστε να πάμε για Αξονική τομογραφία και MRI στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ξεκινάμε 2ή φορά για Λευκωσία για το Μακάρειο Νοσοκομείο, στον δρόμο με παίρνει η παιδιάτρος μας δρ Παναγιώτα Σκαπούλαρρου η οποία μου λέει να πάμε στο νοσοκομείο τελικά να κατεβούμε να τους πούμε τι θέλουμε και να περιμένουμε να μας κάνουν Αξονικό η ΜRI ελπίζοντας να μας βοηθήσουν.

Εκείνη τη στιγμή απελπίστηκα, είπα πως πρέπει να κάνω κάτι άμεσα για το παιδί μου, δεν μπορούσα να περιμένω δευτερόλεπτο παραπάνω και ούτε να πάω στο νοσοκομείο να παρακαλώ να δούνε το μωρό μου. Ήθελα να δω τι έχει ο εγκέφαλος του μέσα εκείνη την ώρα!!!
Θυμήθηκα τι πέρασε ο Giorgos Marinou όταν χτύπησε στο κεφάλι ο γιός του Μαρίνος και χωρίς δεύτερη σκέψη του στέλνω μήνυμα να μου δώσει το τηλέφωνό του να τον πάρω ελπίζοντας να βρώ από κάπου να πιαστώ. Ανταποκρίνεται αμέσως! Τον παίρνω τηλέφωνο, του εξηγώ την κατάσταση και μου δίνει ένα νούμερο τηλεφώνου και μου λέει να ζητήσω την Στάλω η οποία είναι η γραμματέας των κορυφαίων παιδονευροχειρούργων δρ Gerhard M. Friehs και Βασίλη Ζέρρη στο American Heart Nicosia.Παίρνω αμέσως τηλέφωνο ζητάω την Στάλω, της λεώ τι χρειαζόμαστε και μου λέει ελάτε αμέσως εδώ!!

Φτάνουμε στο American Heart όπου εξετάζει τον Μιχαήλ Άγγελο ο δρ Gerhard M. Friehs, γίνεται Αξονικός τομογράφος και μας ενημερώνει πως το μωρό έχει μαστοειδίτιδα και θρόμβο πίσω από το αριστερό αυτί, μας καθοδήγησε για το τι πρέπει να κάνουμε και έδωσε οδηγίες για το Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας οι οποίες ήταν:
1) Άμεση εισαγωγή στη ΜΕΘ στο Μακάρειο νοσοκομείο
2) ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ χαμηλού μοριακού βάρους ηπαρίνη (αντιπηκτική ένεση)προσαρμοσμένη ως προς το βάρος
3) συνεννόηση με νευρολόγο και ΩΡΛ το συντομότερο δυνατό
4) ενδοφλέβια αντιβιοτική κάλυψη για ωτίτιδα και μαστοειδίτιδα
5) MRI εγκεφάλου με MRV (MR φλεβογραφία) αύριο ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ

Το μωρό μας έπρεπε να ξεκινήσει αντιπηκτική θεραπεία γιατί δημιουργήθηκε θρόμβωση λόγω της μόλυνσης στον εγκέφαλο στον σιγμοειδές κόλπο το οποίο είναι πολύ σπάνιο όπως μας είπε και ο γιατρός.. ανά πάσα στιγμή μπορούσε να χάσουμε το παιδί μας λόγω της θρόμβωσης, η λοίμωξη στο αυτί ήταν τεράστιας μορφής όπου και δημιουργήθηκε η μαστοειδίτιδα και γι’ αυτό προκάλεσε στο μωρό τον στραβισμό και το οίδημα στο οπτικό νεύρο. Και ότι πρέπει να χειρουργηθεί επειγόντως λόγω τις μαστοειδίτιδας.

Φεύγουμε για το Μακάρειο νοσοκομείο Λευκωσίας όπου και γίνετε η εισαγωγή του παιδιού στην εντατική μονάδα.

Πέμπτη 2/2/23 γίνεται το MRI στο παιδί μας στο νοσοκομείο Λευκωσίας. Τελειώνει το ΜRI και ο κορυφαίος Ωτορινολαρυγγολόγος δρ Ανδρέας Αναγιωτός μας ενημερώνει πως μέχρι το απόγευμα θα γίνει το χειρουργείο για την μαστοειδίτιδα. Το απόγευμα στις 16:40 ο Μιχαήλ Άγγελος μπαίνει στο χειρουργείο, η ώρα 20:30 μας ενημερώνει ο γιατρός πως όλα πήγαν καλά, η μόλυνση ήταν απίστευτα μεγάλη και πως πήγαινε προς τον εγκέφαλο, επίσης μας είπε πως λόγω την μεγάλης μόλυνσης ο σιγμοειδές κόλπος εκεί που είναι η θρόμβωση δηλαδή, καταστράφηκε εντελώς δυστυχώς και είναι σχεδόν αδύνατον να επανέλθει και πως είναι πολύ σπάνιο να συμβεί! Οι σιγμοειδείς κόλποι είναι φλεβικοί κόλποι εντός του κρανίου, οι οποίοι λαμβάνουν αίμα από τους οπίσθιους φλεβικούς κόλπους της σκληρής μήνιγγας.

Το παιδί μας πλεόν θα ζει μόνο με ένα σιγμοειδές κόλπο και με τον φόβο να μην πάθει κάτι.
Τώρα ο Μιχαήλ Άγγελος μας στην φάση που βρισκόμαστε παίρνει ισχυρές αντιβιώσεις, αντιπηκτική θεραπεία για την θρόμβωση και έλεγχο των επιπέδων αίματος του κάθε 2 ημέρες. Επίσης θα γίνουν και άλλες εξετάσεις ΜRI για να δούμε πότε θα φύγει η θρόμβωση και ο ήπιος στραβισμός στο αριστερό ματάκι του που δημιουργήθηκε από την καθυστέρηση σωστής διάγνωσης!!

Επίσης η λοιμωξιολόγος δρ Κολίου όταν έλεγξε την χημική εξέταση που είχε γίνει στο μωρό μας από τον δρ. Σόλωνα μας επιβεβαίωσε ότι δεν ειναι Streptococcus pneumoniae όπως μας είπε η παιδίατρος Παναγιώτα Σκαπούλαρρου, αλλά απλά στρεπτόκοκκος ο οποίος δεν έχει ταυτοποιηθεί!!

Απλά διερωτώμαι .. αν αυτό το παιδάκι που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ο γιός μου , ήταν γίος ενός από τους παιδίατρους ή γιατρούς θα τα άφηναν όλα τόσο απαρατήρητα; γιατί πάντα πρέπει να φτάνουμε στο σημείο να χαθούν ζωές ή παραλίγο να χαθούν ζωές και να μην κάνετε την δουλεία σας σωστά και με ακόμα λίγο έξτρα ενδιαφέρον;

Κάναμε τα πάντα για το παιδί μας όμως δεν ήταν αρκετά χωρίς την βοήθεια όλων των γιατρών που τον είδαν από τις αρχές Ιανουαρίου..

Θέλω να πω ένα μεγάλο υπέρ ευχαριστώ στoν Γιώργο Μαρίνου που βοήθησε να σωθεί το παιδί μου και που πλέον συμπάσχουμε σαν γονείς παιδιών που βιώσαμε την Ιατρική αμέλεια σε όλο της το μεγαλείο … την Στάλω για την άμεση ανταπόκρισή της, τον δρ Gerhard M. Friehs και τον δρ Ανδρέα Αναγιωτό για το εξαίρετο έργο τους και όλο το προσωπικό την εντατικής μονάδας Μακάριου Νοσοκομείου.

Αυτό που βίωσαμε το τελευταίο διάστημα από όλους αυτούς που δίνουν τον όρκο του Ιπποκράτη ήταν ότι πιο απεχθές μας επιφύλαξε η ζωή.

Γιέ μου.. έδειξες πόσο δυνατός είσαι, δεν θα σταματήσω ποτέ μου να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να είσαι καλά! Θα είμαστε πάντα δίπλα σου και το μόνο που έχει σημασία τώρα είναι να γίνεις καλά.

Σας ευχαριστούμε όλους για τις προσευχές σας και το ενδιαφέρον σας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Τέθηκαν υπό κράτηση ο 28χρονος και ο 57χρονος - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

• Υπόθεση Metamax: Παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο ο 63χρονος και ο 54χρονος

• Στρατηγικές αλλαγές στο Mall of Cyprus - Αποχωρεί το K Cineplex - Ενισχύεται η μόδα με νέα καταστήματα

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη»

Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, απευθυνόμενος στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου κατά την απογευματινή του συνεδρίαση, με θέμα την πρόοδο υλοποίησης των δράσεων του Προγράμματος Διακυβέρνησης για το 2024.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top