ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι μισθό θα παίρνει ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Τα επιδόματα που δικαιούται και οι εισφορές που καταβάλλει

Τι μισθό θα παίρνει ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Τα επιδόματα που δικαιούται και οι εισφορές που καταβάλλει

Τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκλέγει σήμερα (12/5) ο κυπριακός λαός. Ανεξαρτήτως του ποιος τελικά θα επικρατήσει στις εκλογές και τις προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπος, ο νέος Πρόεδρος θα απολαμβάνει μία σειρά από προνόμια, μεταξύ αυτών και ψηλό μισθό, ως ο πρώτος τη τάξει πολίτης της χώρας.

Πόσος είναι, όμως, ο μισθός του Προέδρου της Δημοκρατίας και τί επιδόματα δικαιούται; Έχει αποκοπές; Αν ναι, πόσες;

Το ThemaOnline, έψαξε, βρήκε και παρουσιάζει ενδιαφέροντα στοιχεία σε σχέση με τον μισθό του Προέδρου της Δημοκρατίας και τα επιδόματα που δικαιούται.

Σύμφωνα, λοιπόν, με στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα λαμβάνει καθαρό μισθό, μετά τις εισφορές στον Φόρο Εισοδήματος, πέραν των 8.000 ευρώ μηνιαίως και συγκεκριμένα 8.611 ευρώ τον μήνα.

Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί πως ο μηνιαίος ακάθαρτος μισθός του Προέδρου, χωρίς τα επιδόματα φθάνει τις 10.481 ευρώ και με τα επιδόματα τις 13.679 ευρώ.

Από το ποσό αυτό αποκόπτονται 410 ευρώ για το Ταμείο Χήρων, 930 ευρώ για το Σχέδιο Σύνταξης/Φιλοδωρήματος, 362 ευρώ αφορούν εισφορά στο ΓεΣΥ, ενώ άλλα 3.366 ευρώ αφορούν τον Φόρο Εισοδήματος.

Εάν κάποιος προσθέσει όλες αυτές τις αποκοπές, θα καταλήξει στον μηνιαίο μισθό που αναφέρεται πιο πάνω.

Παρά τις σημαντικές αποκοπές, ωστόσο, ο μηνιαίος μισθός του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι αυξημένος κατά 1.000 ευρώ περίπου σε σχέση με τον μισθό που λάμβανε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, το 2022 και ο οποίος ανερχόταν στις 7.663 ευρώ.

Βάσει των ίδιων στοιχείων, εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δικαιούται ετήσιο επίδομα παραστάσεως 30.775 ευρώ, ετήσιο Τιμάριθμο 24.987 ευρώ, καθώς και Τιμάριθμο για το επίδομα παραστάσεως ύψους 7.624 ευρώ τον χρόνο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνέρχεται η ΕΚΤ: Πότε αναμένεται η επόμενη μείωση επιτοκίων – Η εικόνα της οικονομίας και η κατάσταση στην Κύπρο

Ηλεκτροδότηση: Πως προκύπτουν οι βλάβες; – Πόσο χρόνο χρειάζεται η αποκατάσταση και πόσο σημαντικό είναι να ενημερώνεται άμεσα η ΑΗΚ

Τον παρακολουθούσε για μέρες σε δρόμο της Λεμεσού – Του έδωσε γροθιά και πρόταξε μαχαίρι εναντίον του

Η προσευχή του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου με θέα τη θάλασσα - Δείτε φωτογραφία

Στάλθηκε μέσω Κύπρου ανθρωπιστική βοήθεια 200 τόνων προς τη ΓάζαΠρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

«Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top