ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζητά πρώτα λογοδοσία και μετά εκλογές ο Ιωνάς - «Ο ΔΗΣΥ θα πρέπει να λειτουργεί κατά τρόπο δημοκρατικό»

Ζητά πρώτα λογοδοσία και μετά εκλογές ο Ιωνάς - «Ο ΔΗΣΥ θα πρέπει να λειτουργεί κατά τρόπο δημοκρατικό»

Την αναγκαιότητα για λογοδοσία και απολογισμό ως πράξη συλλογικής ευθύνης της απερχόμενης ηγεσίας πριν από την εκλογή νέας ηγεσίας, τόνισε σε παρέμβαση του στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου.

«Έστειλα μια επιστολή την περασμένη Δευτέρα πριν την συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου με την οποία είχα εγείρει τους προβληματισμούς μου με τον καθορισμό έκτακτης εκλογικής συνέλευσης χωρίς να προηγηθεί λογοδοσία και απολογισμός από πλευράς της ηγεσίας», δήλωσε ο κ. Νικολάου.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου, ο λόγος που έκανε αυτή την παρέμβαση είναι γιατί ο ΔΗΣΥ θα πρέπει να λειτουργεί κατά τρόπο δημοκρατικό, αφού η ηγεσία έχει ευθύνη λογοδοσίας έναντι όλων των μελών του κόμματος.

Ερωτηθείς αν ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν κινήθηκε με βάση το καταστατικό, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι η ενέργεια που έγινε δεν συνάδει πλήρως με τις αρχές και πρόνοιες του καταστατικού.

«Ο απολογισμός και η λογοδοσία αποτελούν βασικές αρχές διαφάνειας και δημοκρατίας και πρέπει να διατηρηθούν ώστε τα μέλη του κόμματος που θα κληθούν στην εκλογική συνέλευση να αποφασίσουν, είτε για την επιλογή είτε νέου προέδρου είτε για ψήφο εμπιστοσύνης στον νυν πρόεδρο, να γνωρίζουν την λογοδοσία της ηγεσίας», είπε συγκεκριμένα.

Καταληκτικά, σε σχέση με τους μέχρι στιγμής τρεις υποψήφιους για την Προεδρία του ΔΗΣΥ (Αβέρωφ Νεοφύτου, Χάρης Γεωργιάδης, Δημήτρης Δημητρίου), ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι πρόκειται για τρία καταξιωμένα στελέχη.

«Είμαι βέβαιος ότι θα αποταθούν στα 52.000 μέλη του ΔΗΣΥ. Ωστόσο θα έπρεπε να παραχωρηθεί περισσότερος χρόνος ούτως ώστε ο διάλογος να γίνει και σε βάθος και στην βάση της αποτίμησης των αποτελεσμάτων τω εκλογών ώστε μέσα από τον διάλογο να δώσουν το μήνυμα της ενότητας στον ΔΗΣΥ», σημείωσε.

Δειτε βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Νικολάου:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top